Életmód

Koronavírus-járvány a világ legnagyobb óceánjáróján

rtl.hurtl.hu

2021. december 20. 18:26

A nyáron még úgy hirdették az óceánjárós kirándulásokat, mint a lehető legbiztonságosabb nyaralási formát. 

Legalább 48 ember fertőződött meg a koronavírussal a világ legnagyobb óceánjárónak számító Symphony of the Seas hajón – jelentette a CNN. Az óceánjárót üzemelő Royal Caribbean nevű cég közlése szerint az első fertőzöttet útközben találták, majd kontaktkutatás után bukkantak a többi fertőzöttre – közölte a cég.

A hajó december 11-én indult el egy karib-tengeri körútra, ahol több kikötőben, valamint a Royal Caribbean tulajdonában lévő magánszigetnél is megállt. A cég közlése szerint hat fertőzöttet útközben leszállítottak a hajóról, míg a többiek az egyhetes utazás végén hagyták el a hajót, amikor az a hétvégén a floridai Miamiban kikötött. Útközben mindannyian karanténba vonultak.

Azt nem lehet tudni, hogy a koronavírus melyik variánsa terjedt a hajtó fedélzetén. A több mint hatezer utast és személyzetet szállító hajón lévő emberek 95 százaléka teljesen be volt oltva a cég közlése szerint, és a fertőzöttek 98 százaléka is oltott volt.

A Royal Caribbean szabályzata szerint a 12 évnél idősebb utasok csak akkor szállhatnak fel a fedélzetre, ha be vannak oltva, és ezen felül még egy negatív tesztet is fel kell mutatniuk. A személyzetnek szintén kötelező az oltás, és ezen felül még hetente egyszer tesztelik is őket.

Nyitókép: A Symphony of the Seas 2018-ban, a spanyolországi Málaga kikötőjében – Fotó: Jon Nazca / Reuters

#Életmód#Külföld#koronavírus#covid#járvány#óceánjáró#symphony of the seas#royal caribbean#egyesült államok#karib-tenger

Címlapról ajánljuk