CinemaKlub

Lássuk, kik a nagy esélyesek a jövő évi Oscar-gálán!

rtl.hurtl.hu

2017. szeptember 6. 11:16

Megérkezett az ősz, lehűlt a levegő, irány a mozi! A nyári blockbusterek után jönnek azok a filmek, amik komoly esélyekkel indulhatnak a jövő évi Oscar-gálán. A találgatások már most elkezdődtek, és több pletyka is kering a neten: vajon melyik színésznő viheti haza 2018-ban az aranyszobrocskát?

Elsőként Emma Stone neve merült fel, akit a magyar címmel még nem rendelkező Battle of Sexes főszerepében láthatunk majd: a színésznő egy 70-es évekbeli, feminista teniszezőt alakít. Tudjuk jól, az Akadémia előszeretettel díjazza a történelmi alakításokat, de felmerül a nagy kérdés: vajon Emma egymás után kétszer is elnyerheti a díjat?

Jennifer Lawrence neve is szóba került az anyám! című Aronofsky film kapcsán. A rendező női karakterei gyakran kerültek Oscar közelbe: Ellen Burstyn a Rekviemért jelölést kapott, Natalie Portman pedig meg is kapta a díjat. Jennifernek tehát minden esélye meg van rá, hogy a rendező (aki egyben a párja is), ismét elhozza neki a díjat!

Meryl Streep Steven Spielberg új filmjében kapott főszerepet: a The Postban Kay Graham bőrébe bújik, és nem más lesz a partnere, mint Tom Hanks! Meryl a ma élő legtöbb Oscar-díjjal büszkélkedő színésznő: három alkalommal sikerült kivívnia az Akadémia elismerését. Talán jövőre sikerülhet túlszárnyalnia Ingrid Bergmant, és felállni a dobogó tetejére Katharine Hepburn mellé?

Julia Roberts is felkerült a listára. Habár a színésznő még csak egyetlen egyszer tarthatta kezében a kitüntetést, most azt rebesgetik, hogy nagy esélyekkel indul ismételten a díjért. A Csodácska című filmben egy anyukát alakít, akinek kisfiát egy furcsa betegség miatt kitagadják osztálytársai. A fiút egyébként Jacob Tremblay alakítja, akit a Szobában ismerhettünk meg, és filmbeli anyukája, Brie Larson 2016-ban megkapta az Oscart! Lehetséges, hogy „mostani” édesanyja is hasonló kitüntetéssel dicsekedhet majd?

Mellettük Judi Dench, Kate Winslet, Jane Fonda és Jessica Chastain is komoly esélyekkel indulnak a szobrocskáért, de a jelöltek kihirdetéséig még várnunk kell.

Forrás: Entertainment Weekly, Goldderby

#CinemaKlub#oscar#oscar-díj#oscar gála#jennifer lawrence#emma stone#meryl streep#julia roberts#jessica chastain#jane fonda

Címlapról ajánljuk