CinemaKlub

Így reagáltak Enyedi Ildikóék az Oscar-jelölésre!

rtl.hurtl.hu

2018. január 24. 9:48

Óriási a boldogságunk tegnap óta, hiszen kiderült, hogy ismét ott lesz egy magyar film az Oscar-gálán. Nagy esélyekkel és reményekkel várjuk a díjátadót, de vajon hogyan fogadták a hírt a készítők?

„ELKÉPESZTŐ! Nagyon köszönjük mindenkinek, aki velünk drukkolt! Örömmel jelentjük, hogy a Testről és lélekről Oscar-jelölt a legjobb idegen nyelvű filmek között!”


- írták a készítők a film hivatalos oldalán.

Hihetetlen öröm és még nagyobb remény, ez jellemezhet nagyjából minden magyart kis hazánkban, hiszen a Saul fia és a Mindenki után, most lehet, hogy Enyedi Ildikóék is gazdagabbak lesznek egy aranyszobrocskával a 90. Oscar-gálán.

A Híradó telefonon érte el a film rendezőjét, aki boldogsága mellett egy kis csalódottságot is érzett:

„A csapatot ide hívtam, itt vagyunk, nálunk a lakásban, de a színészeket nem… és most annyira bánt, annyira bánt, hogy nem voltak itt velünk, mert valahogy, nem akartam nekik csalódást okozni.” – mesélte Enyedi Ildikó.

A Testről és lélekről persze már korábban megkezdte a menetelését a siker felé, hiszen tavaly megnyerte a Berlinale nagydíját, az Arany Medvét! A rendezőnő elmondta, nem számított ekkora sikerre… hiába, úgy tűnik, hogy mindenki odavan a különös szerelem történetét elmesélő filmjéért.

Annyira, hogy tavaly év végén mindannyian együtt sírhattunk Borbély Alexandrával, amikor megkapta a legjobb színésznőnek járó díjat az Európai Filmdíj ünnepségén. A színésznő már akkor érezte, hogy valami jó történik majd vele, amikor leszállt a repülőgépről, erről azonban a győzelméig senkisen sem mesélt.

Az örömhíreknek pedig nincs vége!

„Büszkék vagyunk, hogy ennyire jó válogatásba kerültünk bele” – mesélte Enyedi Ildikó a Híradónak.


Igazán erős mezőnybe válogatták be a filmet, azonban ezzel egy pillanatig sem foglalkoznak a készítők. Enyedi Ildikó például mindegyik alkotást látta, és inkább meghatott, hogy egy ennyire jószemmel összeállított mezőnyben szerepel a filmje.

Március 4-én minden kiderül! Reméljük az idei Oscaron is lesz külön okunk az ünneplésre!

Kíváncsi vagy az összes többi jelöltre is? Itt megnézheted a listát!

#CinemaKlub#oscar-díj#oscar#jelölés#enyedi ildikó#borbély alexandra#testről és lélekről

Címlapról ajánljuk