CinemaKlub

Így néz ki a nagyvásznon újjáéledő Freddie Mercury!

rtl.hurtl.hu

2017. szeptember 6. 15:45

Megjelent az első kép a Bohemian Rhapsody című filmből, ami a legendás Queen együttes megalakulását dolgozza fel. Az első promókép stílusosan az énekes Freddie Mercuryt alakító színészt mutatja meg, aki kiköpött hasonmása az aranytorkú legendának.

Évek óta alakul a világ egyik legikonikusabb rock zenekarának, a Queen-nek a történetét feldolgozó mozifilm. Pár évvel ezelőtt még úgy volt, hogy a kemény vígjátékairól ismert Sacha Baron Cohen alakíthatja majd az együttes frontemberét, Freddie Mercuryt, viszont miután ő lelépett a fedélzetről, a Mr. Robot című sikersorozat sztárját, Rami Maleket választották ki a főszerepre, és milyen jól tették!

Az első kép a filmből az elhunyt énekes 71. születésnapján jelent meg, és Maleket ábrázolja, amint Mercury-ként épp koncertezik. A színész kísértetiesen hasonlít a rocklegendához, szóval egy biztos, külsőre a legmegfelelőbb embert találták meg.


De mi a helyzet a hanggal? Kevés a zeneiparban az annyira jellegzetes orgánum, mint Mercury négyoktávos énekhangja, ezzel természetesen Rami Malek is tisztában van. A film zenés jeleneteihez vegyesen fogják felhasználni a Queen eredeti hangfelvételeit, és a színész énekét. Arról, hogy milyen, amikor az Emmy-díjas sztár dalra fakad, ugyan egyelőre nem sokat tudunk, de ő maga már célzott rá, hogy rendszeresen jár a híres Abbey Road Stúdióba gyakorolni, és ahogy mondta „nem a színészi képességeit csiszolja ott”.

„Ez nem csak egy sötét történet lesz Freddieről, hanem egy tiszteletadás is. A film a csapatmunkáról szól majd, egy ünneplés lesz.”


Ezt már a rendező, Bryan Singer mondta, akinek a neve az X-men filmekből lehet ismerős, ugyanis ő a franchise atyja. A Bohemian Rhapsody címre keresztelt mozi Mercury és a Queen további tagjainak 1970-es összeállásától kezdve mutatja majd be a zenekar történetét, egészen az 1985-ös Live Aid koncertig, ami hat évvel az énekes tragikus halála előtt került megrendezésre.

 

A post shared by Queen (@officialqueenmusic) on

A Bohemian Rhapsody 2018. decemberében érkezik a mozikba.


Forrás: Entertainment Weekly, Instagram, Facebook

#CinemaKlub#queen#rami malek#freddie mercury#együttes#zene#rock#bryan singer

Címlapról ajánljuk