CinemaKlub

Ryan Gosling fütyülve vall szerelmet az utca emberének!

rtl.hurtl.hu

2016. december 23. 13:15

A Kaliforniai álom töretlen sikeréhez nemcsak a zseniális szereposztás, vagy az érdekes történet járult hozzá, hanem a napokig a fülünkben csengő dallamok, frázisok és persze fütyülések is!

Eredeti musicalt készíteni manapság igen kockázatos és éppen emiatt szokatlan vállalkozás is, Damien Chazelle mégis bevállalta mindezt, így nemcsak filmtörténeti alkotást hozott létre, de a filmzenék piacán is régóta tátongó űrt sikerült betölteni új filmjének a Kaliforniai álom-nak a zenéivel. Chazelle egyik legjobb barátja a zeneszerző Justin Hurwitz, aki éveken át tökéletesítette a film soundtrack-jét.

A musical, ugyanis mind a rendezőnek, mind pedig a producereknek a szerlemgyereke, amire hat évet kellet várniuk, hogy elkészíthessék. A Ryan Gosling és Emma Stone főszereplésével készült filmet sokkal előbb elkezdték már tervezni, mint, hogy a Whiplash-t kigondolták volna, vagy elkészítehették volna.

Mindenesetre az biztos, a készítők egy filmet akartak, ami a jazzről szól, de tisztában voltak vele, hogy sokan nem kedvelik ezt a műfajt, így hát a rendező végül azt mondta:

"Ki ne szeretné a jazzt egy randi jelenet alatt?"

És milyen igaza lett!

Erről most te magad is meggyőződhetsz, ha megnézed a videót, amiben Ryan Gosling és Emma Stone között tényleg tapintható az a varázslatos kémia:

"Annak ellenére, hogy már csináltak együtt két filmet is, még mindig nagyon szenvedélyesen viselkednek egymással, mintha most találkoznának először. Ez a frissesség és a barátságuk, ami miatt ilyen jók együtt!" - mondta Chazelle.

Justin Hurwitz szerint pedig a két színész hangja is tökéletesen összeillik: Emma légies, könnyed, néha ziláló törékeny hangja tökéletesen kiegészíti Ryan hiteles, karakteres, de visszafogott, senki máséval nem összetéveszthető hangját. 

A Kaliforniai álom című filmet december 29-től láthatjuk a mozikban!

Forrás: deadline.com
Képek: tumblr.com

#CinemaKlub#ryan gosling#emma stone#whiplash#kaliforniai álom#oscar-díj#musical#damien chazelle

Címlapról ajánljuk