Életmód

Ferenc pápa szextanácsa a boldog házassághoz

rtl.hurtl.hu

2022. június 21. 12:37

Az egyházfő szerint túl sok házasság esik szét rövid idő alatt, és van egy tanácsa arra, hogyan tudják a párok elmélyíteni a kapcsolatukat. 

A boldog házasság titka, hogy a párok az esküvő előtt ne éljenek egymással nemi életet, jelentette ki Ferenc pápa, a katolikus egyház 97 oldalas útmutatásában – írta a brit sajtó. A házasság előtti szexmentesség a katolikus egyházfő szerint segít elmélyíteni és kiteljesíteni a házaspárok szerelmét, és azoknak a pároknak is ezt kellene követnie, akik már a házasságuk előtt is együtt élnek.

Az útmutatás szerint az egyháznak „az erkölcsösség becses erényét” kell terjesztenie, még akkor is, ha az teljesen ellentétes a társadalomban általános elfogadott gyakorlattal. Az ugyanis megmutatja a házaspároknak, hogy milyen az igazi szerelem, és szex nélkül elég idejük lesz „elmélyíteni barátságukat”.

Ugyanakkor a házasságon belüli szexet támogatják, mert „a szaporodás egy ajándék, a házasság célja, hiszen a házastársi szerelem gyümölcsöző”.

Az útmutatás megosztotta a teológusokat. Voltak, akik szerint azzal az egyház nem követi a társadalom változását, és maradi szemléletet tükröz, mások szerint azonban az egyház tisztában van azzal, hogy szembeszegülnek az új társadalmi normákkal, de attól még népszerűsíthetik a házasság előtti szex elhagyását.

Nyitókép: Ferenc pápa egy 2014-es fényképen. Fotó:  Franco Origlia/Getty Images

#Életmód#ferenc pápa#házasság#szex

Címlapról ajánljuk