Életmód

Évi 700 millióért, orvosok hadával fiatalította vissza magát a milliárdos

rtl.hurtl.hu

2023. január 26. 7:36

A 45 éves Bryan Johnson állítólag egy 18 éves fittségével rendelkezik. Vegán étrend, rengeteg orvosi beavatkozás, alváskontroll és rengeteg pénz kell hozzá. 

A 45 éves Bryan Johnson a 30-as éveiben szerezte meg vagyonát, amikor 800 millió„ dollárért eladta Braintree Payment Solutions nevű cégét az EBaynek. A sikeres üzletember azonban most mégsem szakmai tudásával, hanem napi rutinjával került be a hírekbe,amely szerinte egy 37 éves szívét, egy 28 éves bőrét, valamint egy 18 éves tüdőkapacitását és fittségét adta neki. Mindez nagyjából évi 2 millió dollárba, átszámolva nagyjából 708 millió forintba kerül. 

A New York Post szemlézte a Bloomberg News hírét, eszerint Johnson kúráját 30 orvosból és regeneratív egészségügyi szakértőből álló csapat felügyeli.

A férfi célja az, hogy végül minden fontosabb szerve – beleértve az agyát, a máját, a veséit, a fogait, a bőrét, a haját, a péniszét és a végbelét – úgy működjön, mint tizenéves kora végén.

A Project Blueprint nevű kúra részeként Johnsonnak be kell tartania a szigorú, napi 1977 kalóriát kitevő vegán étrendet, napi egyórás edzésprogramot, heti háromszor pedig nagy intenzitású edzést kell csinálnia, valamint minden este ugyanabban az időben kell lefeküdnie.

Johnson minden reggel 5-kor kel, két tucat táplálékkiegészítőt vesz be, egy órát edz, kreatinnal és kollagén-peptidekkel megspékelt zöld gyümölcslevet iszik, fogat mos és fogselymet használ, miközben teafaolajjal és antioxidáns géllel öblöget. 

Lefekvés előtt két órán át olyan szemüveget visel, amely blokkolja a kék fényt. Emellett folyamatosan ellenőrzi életfunkcióit, és havonta orvosi beavatkozásokon (például ultrahang- és MRI-vizsgálaton, a kolonoszkópián és vérvizsgálatokon) vesz részt. Alvás közben Johnson egy olyan gépre van kötve, amely számolja az éjszakai erekciók számát. Emellett naponta mérik a súlyát, a testtömegindexét, a testzsírját, a vércukorszintjét és szívritmusának ingadozását.

Sportolókat és hollywoodi hírességeket kezelek, és senki sem feszegeti annyira a határokat, mint Bryan

– mondta Jeff Toll, Johnson csapatához tartozó belgyógyász a Bloomberg Newsnak.

Az üzletember szerint az örök fiatalságra való törekvés iránti érdeklődését mentális és fizikai egészségének súlyos romlása váltotta ki, mielőtt eladta a Braintree-t az EBaynek. A stressz és a hosszú munkaidő miatt túlsúlyos, depressziós lett és csaknem eljutott az öngyilkossági gondolatokig.

Oliver Zolman, az orvosi csapat vezetője elmondta: célja annak bizonyítása, hogy egy ember 25 százalékkal csökkentheti egyes szervei orvosi korát. Nincs olyan ember a világon, aki kronológiailag 45 éves, de minden szervében 35, tette hozzá. „Ha végül klinikailag és statisztikailag be tudjuk bizonyítani, hogy Bryan ezt a változást elérte, akkor ez olyan nagy hatású lesz, hogy a beavatkozásnak ok-okozati tényezőnek kell lennie, és túlmutat azon, ami genetikailag lehetséges” – fogalmazott.

Ha érdekli, egy ilyen reggeli rituálé hogyan néz ki, itt megnézheti:

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a mobilról is elérhető 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

Nyitókép: Bryan Johnson / YouTube

#Életmód#fiatalság#orvos#startup

Címlapról ajánljuk