Műsorújság
RTL Most

Elérkezett a nagy pillanat: Magyarország ismét Oscar-jelölt!

Alig pár perccel ezelőtt hirdették ki a világ legrangosabb filmes díjátadójának esélyeseit. És igen, mi is ott vagyunk!

Izgulhattunk mi is, hiszen december közepén egy emberként döbbent meg minden magyar szíve, amikor Enyedi Ildikó alkotása bejutott a legjobb kilenc külföldi film közé. Most pedig ismét hatalmas lehet a boldogságunk, hiszen a Testről és lélekről ott szerepel a végső jelöltek között!

Mint ahogy azt az idei gáláknál megtapasztalhattuk, nem igazán értek minket nagy meglepetések, és ez az Oscarnál sem lett máshogy. Na de nézzük, kik kaphatnak hamarosan aranyszobrocskát!

A legjobb film kategóriába idén kilenc alkotás jutott be. Mind egytől egyik ott voltak az Aranyglóbuszon, a BAFTA-n és a SAG Awardson is. Idén a Dunkirk, a Három óriásplakát Ebbing határában, A Pentagon titkai, A víz érintése, a Szólíts a neveden, a Lady Bird, a Tűnj el, a Fantomszál, és A legsötétebb óra küzd meg egymással. A legjobb férfi főszereplőktől sem esett le az állunk. Természetesen az eddig minden díjat bezsebelő Gary Oldman is ott van a legjobb öt között Timothée Chalamet (Szólíts a neveden), Daniel Day-Lewis (Fantomszál), Denzel Washington (Roman J. Israel, Esq.) és Daniel Kaluuya (Tűnj el) társaságában.

Sőt, női fronton sem vélekedünk másképp, hiszen Frances McDormand (Három óriásplakát Ebbing határában), Sally Hawking (A víz érintése), Saoirse Ronan (Lady Bird), Margot Robbie (Én, Tonya) és a kimaradhatatlan Meryl Streep (A Pentagon titkai) nevei hallatán sem rökönyödtünk meg.

A legjobb férfi mellékszereplőknél is jött a papírforma. A márciusi gálán Willem Dafoe (Floridai álom), Richard Jenkins (A víz érintése), Christopher Plummer (A világ összes pénze), valamint a Három óriásplakát Ebbing határában két színésze, Sam Rockwell és Woody Harrelson száll hadba a szobrocskáért. A legjobb női mellékszereplőknél pedig Mary J. Blige (Mudbound), Allison Janney (Én, Tonya), Lesley Manville (Fantomszál), Laurie Metcalf (Lady Bird) és Octavia Spencer (A víz érintése) küzdenek meg egymással.

Lássuk az összesítést! A legtöbb jelölést bezsebelő alkotás A víz érintése lett 13 jelöléssel! Mögötte kap helyet a Dunkirk 8, míg a Három óriásplakát Ebbing határában 7 jelöléssel.

Gratulálunk mindenkinek, és találkozunk március 4-én az Oscaron!

Legnézettebb videók