Életmód

Milliókba került Polgár Árpád amerikai ellátása az életveszélyes balesete után

rtl.hurtl.hu

2023. április 30. 19:52

De nem bánják, mert csak az számít, hogy a családfő meggyógyult. 

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, Polgár Árpád február végén szenvedett balesetet floridai házuk teraszán: megcsúszott és „brutálisan nagyot esett”. Akkora erővel verte be a fejét, hogy az agya előre ütközött a koponyájának, és bevérzett, intenzív osztályra vitték, csaknem egy hét kiesett az emlékezetéből.

A műkereskedőt a felesége azonnal kórházba vitette, a napokban pedig – két hónap elteltével – megkapták a kórházi számlákat, írja a Blikk. A házaspár egy videóban mesélte el, mi mennyibe kerül a tengerentúlon abban az esetben, ha valakinek orvosi ellátásra van szüksége.

Mindenekelőtt kaptak egy számlát a mentőktől 641 dollárról (217 ezer forintról). Kaptak még egy számlát, amely a sürgősségi ellátás volt, miután a balesetet követően Polgár Árpád nem érezte jól magát.

„Amikor visszavittük Árpit, a sürgősségi osztályon való látogatás 3554 dollár volt, ami sok így, de folyamatosan kínáltak minket üdítővel, sütivel, takaróval. Tartozik ehhez egy röntgendíj, mert a fejét és a mellkasát is megvizsgálták, ez az egy tétel 4761 dollár” – árulta el Polgár Tünde.

A sürgősségi osztályon töltött nap tehát forintra átszámítva több mint hárommillió forintot kóstált, éppen ezért is tartják szerencsésnek magukat, mert – miután életük nagy részét a tengerentúlon töltik – van kint biztosításuk. Árpádot Amerika egyik legjobb kórházába vitték, ezért nem is bánják a tetemes összeget, hiszen a legfontosabb számukra az, hogy a családfő meggyógyult.

Nyitókép: RTL

#Életmód#polgár árpád#polgár tünde#baleset#esés#egyesült államok#egészségügy#biztosítás

Címlapról ajánljuk