Életmód

Szeptember elején visszatér az Egyesült Királyságba Harry herceg és Meghan Markle

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 15. 14:37

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Sussexék meglátogatják-e az uralkodót. 

A platinajubileum óta először visszatér Harry herceg és Meghan Markle az Egyesült Királyságba – írja a DailyMail.

Sussex hercege és hercegnője két jótékonysági rendezvényen vesz majd részt, annak ellenére, hogy a rendőri védelem hiánya miatt folyamatos jogi vitájuk van a brit kormánnyal.

A pár szeptember 5-én Manchesterbe utazik a One Young World Summitra, a több mint 190 ország fiatal vezetőit tömörítő eseményre. Harryék ezután Németországba látogatnak az Invictus Games Dusseldorf 2023 nevű rendezvény miatt, majd szeptember 8-án újra brit földön lesznek, ahol részt vesznek a WellChild Awards díjátadón.

Azt nem tudni, hogy a hároméves kisfiuk, Archie, vagy az egyéves Lilibet csatlakozik-e hozzájuk. A múlt hónapban felröppentek olyan hírek, hogy a királynő meghívta Harryéket Balmoralba, hogy töltsön velük egy kis időt a nyáron, de nem világos, hogy mi lett a meghívás sorsa, ahogy az sem, hogy más módon, máshol meglátogatják-e II. Erzsébetet. 

A mai bejelentésre alig néhány héttel azután került sor, hogy kiderült, Harry másodszor is pert indított a kormány és a Scotland Yard ellen, amiért nem engedélyezték neki, hogy fizessen a rendőri védelemért, amikor Kaliforniából hazalátogat. Hivatalból ugyanis már nem jár neki rendőri védelem, érvelése szerint pedig az általa fizetett amerikai biztonsági csoport nem rendelkezik megfelelő joghatósággal külföldön, így nem tudnák őt és a családját megvédeni. 

Nyitókép: Michael M. Santiago/Getty Images

#Életmód#harry herceg#meghan markle#egyesült királyság#erzsébet királynő#ii. erzsébet királynő

Címlapról ajánljuk