CinemaKlub

Imádod Siát? A filmesek is! Jöjjön 10 betétdal az énekesnőtől!

Jenei BrigittaJenei Brigitta

2017. május 26. 11:40

Sia igen termékeny zenész, hiszen a saját projektjein kívül folyton alkot valamit a filmes világnak, sőt más énekesek nagy dalírója is. Most is egy friss számot dobott ki a rajongóknak: a Csodanő főcímdalával hódít!

A DC őrültek már biztosan toporzékolva várják a jövő hetet, hiszen június elsején debütál a mozikban az első önálló női szuperhősfilm, főszerepben a csodás Csodanővel, Gal Gadot-tal.

Mielőtt azonban elmerülnénk a filmes részletekben, a technikai megoldásokban, a látványban és a cselekményben, érdemes megkezdeni a hangolódást egy kis zenével. Igen-igen! Hiszen nem tagadhatjuk, hogy a mozis világ elengedhetetlen kelléke a zenei aláfestés is, beszéljünk akár a score-ról vagy éppen a különböző előadókat felsorakoztató soundtrack-ről.

A díjátadókon is kiemelt figyelem övezi a zeneszerzők kategóriáját, nem véletlenül beszélhetünk komponáló óriásokról – itt olvashatsz is a legnagyobbakról –, és az sem meglepő, hogy egy-egy főcímdal a mai napig kiforgat minket, miközben felidézi bennünk az adott film hangulatát és történetét.

Vannak legendássá vált/váló lemezek – ilyen jelen és jövő övezi A galaxis őrzői összeállításokat –, de akadnak előadók is, akik karakteres zenei világukkal méltán kiérdemelték, hogy megannyi filmhez alkossanak dalokat. Legutóbb Bob Dylan művészetet vettük górcső alá, most pedig Sia van soron! Pont ma tette ki az oldalára a legújabb szerzeményét, a „To Be Human” című dalát, amit a Csodanőhöz alkotott meg.

Ennek kapcsán gondoltunk egyet, és végig görgettük az énekesnő múltját, kikutatva, vajon milyen filmekhez alkotott már hasonló epikus „költeményeket” az utóbbi időben!

A sötét ötven árnyalata – „Helium”

Sia többször is közreműködött már a szado-mazós szerelmi történet zenei részlegén, ha nem is dedikáltan a filmhez írt dalokkal, de saját slágereivel mindenképpen. Tavaly a történet második részéhez is asszisztált, és valljuk be: sok jót nem mondhatunk el a szürke 50 filmekről, de az ilyen előadókat hallgatva, képesek lehetünk tova lendülni a sztori bugyutaságán is. Csak hallgasd, ahogy Sia neked dalol!

Star Trek: Minden túl – „Sledgehammer”

Ugyan, ezt a dalt Rihanna jegyzi, mint énekesnő, de a dalt magát Sia írta, sok más Rihanna slágerhez hasonlóan! Nem is gondoltátok volna, hogy pont ez a két előadó, ennyire sokszor talált már egymásra a zeneiparon belül! Sőt, miután Sia munkamániásnak tartja magát, egyáltalán nem meglepő, hogy megannyi sztárnak írt már dalt, legyen szó Beyoncéról, Christina Aguileráról, Celine Dionról, a Maroon 5-ról, Jennifer Lopezről vagy éppen Britney-ről.

Oroszlán – „Never Give Up”

A tavalyi évünk egyik legfontosabb pontja volt ez a film, ami szerintünk méltatlanul elhanyagolt a filmes világ. Egy gyönyörű, érzelmes és csodás alakításokat felvonultató alkotás, aminek a főcímdala csak rátesz az érzelmi zuhanásunkra, hiszen Sia „Never Give Up-ja” a film minden egyes pillanatát felidézi, újra feltépve a nézőkben az elfeledett sebeiket. Imádjuk!

Szenilla nyomában – „Unforgattable”

A cukimese folytatása, ami legalább annyira jó, mint az elődje, és ami 13 évvel az első rész után is képes volt visszarántani minket az óceánba egy jó kis kalandra. Mi nagyon szerettük az Ellen DeGeneres által sikerre vitt történetét, aminek még a zenéje is imádnivaló, többek között Siának köszönhetően.

Neon Démon – „Waving Goodbye”

A szürreális és sok szempontból sokkoló film hangulatához tökéletesen passzol Sia dala, amit azzal a Diplo-val készítettek, akinek megannyi buli slágert köszönhetünk már. A Waving Goodbye-ban is megvan a lehetősége, hogy egy hering partiban levitálva bulizzunk rá, miközben Elle Fanning-et kutatjuk a tömegben, hogy velünk táncoljon!

The Eagle Huntress – „Angel by The Wings”

A 2016-os dokumentumfilm több szempontból is érdekes: egyrészt egy 13 éves lány életét mutatja be, aki Mongóliában élve az első sasvadász nő szeretne lenni. Emellett a Star Wars hetedik részéből megismert Rey, azaz Daisy Ridley a történet narrátora! Ó, igen és a slussz poén: Sia külön ehhez a filmhez írta az Angel by The Wings című számát!

Zootropolis – Állati nagy balhé – „Try Everything”

Ha már Rihannánál felemlegettük a sok-sok meglepő Sia közreműködést, akkor itt egy újabb, hiszen ez a dal is hozzá köthető! Most viszont Shakirának dobta oda lábdát, hogy sikerre énekelje és táncoltassa a nótát.

San Andreas – „California Dreamin’”

Miután Sia egy igazán termékeny művész, még arra is maradt ideje, hogy Dwayne Johnson-féle akció eposzokhoz is alkosson!
 

Kép: Sia Facebook

#CinemaKlub#sia#soundtrack#filmzene#betétdal#zene#dal#wonder woman#csodanő

Címlapról ajánljuk