Életmód

Ha ilyen pózban alszik, mihamarabb hagyjon fel vele

rtl.hurtl.hu

2023. május 8. 15:48

A nyaka és a vállai meghálálják majd. 

Van egy alvási pozíció, amely kifejezetten rosszat tesz a testtartásunknak, pedig az alvás arra szolgál, hogy frissnek és kipihentnek érezzük magunkat. 

Ám ha úgy ébredünk, hogy a nyakunk vagy a vállunk beállt, könnyen megbánhatjuk a nem megfelelő pózt. 

Az alvási testtartásszakértő James Leinhardt egy nemrégiben készült TikTok-videóban elárulta, hogy hason feküdni a legszerencsétlenebb, sőt, ő ezt a pózt nevezi „autóbalesetes póznak”.

@levitex The worst sleeping position award goes to… stomach sleeping👎 #tummysleeper #badhabits #stomachsleeper ♬ original sound - Levitex

Elforgatod a nyakad, kicsavarod. A fejedet felhajtod, a gerinced minden természetes görbülete ellen küzdesz. Összenyomod a csigolyáidat. Nyak- és hátfájásod lesz, de még mindig minden este ezt csinálod!

A szakértő szerint ez még csak nem is egy kényelmes pozíció az alváshoz, de van, hogy a testünk egyszerűen már hozzá van szokva.

És, hogyan kellene aludnunk helyette? Az egész néhány taktikusan elhelyezett párnáról szól: az egyiken a fejünket kell pihentetnük. Ennek ki kell töltenie a fülünk hegye és a vállunk hegye közötti teret.

A következő párna a lábunk közé kerül, ugyanis ez megtámasztja és stabilizálja a csípőnek. A harmadik lépésben érdemes megölelni egy párnát, ettől ugyanis stabilabban fekszünk majd, és kevésbé valószínű, hogy alvás közben kényelmetlen testhelyzetekbe fordítanánk magunkat. 

@levitex Replying to @polliprissipnts ♬ original sound - Levitex

A szakértő szerint ha minden este legalább 30 percre kipróbáljuk ezt a technikát, könnyebben hozzászokhatunk az új helyzethez. 

Nyitókép: Getty Images / Westend61

#Életmód#alvás#szakértő#alvási póz#testhelyzet#szundi

Címlapról ajánljuk