Életmód

Gyurcsány Ferenc: A feleségem is főzött már egyszer valami ehetőt

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 2. 14:26

De a főzést még a legkisebb gyerekük se bízza Dobrev Klárára. 

Gyurcsány Ferenc arról filozofált nemrég a Facebookon, hogy a sikeres történelmi rendszerhez kenyér és ideológia is kell.

A kenyér, tisztességes elvek nélkül csupán politikai prostitúció. Jónak jó, de valójában csak a pillanat öröme. Az elvek pedig önmagukban, ha nincs hozzá kenyér, akkor a hatalom üres és hazug önigazolási kísérletei. Ami persze a végén elbukik. Az éhes gyomor nem lelkesedik, hanem korog. Később káromkodik, elutasít, lázad. A tömegek számára az elvek nem önmagukban magasztosak

– írta a Demokratikus Koalíció elnöke, aki azt is kifejtette, hogy ideológiával nem lehet jól lakni, ahogy receptkönyvekkel se. 

De van egy közös tapasztalatunk: bizonyos receptekből jó vacsora lesz. Vannak kivételek. Feleségem is főzött már egyszer valami ehetőt. De a főzést például közös és hosszú tapasztalatunk alapján a legkisebb gyerekünk se bízza rá. Nem elvi, hanem nagyon is gyakorlati megfontolás miatt.

Gyurcsány Ferenc szerint Orbán Viktornak egy darabig ment, de nem azért, mert jó volt a recept. „A nemzeti önzés, kivagyiság, kirekesztés önző receptje addig működött, amíg ki nem ürült a spájz és volt mit enni” – tette hozzá, majd megjegyezte, hogy ősszel sok üres pénztárca és tányér lesz.

Közelít a vég. A felcicomázott semmi a semmibe hull. Nekünk meg dolgunk van. Készülni

– zárta drámai hangvételű posztját Gyurcsány. 

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

#Életmód#gyurcsány ferenc#dobrev klára#főzés#politika

Címlapról ajánljuk