CinemaKlub

Meryl Streep valóban megérdemel ennyi Oscart?

rtl.hurtl.hu

2018. január 25. 13:30

Mint ahogy azt már nem egyszer megírtuk, nem igazán esett le az állunk a jelöltektől, azonban egy-két dolog mégiscsak meglepett bennünket. Mutatjuk!

Most kedden hozták nyilvánosságra az idei esélyeseket, és bár leginkább a papírforma szerint alakultak a dolgok, nem szabad szemet hunynunk azokon az infókon, amikre egy kicsit sem számítottunk.

1. Tűnj el

Annak ellenére, hogy Jordan Peele alkotása minden rangosabb filmes gálán helyet kapott, az Oscaron nem igen jellemző, hogy a thriller és a horror műfaját részesítik előnyben. Legutóbb 2011-ben került rá sor, hogy a Fekete hattyú jelölést kapott a Legjobb film kategóriában, azóta viszont nagyon is kerülték az ilyesfajta filmeket. Ráadásul nemcsak ez az egyetlen jelölése a Tűnj el-nek, hiszen a Legjobb rendező és a Legjobb eredeti forgatókönyv díjára is esélyes, valamint a 28 éves Daniel Kaluuya is ott van a Legjobb férfi főszereplő kategóriában.

2. Logan

Mindenki eltátotta a száját, mikor kihirdették a Legjobb adaptált forgatókönyv jelöltjeit, hiszen senki sem gondolta volna, hogy egy képregény feldolgozása is helyet kap majd a többiek között. Mi viszont egy kicsit sem vagyunk csalódóttak, hiszen imádtuk a filmet, amiben Hugh Jackman immár harmadszorra és egyben utoljára öltötte magára Farkas jelmezét.

3. Jessica Chastain

Szinte mindenki meg volt győződve róla, hogy a vörös szépség idén is jelölve lesz a Legjobb színésznő kategóriában, hiszen az Elit játszmában nyújtott alakítása nagyon is megérdemelte volna - ha nem is az aranyszobrocskát – de egy jelölést biztosan. Pláne úgy, hogy az Aranyglóbuszon is ott volt az esélyesek között. Chastain egyébként eddig két alkalommal került közel a Filmakadémia kitüntetéséhez: 2012-ben a Segítségért, 2013-ban pedig a Zero Dark Thirty – A Bin Láden hajsza című filmért.

4. James Franco

Na ne! A színész már a Golden Globe-t is megnyerte, hát mégis hogy lehetséges az, hogy egy Oscar-jelölést sem kapott a The Disaster Artistért? Oké, tudjuk jól, hogy a Filmakadémia bizottsága nem igazán kedveli a vígjátékokat, de azért mégiscsak kijárt volna neki, nem igaz? Franco ezidáig egyetlen egyszer, 2011-ben volt jelölve a 127 óráért.

5. Meryl Streep

Szinte már csak kacagtunk, mikor kimondták a színésznő nevét, az Internet népe azonban nekikezdett a csendes hőzöngésnek. Szerintük ugyanis a színésznő körül forgó Oscar és Aranyglóbusz felhajtás már csak egy ócska fricska, amivel minden alkalommal előrukkolnak, ha Meryl éppen játszik egy filmben. És akkor most kanyarodjunk is vissza Jessica-hoz… Tán valóban megérdemelte Streep, hogy az Oscaron 21 (!), míg a Golden Globe-n 31 (!!!) alkalommal ott legyen? Nos, rátok bízzuk a döntést…

5 + 1. Testről és lélekről

Ma Réz András vendégeskedett a Reggeliben, aki a magyar alkotás esélyeit latolgatta. Mi pedig nem győzzük elégszer leírni a legnagyobb örömünket, hogy ismét ott lehetünk a Legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. Idén Chile, Libanon, Oroszország és Svédország mellett fogunk versenyezni.

#CinemaKlub#oscar#jelölés#meglepetés#hűha#meryl streep#jessica chastain#logan#james franco

Címlapról ajánljuk