CinemaKlub

Bárcsak ők nyernék az Oscart…

rtl.hurtl.hu

2018. március 4. 11:53

Hétfő hajnalban – tehát csak pár óra múlva – végre jön a 90. Oscar-gála! Mi már teljes lázban égünk, pláne azért, mert az egész szerkesztőség betippelte, vajon kik lesznek majd a nyertesek. És szerinted?

Minden évben elborul az agyunk az Oscar előtt, ez most sincs másképp, valószínűleg ott fogunk ülni hajnali fél 1-től és csak azt lessük majd, kik vehetik át az aranyszobrocskákat. Nyugi, azért majd a szokásos estélyi-rengetegben is elmerülünk és igyekszünk összegyűjteni minden poént és emlékezetes pillanatot is az eseményről. Jimmy Kimmel újra visszatér házigazdaként, úgyhogy a humor szintünk tuti magasan lesz.

Mielőtt azonban elmerülnénk a gála részleteiben, böngésszük át, kik is lehetnek az este nagy esélyesei. Sokan sokfélét mondanak, az viszont biztos, hogy a fő kategóriákban nem lesznek akkora meglepetések. A szerkesztőségi játékunkban is elég egyértelműen visszaköszönt ez a gondolat, hiszen egyöntetűen…

  • … a Három óriásplakát Ebbing határában a Legjobb Film
  • … Gary Oldman a Legjobb színész
  • … Frances McDormand a legjobb színésznő
  • … Sam Rockwell a Legjobb férfi mellékszereplő
  • … Allison Janney a Legjobb női mellékszereplő.

A többi kategória azonban korántsem ennyire egyértelmű. A rendezők között nálunk Guillermo Del Toro kapta a legtöbb voksot, azonban Christopher Nolan sem maradt le mögötte annyira.

 


Ami a forgatókönyveket illeti, több mint valószínű, hogy az adaptált alkotások között inkább félreteszik az újító szándékú és képregényfilm Logant és helyette a Szólíts a neveden! győzedelmeskedik. Az eredeti forgatókönyvek között pedig szinte megjósolhatatlan, kik vehetik át a díjat. Esélyes lehet A víz érintése, A három óriásplakát, sőt a Get Out is. Ha az Akadémia tagjai idén igazán bevállalósak lennének, akkor tutira a Get Out-ra szavaznának a legtöbben.

Számunkra még kiemelt kategória – szerencsére, idén is – a Legjobb idegennyelvű film, hiszen Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje is ott van az esélyesek között. A szívünk természetesen abban bízik, hogy mi hozzuk el a szobrot, azonban nem szabad elmenni a svédek (A négyzet) és az oroszok (Szeretet nélkül) mellett sem. Mi egyelőre inkább a svédek győzelmét jósolnánk meg, de nagyon reméljük, hogy nem lesz igazunk.

 


Ami pedig a technikai kategóriákat illeti: itt biztosan az első sorokban küzd majd egymással a Dunkirk, A Szárnyas fejvadász 2 és A víz érintése is.

Azt viszont szeretnénk innen is megüzenni az Akadémiának, hogy a Szárnyas fejvadász 2 minimum egy Legjobb díszlet Oscart megérdemelne. A legsötétebb óra sminkje pedig olyannyira letaglózó volt, hogy muszáj megnyernie az ennek járó díjat (is). Ami pedig a Dunkirk-öt illeti, mi akkor lennénk a legboldogabbak, ha végre Christopher Nolan is megkapná a megérdemelt elismerését, de a Legjobb vágás, hangvágás és filmzene is kijárna az alkotásnak.

#CinemaKlub#oscar#várakozás#tippek

Címlapról ajánljuk