CinemaKlub

Húsz perc alatt írt világslágert, pékként hódított az X-Faktorban, és éjjelente mindenkire a frászt hozza furcsa szokásával – 10 érdekesség Harry Stylesról

Borda TamásBorda Tamás

2022. augusztus 6. 8:03

Harry Stylest 11 évvel ezelőtt egy fiúbanda tagjaként ismerhette meg a világ, azóta viszont már a harmadik önálló stúdióalbumánál tart. Koncertezik, percek alatt megalkot egy slágert, kávéba dobja a vajat, legnagyobb ikonjaival duettezik, Marvel-hőst alakít, tetkókat és szerelmeket gyűjt, és még attól sem riad vissza, hogy a vérét adja a művészetéért. 

1. Tetoválások és rejtett üzenetek

Harry Styles testét rengeteg tetoválás borítja, és mindegyiknek megvan a maga jelentése. Az énekes mellkasán látható fecskék például egyértelműen a repülést szimbolizálják.

Imádom a régi, tengerész típusú tetoválásokat, és egyébként is rengeteget utazok

– mesélte Harry, akinek a legtöbb tetkója a tengerhez köthető: egy meztelen sellőlány, egy vitorlás hajó és egy szigony is ékesítik a testét. Nem véletlen, hiszen köztudott róla, hogy kifejezetten élvezi a hideg vízben úszást.

A vallás iránti elhivatottsága is megjelenik néhány motívumban: a Biblia és egy feszület is látható rajta, a karján található rózsa pedig a romantikus oldaláról ad tanúbizonyságot. Mivel nem sokkal a Taylor Swifttel való szakítása után varratta magára, sokan úgy gondolják, hogy ez a virág mint a szerelem szimbóluma egyértelmű tisztelgés az elveszett szerelme emléke előtt.

2. Furcsa szokások és egészséges életmód

Harry vajjal issza a kávét, ugyanis az úgynevezett bulletproof diéta megszállottja. A kávéban elkevert vaj állítólag biztosítja a szervezet számára a nélkülözhetetlen tápanyagokat, ráadásul csökkenti a remegést, és tartósabb energiát biztosít egy szimpla kávénál. 

Az énekes nemrég az Instagramon posztolt magáról egy képet, amin ökölbe szorított kézzel merül el egy jeges vízzel teli fürdőkádban. A szakértők szerint a hideg víz segíti a gyulladások csökkentését, az anyagcsere felgyorsítását, és egyesek szerint a lelki megtisztulást is.

3. Harry a vérét adta második albumáért

A Fine Line című lemeze stúdiófelvételén Styles véletlenül megharapta a nyelve hegyét, de nem állt le az énekléssel, így próbálta meg befejezni a dal felvételét. 

Úgy énekeltem, hogy a vér ne csorduljon ki a számból.

 – mesélte az énekes, aki élete egyik legcsodálatosabb időszakaként emlegeti második albuma elkészítését:

Azok az idők voltak a legboldogabbak. Sosem éreztem magam annyira vidámnak.

Ehhez a korszakhoz ráadásul egy valóra vált álom is hozzátartozik: az énekes óriási Fleetwood Mac-rajongó, és karrierje során többször is felléphetett az együttes énekesnőjével, Stevie Nicksszel. Megannyi koncertrészletet találhatunk róluk a neten, ahol jól látszódik, hogy Harry alig merte elhinni, hogy az ikonjával énekelhet. A sztori azonban csak most kezdődik: mielőtt kiadta volna Fine Line című albumát, az egészet meghallgattatta az énekesnővel. Miután Stevie-vel és barátnőivel vacsorázott, áthívta őket magához, hogy megmutassa legújabb dalait.

Őrület volt az egész! Átjöttek, és az elejétől a végéig meghallgatták a lemezt. Mivel ők már megszokták, hogy éjszaka élnek igazán, hajnali 3-ig hallgattuk a dalokat. Én már kezdtem kidőlni, ők viszont még javában pezsegtek.

Húsz perc alatt írt világslágert, pékfiúként hódította meg az X-Faktort, és éjszakánként mindenkire a frászt hozza furcsa szokásával – 10 érdekesség Harry Stylesról
Theo Wargo / Staff / Getty Images

4. Világsláger 20 perc alatt

Kevesebb mint fél óra kellett ahhoz, hogy Harry Styles megírja a Falling című balladáját. „Ahogy kijöttem a fürdőszobából, Kid (a Fine Line című albuma zenei producere) éppen a zongorán játszott. Megálltam mellette egy szál törülközőben, és egy csettintésre megalkottuk az egész dalt” – elevenítette fel az emlékeit.

