Életmód

Egy újpesti konditerem ingyenbérletet kínál a megfenyegetett tanároknak

rtl.hurtl.hu

2022. október 8. 18:08

Egészen addig kapható a bérlet, amíg nem rendeződik az oktatás helyzete.

„Tanítanék Fitness Bérlet” bevezetéséről döntött egy újpesti konditerem, az akció keretein belül ingyen sportolási lehetőséget kínálnak azoknak a pedagógusoknak, akik az elmúlt időszakban kiállásuk miatt fenyegető levelet kaptak – írja az Index.

A fitneszterem tulajdonosa azért hozta meg ezt a döntést, mert a gyermeke a Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulója, és egészen múlt hétig Palya Tamás volt a kémiatanára. 

Mélységesen elkeserítőnek tartjuk azt, amit a tanárokkal tesznek, az egyébként is rendkívül alacsony és megalázó bér mellé most még azt a lelki terhet is el kell viselniük, hogy bármelyik pillanatban kirúghatják őket

– mondta a konditerem tulajdonosa, megjegyezve, hogy a „Tanítanék Fitness Bérletet” csak akkor fogják kivezetni, ha az oktatás helyzete megoldódik. Természetesen az edzőterembe minden megfenyegetett pedagógust örömmel látnak, a kedvezményt nem csak a Kölcsey gimnázium tanárai igényelhetik, azonban mivel női teremről van szó, más tulajdonosokat is hasonló akcióra biztatnak. 

A konditerem tulajdonosa azt is elmondta, hogy a héten úgy helyettesítették a kirúgott Palya Tamást, 

hogy a kémiaórára bement egy történelemtanár, és történelemórát tartott a diákoknak. 

Korábban egy hamburgerező ingyen Palyaburgert kínált az ellenállásban résztvevő, majd kirúgott tanároknak. Az éttermet később feljelentették a fogyasztóvédelemnél.

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Életmód#kölcsey ferenc gimnázium#újpest#konditerem#oktatás#pedagógusok

Címlapról ajánljuk