Bulvár

Harry herceg másodszor is pert indít a brit kormány és a Scotland Yard ellen

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 4. 18:21

Nem bérelheti fel a rendőröket, amikor a családjával az Egyesült Királyságba látogat.

Harry herceg másodszor is pert indított a brit kormány és a Scotland Yard ellen, amiért nem engedélyezték neki, hogy fizessen a rendőri védelemért, amikor Kaliforniából az Egyesült Királyságba látogat – írja a Daily Mail

A sussexi herceg már korábban is perelte a belügyminisztériumot amiatt a 2020-as rendelet miatt, amely az adófizetők által finanszírozott védelem megszüntetéséről döntött. Harry szerint így viszont nem biztonságos, hogy feleségével, Meghan Markle-lel és két gyermekükkel hazalátogassanak. Az első perben a bíróság úgy döntött, hogy a herceg követelései észszerűtlenek, ugyanis a brit rendőröket nem lehet felbérelni. Harry herceg viszont azzal érvelt, hogy az általa fizetett amerikai biztonsági csoport nem rendelkezik megfelelő joghatósággal külföldön, így nem tudnák őt és a családját megvédeni. 

A herceg most egy második keresetet is benyújtott a belügyminisztérium ellen, ebben már a Metropolitan Police-t is megnevezi. 

Az igazságügyi hivatal közölte a lappal, hogy az ügy még korai szakaszban van, egyelőre a meghallgatásokra sem került sor. 

Az új ügy középpontjában a Royalty and VIP Executive Committee (RAVEC) januári döntése áll, amely arra a következtetésre jutott, hogy magánszemélyek nem fizethetnek a rendőrségnek a védelmükért. Úgy tudni, a királynő magántitkára, Sir Edward Young is részt vett a döntésben. 

A jogi csatározás a belügyminisztériumnak 2021 szeptemberétől idén május elejéig több mint 90 ezer fontba került.

Nyitókép: Chris Jackson - Pool/Getty Images

#Bulvár#harry herceg#meghan markle#egyesült királyság#scotland yard#per#királyi család

Címlapról ajánljuk