CinemaKlub

Íme, 8 érdekesség a tavalyi év legviccesebb filmjéről!

rtl.hurtl.hu

2017. június 30. 18:00

Te is halálra kacagtad magad a Rendes fickókon? Nos, Ryan Gosling és Russell Crowe mindent meg is tett ennek érdekében! Nem is tudod mennyi mindent, de mi most eláruljuk neked, mire figyelj, ha újra nézed!

Mi jobb egy tökös és nagypofájú nyomozónál?

Két tökös és nagypofájú nyomozó!

Igaz, az egyik inkább csak verőlegény (Russell Crowe), a másik meg a világ leggázabb detektívje (Ryan Gosling), de mindketten lelkesek, szeretik az alkoholt, és nem restek erőszakot alkalmazni a jó ügy és a jó nők érdekében. Jó ügyekből és jó nőkből pedig nincs hiány: elsőként egy gyönyörű pornósztár látszólagos öngyilkossága után kezdenek el nyomozni, majd a titokzatos és csinos bírónő (Kim Basinger) kérésére, annak nem kevésbé csinos lányát, Ameliát próbálják meg előkeríteni. És ami egyszerű rutinmelónak ígérkezett, arról hamarosan kiderül, hogy az évszázad bűnügye, amelyben érintett a Los Angeles-i alvilág színe-java...

1. Az ihlet

A film alapjául a The Rockford Files című ’70-es évekbeli sorozat szolgált, melynek önjelölt magánnyomozója ugyanúgy egy kekszes edényben tartotta a fegyverét, ahogyan a Rendes fickókban Ryan Gosling karaktere!

2. Ki ez a lány?

 

A post shared by @theniceguys on

Az eltűnt lányt, Ameliát alakító fiatal színésznő, Margaret Qualley, nem más, mint a szintén színésznő, Andie MacDowell legfiatalabb gyermeke!

3. Pink Floyd

A mozifilm cselekménye 1977-ben játszódik, amikor is a híres zenekar, a Pink Floyd egyik legnépszerűbb albuma az Animals is megjelent!

Így nem is csoda, hogy a Rendes fickókban többször is feltűnnek kismalac alakú, rózsaszínű cetlik, ezzel is utalva a lemez egyik leghíresebb számára, melynek címe Pigs.

4. A legnagyobb baki

Ha pedig már a zenénél tartunk, el kell, hogy áruljuk, az alkotás legnagyobb hibája pont a zeneválasztásban rejlik!

Nem azért mert nem szeretjük az Earth, Wind & Fire-t, a Kool & The Gang-et, vagy Blondie-t, hanem mert a tőlük hallható slágerek még egyáltalán nem voltak ismertek abban az időben, amikor a film játszódik. Arról nem is beszélve, hogy az utóbbi zenekar esetében, a számaikat csak jóval később kezdték el játszani a rádiók.

5. Észrevetted?

 

A post shared by @theniceguys on

Holland March (Ryan Gosling) kezét eltörik az egyik jelenetben, ezért jó darabig gipszben láthatjuk az őt alakító színészt. Ám az biztosan csak keveseknek tűnt fel, hogy a gipszén egy furcsa alakú madár rajza van, amiről később kiderül, hogy egy liba.

Ebben csak az az érdekes, hogy a Rendes fickók sztárjának neve, a Gosling annyit tesz, liba!

6. Füstbe ment terv?

De nemcsak ez a különös a színész karakterében, hanem az is, hogy bár az általa játszott detektívet többször is láthatjuk cigarettával a kezében, még sem dohányzik sosem! Ez azért van, mert a régi krimik hangulatához hozzátartozik a cigifüst, de az új szabályozások miatt nem lehet már azt mutatni, hogy valaki elszív egy cigit.

Így Ryan Gosling sosem dohányzik úgy isten igazán, hiába gyújt rá!

7. Most akkor, ki, kivel?

A Rendes fickók Shane Black egyetlen olyan filmje, amiben a főszereplőt, nem mindenki kedvenc Tony Stark-ja, azaz Robert Downey Jr. játssza. Igaz összesen két filmet készített, a Vasember 3-at és a Durr, durr és csókot.

Másik érdekesség, hogy Kim Basinger és Russell Crowe pedig először forgatott együtt a Szigorúan bizalmas című film óta!

8. Hová kerültem?

Bár a moziban többször is feltűnik Los Angeles és a Hollywood Boulevard, a valóságban azonban a film nagy részét Atlantában forgatták.

Ne feledd,Rendes fickók szombat este 22:50-kor, a Film+ műsorán!

Forrás: uselessdaily.com
Képek: Instagram.com

#CinemaKlub#rendes fickók#ryan gosling#russell crowe#shane black#vígjáték#krimi#nyomozók#robert downey jr

Címlapról ajánljuk