Életmód

Húsos menüre vált a vegán étterem: a megélhetésre cserélik az elveiket

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 5. 17:52

Felháborodást váltott ki egy vegán étterem, mert bejelentette, hogy menüt vált.

A változások lehetővé teszik majd, hogy bebiztosítsuk a csodálatos csapatunk munkahelyét, és továbbra is felszolgálhassuk az ízletes növényi alapú fogásainkat, amik másképp eltűntek volna.

– áll a tauntoni vegán étterem közleményében, ami bejelentette, hogy húst tartalmazó ételeket is felvesz az étlapjára – írja a Daily Mail.

Az angol városban lévő The Mango Tree étterem szerint erre azért van szükség, mert az utóbbi időben nem tért be hozzájuk elég vendég, így nem tudják másképp tovább fenntartani az éttermet, kénytelenek szélesebb vevőkör felé nyitni. Az emelkedő árak és csökkent forgalom nem hagyott más lehetőséget a kis étterem számára, mint rugalmasan kezelni az elveit, és a húsfogyasztó vendégeket is kiszolgálni.

A döntéssel rengeteg vegán vendég nem értett egyet.

A hús árusítása rosszabb, mintha bezárt volna

– írta egy kommentelő az étterem bejegyzése alá.

Több vegán vendég is megkérdőjelezte az étterem vezetőségének értékrendjét és elveit, és kifejtette, hogy ezek után nem fognak az étteremben fogyasztani.

Az étterem vezetősége kijelentette, hogy az is az elveik közé tartozik, hogy biztosítsák az alkalmazottaik állását és jólétüket, és értük is felelősséggel tartoznak, így a megújulás mellett döntöttek.

Nyitókép: Vladimir Mironov / Getty Images

#Életmód#vegán#étterem#húsevő#étlap#bezárás#költségek

Címlapról ajánljuk