5. Ariana Grande és Harry Styles közös gyermeke

Tudtátok, hogy Harry írta a Just a Little Bit of Your Heart című szerzeményt Ariana Grande My Everything albumára? Az énekes éppen meglátogatta a lemezstúdiót, amikor Ariana producerei csak úgy leszólították: „Hé, nem akarsz írni egy dalt Arianának?”Harry egyből visszaszólt: „Miért is ne? Persze!” Ezután be is vonultak egy szobába, és nekikezdtek a munkának. Arianát teljesen lenyűgözte a végeredmény: 

Emlékszem, amikor először meghallottam a dalt, a refrénnél egyből kitört belőlem a sírás.

6. Melyik nemhez vonzódik?

A mai napig többen is megkérdőjelezik a Grammy-díjas énekes szexuális orientációját. Bár Harry ezidáig nem adott egyértelmű választ a kérdésre, egy 2017-es interjúban elhintett egy mondatot:

Nem érzem azt, hogy be kellene sorolnom a szexualitásomat.

A Lights Up című dalának videóklipje – amit azóta a biszexualitás himnuszaként tartanak számon – is elbizonytalanította a rajongókat. Harry félmeztelenül vonaglik egy rakás pucér ember között, ráadásul nőkkel és férfiakkal is egyaránt intim közelségben látható. Az orgiára emlékeztető klip október 11-én, a coming out világnapján debütált, ráadásul a refrén is magáért beszél: „Tudják, hogy ki vagy?” 

Harry a Medicine című dalában is beleírt utalást: „A fiúk és lányok is bent vannak, bizsergés fut végig a csontjaimon”

Az énekes előszeretettel lengeti a szivárványos zászlót a koncertjein, az egyik fellépésén pedig váratlan kijelentés hagyta el a száját:

Szerintem mindannyian egy kicsit melegek vagyunk, nem igaz?

Húsz perc alatt írt világslágert, pékfiúként hódította meg az X-Faktort, és éjszakánként mindenkire a frászt hozza furcsa szokásával – 10 érdekesség Harry Stylesról
Kevin Mazur / Contributor / Getty Images

7. Halálközeli élmény

2020 elején az énekest durva trauma érte. Éppen Londonban járt, egy barátjától indult hazafelé, amikor egy csuklyás férfiakból álló csapat üldözőbe vette. Harry készpénzt adott át a tolvajoknak, akik viszont nem érték be ennyivel, és a telefonját követelték. Ekkor elkezdett sprintelni, és egy közeli autóstól próbált meg segítséget kérni, de a sofőr nem volt hajlandó kinyitni az ajtót. Szerencsére ekkorra már köddé váltak a rablók, és Harry ép bőrrel megúszta a hajmeresztő incidenst.  

8. Ijesztő éjjeli szokás

Harry Styles alvajáró, így előfordul, hogy a lakás különböző pontjain ébred fel. „Régebben a fürdőszoba padlóján tértem magamhoz” – mesélte, az alvási szokásairól pedig azt mondta: „Beszélek-e álmomban? Fogalmam sincs. Az viszont biztos, hogy brutálisan horkolok.”

Húsz perc alatt írt világslágert, pékfiúként hódította meg az X-Faktort, és éjszakánként mindenkire a frászt hozza furcsa szokásával – 10 érdekesség Harry Stylesról
CBS Photo Archive / Contributor / Getty Images

9. Harry Styles, a pék

Az énekest 11 évvel ezelőtt a brit X Factorban ismerte meg a nagyvilág. „Harry Styles vagyok, és egy pékségben dolgozom” – mutatkozott be akkor Simon Cowelléknek. Harry közel 3 évig dolgozott egy pékségben, és a mai napig boldogan gondol vissza azokra az időkre. Egyébként, ha nem robbant volna be a tehetségkutatóban, azt fontolgatta, hogy gyógytornász vagy ügyvéd lesz.

10. Mi köze Harrynek Heath Ledgerhez?

Színészként először a Dunkirk című filmben debütált. A kritikusok által is elismert alkotás az első hétvégén egyből berobbant a mozikban, és a 2017-es nyár egyik legnagyobb bevételét hozó filmje lett. Christopher Nolan egy interjúban Heath Ledger Jokeréhez hasonlította Harry játékát, hiszen az emberek először őt is csúnyán alábecsülték, később derült csak ki, mennyire tehetségesek a mozivásznon is. 

Harry hamarosan ismét feltűnik a filmvásznon: a Nincs baj, drágám és a My Policeman című filmekben is láthatja majd a közönség. Sőt, azt rebesgetik, hogy nemrég egy több millió dolláros szerződést írt alá a Marvellel, ami azt jelentené, hogy az Örökkévalók rövid cameója után karaktere, Starfox – aki egyébként a Bosszúállókbanmegismert Thanos testvére – még több filmben is visszatérhet.

Nézzétek meg Harry-t a Dunkirk című filmben, vasárnap 15:40-kor az RTL Klubon!


Nyitókép: Kevin Mazur / Contributor / Getty Images

#CinemaKlub#rtl#RTL Klub#harry styles#top10#x factor#ariana grande#alvajárás#tehetségkutató#szexualitás#marvel#tetoválás#fleetwood mac#stevie nicks#pék#dunkirk

Címlapról ajánljuk