Életmód

Megint kitört a ketchupháború – a szekrényben vagy a hűtőben kell tárolni?

rtl.hurtl.hu

2023. június 29. 17:13

Egy újabb ügy, ahol az egyik tábor nem tudja megérteni a másikat!

Időnként előkerül az egymillió dolláros kérdés a közösségi médiában:

a hűtőben vagy a szekrényben kell tárolni a ketchupot?

Nos, az ügyben egyáltalán nincs egyetértés. Az IFL Science számolt be arról, hogy minden jel szerint határozott véleménye van a témáról az embereknek, de még a ketchupgyártóknak is. A Twitteren jelenleg épp csak megelőzik a hűtő-szavazók a szekrény-szavazókat. 

A Heinz ketchupgyártó által végzett felmérés szerint 58 százalék a hűtőszekrényben tartja a ketchupot, míg 42 százalék a szekrényben. A gyártó egyébként az előbbire szavaz:


Az IFL Science egyébként tálcán kínálja a megoldást: a ketchupot és a majonézt a hűtőben kell tárolni. Érthető, hogy sokan a szekrényben tartják, mivel a boltban is a polcról kapják le, de mindkét terméket sterilizálják a vákuumzárás előtt, így felbontásig szobahőmérsékleten is biztonságosan tárolhatók. 

Amint a majonézt felbontják, romlani kezd – jegyzi meg a lap. A ketchup ezzel szemben savasságának és cukor-, valamint sótartalmának köszönhetően nem romlik meg, de ha nem hűtőben tárolják, az íze és a színe is megváltozhat.

Nyitókép: Pixabay

#Életmód#ketchup#tárolás#élelmiszer#szósz#heinz#hűtő#szekrény

Címlapról ajánljuk