Életmód

Rangos étteremkalauz ajánlását nyerte el egy belga kórház

rtl.hurtl.hu

2023. március 15. 9:33

Nem várt helyen felbukkanó kulináris élvezet.

A kulináris élvezetek rangsorában a kórházi koszt valahol az iskolai menza mellett foglal helyet, egy nyugat-belgiumi kórház azonban elnyerte egy rangos francia étteremkalauz ajánlását – írja a Reuters hírügynökség.

A kortrijki AZ Groeninge a Benelux-államok első kórháza, ami olyan minőségű ételt ad pácienseinek, amit a Gault & Millau is elismer. Az étteremkalauz látóterébe egyébként már több mint egy évtizede bekerültek munkahelyi étkezdék és nyugdíjasotthonok is.

A Gault & Millau szakértőit a kórház hívta meg, hogy vizsgálják meg ételeiket és adjanak tanácsot, hogyan tehetnék azokat még jobbá. Az étteremkritikusok magas színvonalúnak találták a kórházi ételt, a Gault & Millau helyi igazgatója azt mondta, ezeket az ételeket még otthon is szívesen enné. Általánosságban azt javasolták a kórháznak, hogy jó minőségű alapanyagokkal dolgozzanak és maradjanak az egyszerű recepteknél.

Az emberek nem akarnak mindig bonyolult dolgokat. Legyen egészséges, legyen ízletes. Főzz nekik úgy, ahogy magadnak főznél

– mondta Marc Declerck.

Bár a kórház megkapta a Gault & Millau ajánlását az idei évre, az étteremkalauzban nem fog szerepelni.

A hazai kórházi kosztról néhány éve a Házon kívül forgatott riportot:

Nyitókép (illusztráció): Justin Paget / Stone / Getty Images

#Életmód#belgium#kórház#gasztronómia#gault & millau

Címlapról ajánljuk