Életmód

Reagált Gwyneth Paltrow, miután megvádolták, hogy az alultápláltságot népszerűsíti

rtl.hurtl.hu

2023. március 19. 19:04

A színésznő arról beszélt, hogy kávét reggelizik, levest ebédel és zöldségeket vacsorázik. A dietetikusok felhívták a figyelmet arra, hogy ez az étrend egyáltalán nem hangzik valami egészségesnek. 

Gwyneth Paltrow egy Instagram-sztoriban reagált arra, hogy érintette, hogy kisebb botrány tört ki, miután kissé ellentmondásos választ adott egy „wellness-rutinjára” vonatkozó kérdésre.

A színésznőből lett életmódguru a hét elején az Art of Being Well című podcast vendége volt, amelyben a műsorvezető megkérdezte Paltrow-t, hogy néz ki most a wellness-rutinja – idézi föl az esetet a HuffPost.

Paltrow elmondta, hogy reggel kávét iszik, ebédre levest eszik, vacsorára pedig korán „sok zöldséget eszik”, de gyakorolja az időszakos böjtöt is. „Sokszor csontlevest eszem ebédre” – mondta Paltrow Will Cole műsorvezetőnek, aki egy pennsylvaniai alternatív gyógyászati központ igazgatója. Az interjú egy másik részében Paltrow-t infúzióra kötötték, miközben a beszélgetés folyt. Paltrow ezt úgy emlegette, mint egy „zacskó jö öreg vitamint”.

A megjegyzései hamarosan felháborodást váltottak ki az interneten, sokan azzal vádolták, hogy az alultápláltságot népszerűsíti. A hivatásos dietetikusok is kritizálták Paltrow állítólagos étkezési szokásait.

„Szerintem ez általánosságban véve nagyon-nagyon kevés étel, és valójában egyáltalán nem hangzik túl egészségesnek” – mondta Sammi Haber Brondo dietetikus a BuzzFeednek.

Pénteken Paltrow kérdés-feleletet tartott az Instagram-sztorijában. Valaki névtelenül megkérdezte tőle, hogy mit érez az interjújával kapcsolatos visszhangok miatt. „Fontos, hogy mindenki tudja, hogy egy podcastot készítettem az orvosommal” – mondta Paltrow egy videós válaszban, Cole-ra utalva. „Ő egy olyan személy, akivel már több mint két éve dolgozom együtt annak érdekében, hogy kezeljek néhány krónikus dolgot”.

Paltrow hozzátette, hogy Cole segített neki a koronavírus hosszú távú tüneteinek kezelésében. Elmondta, hogy jobban érzi magát, ha olyan étrendet eszik, amely nemcsak „főtt zöldségeket”, hanem „mindenféle fehérjét” és „egészséges szénhidrátokat” is tartalmaz. A továbbiakban tisztázta, hogy korábbi megjegyzései nem adtak teljes képet arról, hogy valójában mit fogyaszt.

„Sokkal többet eszem, mint csontlevest és zöldségeket. Teljes értékű ételeket eszem. És sok olyan nap is van, amikor azt eszem, amit akarok, sült krumplit, meg bármit" – magyarázta a videóban, és hangsúlyozta: nem az volt a célja, hogy a hallgatók az ő étrendjét vegyék alapul a sajátjaik kialakításakor. „Ezt egyáltalán nem tanácsadásnak szántam” – tette hozzá Paltrow.

Nyitókép: RB/Bauer-Griffin / GC Images / Getty Images

#Életmód#gwyneth paltrow#étkezési zavarok#étkezés#táplálkozás

Címlapról ajánljuk