Életmód

Emojikkal reagált Orbán Viktor fia a szívhangrendeletre

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 13. 16:45

Orbán Gáspár láthatóan üdvözli az abortuszt szigorító rendelkezést.

🙌 👶👌

– ezekkel a hangulatjelekkel osztotta meg Orbán Viktor fia, Orbán Gáspár az Axióma posztját arról, hogy módosították az abortuszra vonatkozó szabályokat. A jövőben igazolni kell, hogy az egészségügyi szolgáltató „a magzati életfunkciók működésére utaló tényezőt” egyértelműen azonosítható módon bemutatta. Ez feltehetően azt jelenti, hogy a terhes nőknek meg kell hallgatniuk a magzat szívhangját. A módosítást nem más, mint Pintér Sándor belügyminiszter jegyzi.

Úgy tűnik, a miniszterelnök fia kifejezetten örül az intézkedésnek. 

Noha több magyar nőjogi szervezet tiltakozik a döntés ellen, az Axióma is egy szívecske és egy idecitált Jókai Mór-idézet kíséretében posztolt a hírről.

Az Axióma Kulturális Alapítvány nevű nonprofitot és az Axióma Intézet Kft. nevű céget egyaránt Giró-Szász Áron alapította 2019 második felében. Az Axiómán jelent meg között az a videó is, amelyben Novák Katalin azt üzente a nőknek, hogy ne zavarja őket, ha kevesebbet keresnek, mint a férfiak.

Az Axióma a keresztény-konzervatív értékeket szeretné közvetíteni a fiatalok felé. Nem aktuálpolitizálnak, de valójában a kormány által felvetett témák ideológiai hátterét magyarázzák el. A Szabad Európa ugyanakkor egy korábbi cikkében emlékeztet

Tévedés azt hinni, hogy itt egy alulról induló független kezdeményezésről van szó: az Axióma létrejötte szorosan illeszkedik a Fidesz fiatalokat megcélozni kívánó kampányába. A laza fiatalok pedig fontos NER-káderek gyerekei és Orbán Gáspár barátai közül verbuválódtak, az ELTE ÁJK, a Mathias Corvinus Collegium és a Mandiner kötelékéből érkeztek.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Életmód#orbán gáspár#szívhang-rendelet#szívhang#pintér sándor#belügyminisztérium#abortusz

Címlapról ajánljuk