CinemaKlub

A BAFTA után, már mi sem tudjuk, mi lesz az Oscar-on?!

rtl.hurtl.hu

2017. február 13. 17:00

Ahogyan azt előre sejteni is lehetett a Kaliforniai álom alkotói és közreműködői az európai Oscar-nak tartott, BAFTÁN is ki táncoltak maguknak jó néhány díjat, de akadt bőven meglepetés és újabb magyar siker is a gálán!

Damien Chazellefilmjével elnyerte a legjobb rendezőnek járó díjat, ahogyan Emma Stone is megkapta a legjobb színésznőnek járó elismerést emellett pedig aKaliforniai álom című musical lett az idei év legjobb filmje is a BAFTÁN, de mindezeken kívül még három díjat hazavihetett a romantikus mozi!

De az olyan kasszasikerek alkotói - mint A fegyvertelen katona, a Natalie Portmanfőszereplésével készült Jackie, a Harry Potter spin-off, a Legendás állatok és megfigyelésük, valamint az Érkezés című filmek - sem tértek haza üres kézzel!

 

A photo posted by BAFTA (@bafta) on


Kenneth Lonergan mozija, A régi város pedig elhozta a legjobb eredeti forgatókönyv, illetve a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat is, bár utóbbi nem meglepő, hiszen Casey Affleck alakításától mindenki el van ájulva. Ezzel szemben az Éjszakai ragadozók és a Holdfény, sajnos semmilyen díjat nem tudhat magáénak!

A legjobb férfi mellékszereplő díját egyébként az Oroszlán című alkotásban szereplő, Dev Patel kapta meg, míg a legjobb nő mellékszereplő díját a nem véletlenül ebben a kategóriában indított, Viola Davis zsebelhette be.

Mivel sokan úgy tartják, hogy a BAFTA után már elég egyértelműen ki lehet következtetni, hogy kik vihetik majd haza az Oscar-díjakat, nagy esélyünk van, hogy az Akadémia díjátadóján is ugyanezekkel a nevekkel találkozhatunk a pódiumon.

 

A photo posted by BAFTA (@bafta) on


Ezt pedig mi bizonyíthatná annál is jobban, mint hogy a tavaly a legjobb idegen nyelvű film kategóriában aranyszobrot kapó, Saul fia nyert az idei BAFTÁN is, ugyanis a briteknél csak később mutatták be Nemes Jeles László alkotását!

Az idei Oscar-gálára február 26-án hajnalban kerül majd sor!

Forrás: The Playlist.com
Képek: Instagram.com

#CinemaKlub#bafta#oscar-díj#nemes jeles lászló#kaliforniai álom#emma stone#viola davis#casey affleck#éjszakai ragadozók#gála#szobrok

Címlapról ajánljuk