CinemaKlub

A Neill Blomkamp-féle Alien 5-ből nem lesz semmi?

rtl.hurtl.hu

2017. január 24. 11:15

Mostanság mindenki a Ridley Scott rendezésében érkező Alien: Covenant-ról beszél, ami a Prometheus folytatása, azonban korábban volt itt szó egy másik hasonló projektről is, ráadásul Sigourney Weaver-rel.

Már lassan két éve, hogy először felmerült Neill Blomkamp és egy következő Alien-film lehetősége. A District 9, az Elysium, és a Chappie rendezője teljesen rápörgött a gondolatra, hogy egy ötödik részt forgasson a Weaverrel elhíresült – azóta már alapdarabnak számító – sci-fi sorozathoz.

És nem csak úgy a levegőbe beszélt: koncepció rajzokkal alátámasztva mesélt az elképzeléseiről és a sztoriról, amit megálmodott. A főszerepben a felnőtt Newt tért volna vissza, a kicsi lány, akit a második részből ismerhettünk meg.

Ennek tetejébe még az is kiderült, hogy a buliban maga Sigourney Weaver is benne lenne, aki különböző felületeken megerősítette, hogy ez a rész tényleg méltó befejezést adna Ripley-nek.

Azonban a projekt már tényleg régóta húzódik…

Először akkor tolták el a munkálatait, amikor Scott Prometheus folytatása új címet kapott: Alien: Paradise Lost, persze ez azóta Alien: Covenant-ra keresztelődött. De a lényeget így is értjük: furcsa lett volna, ha egyszerre több Alien néven futó film is a mozikba érkezik.

Másrészről a marketing is nehezen kezelhető lett volna, hiszen ebben az esetben is rizikós, hogy az emberek megértik-e, hogy akkor időben merre is jár a folytatás az eredetiekhez és például a Prometheus részekhez képest. Állítólag a nézők már a Zsivány Egyest is nehezen tudták elhelyezni az SW univerzum időskáláján.

Mi személy szerint inkább örülünk, hogy ez a terv látszólag elhal, hiszen a District 9 óta Blomkamp egyetlen értékelhető filmet sem tudott felmutatni. Nem biztos, hogy egy ilyen fajsúlyos folytatást pont rá kellene bízni…

Ámde, az eddigi legjobb filmjét le is csekkolhatjátok pénteken (december 27-én) a Film+ műsorán! 23:05-kor kezdődik a District 9!

Forrás: Collider

#CinemaKlub#alien#neill blomkamp#sigourney weaver#folytatás

Címlapról ajánljuk