CinemaKlub

Máris elkaszálták a Disney legújabb nagy dobását?

rtl.hurtl.hu

2017. október 11. 12:54

A folytatásokon túl egy új történetet is beterveztek a stúdiónál, amihez ráadásul még a Jégvarázs alkotóinak is köze lett volna. Most viszont úgy tűnik, hogy már a kezdeti fázisban vége az egésznek.

Mindannyian odavagyunk a klasszikus Disney-mesékért, a mai napig szinte az összesnek kívülről fújjuk a szövegét, azonban egy valami biztos: mostanában a Pixar lett a nagy ász a mesegyártásban.

Ugyan a legutóbbi animációjuk, a Verdák harmadik része kifejezetten jól sikerült, és igazán nosztalgikusra vette a figurát, szerintem tény, hogy manapság a legkreatívabb ötletek és legszebb képi megvalósítások a Pixar embereihez köthetőek. A Disney azonban nem adja fel, hiszen a Jégvarázs sikere után több projekttel is készülnek: jön a Jégvarázs és a Rontó Ralph második része is.

Azonban nemcsak folytatásokat akartak, hiszen készültek egy „Gigantic” címmel futó mesével is, amelyben az „égig érő paszuly” történetét dolgozták volna fel, főszerepben egy Inma nevű, 11 éves óriáslánnyal.

A kreatív folyamatok kezdetén azonban megakadtak vele, hiszen nem tudtak egy olyan cselekményt kitalálni a meséhez, ami megállta volna a helyét a nagyvásznon.


Ed Catmull – a Disney-Pixar elnöke – el is mondta:

„Lehetetlen tudni, amikor elkezdünk egy projektet, hogy hogyan alakulnak majd a kreatív folyamatok. És néha, hiába szerettünk bele annyira az alapötletbe, rájövünk, hogy nem működik. A Gigantic-kel is ez történt.”


A mesét 2020-ra szerették volna megcsinálni, így viszont valószínűleg más meglepetéssel készülnek majd helyette.

Persze lesz mit várni így is – ahogy fent is írtuk –, sőt már biztosan megkapjuk a Demóna második részét is Angelina Jolie-val. De lesz itt Toy Story folytatás, Mary Poppins is visszatér, sőt még élőszereplős Dumbo és Oroszlánkirály is akad majd.
 

Forrás: CinemaBlend

#CinemaKlub#disney#mese#animáció

Címlapról ajánljuk