Életmód

Egy 81 éves néniduó úgy döntött, hogy 80 nap alatt bejárja a világot

rtl.hurtl.hu

2023. március 4. 14:52

Sosem késő elindulni.

A nyolcvanegy éves Sandy Hazelip és Ellie Hamby Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül című regénye által inspirálva küldetésre indult, hogy

alig több mint két és fél hónap alatt megnézze mind a hét kontinenst, a világ kilenc csodáját és összesen 18 országot látogasson meg. 

Eddig jól haladnak: Hamby és Hazelip már az Antarktiszon is jártak, és a CBS Newsnak elmesélték, hogy március 4-én egy, a Mount Everest fölött áthúzó repülőgépről csodálták meg a világot. 

Hazelip, aki korábban orvosként dolgozott elmondta, hogy útjukat már két évvel ezelőtt el kellett volna kezdeniük.

Azt mondtam: „Ellie, nem gondolod, hogy 80 évesen jó móka lenne, ha 80 nap alatt megkerülnénk a Földet?”

Hamby, aki dokumentumfotós, azt kérdezte, „Sandy, biztos vagy ebben?”. De a terv ekkorra már megszületett. A koronavírus-járvány és a vele járó korlátozások miatt kénytelenek voltak elhalasztani az utazásukat, de 2023-ban végül elindultak, hogy minél több csodát lássanak.

Hamby elmondta, hogy a családjuk támogatja nagy álmaikat. „A lányom nem aggódik túlságosan. Úgy van vele, hogy oké, ha anya kiesik egy hőlégballonból Egyiptomban vagy leesik a hegyről. Úgy él, ahogy mindig is akart, és én örülök neki” – idézte a lánya szavait a 81 éves nő. 

A két nő több mint húsz évvel ezelőtt találkozott egy utazás során, akkor barátkoztak össze. Mindkettőjüknek térdprotézise van, de mindent megnéznek Kínától Argentínáig. Hazelip azt mondta, reméli, hogy történetük minden korosztályt inspirálhat.

Ne üljetek a székben, és ne vesztegessétek az időt

– mondta Hazelip. „Ha nem használod ki az időt, elveszíted” – tette hozzá.

Nyitókép: aroundtheworldat80.com

#Életmód#sandy hazelip#ellie hamby#utazás#80 nap alatt a föld körül#időskor

Címlapról ajánljuk