CinemaKlub

Mit várhatunk a közel jövőben a Pixar háza tájáról?

rtl.hurtl.hu

2016. július 4. 15:31

Az elkövetkező években, a stúdió terveiben főleg folytatások szerepelnek. Felmerül a kérdés: ennyire pénz centrikussá vált már a mesegyártás világa is, vagy csak a véletlen hozta így?

Imádjuk a Pixar meséket: kidolgozottak, kreatívak és végtelenül jól megírt történetek ezek, melyeknél szinte mindegyik folytatásért kiált. Ráadásul, a stúdiótól mindig számíthatunk valami egyedire, amit frissen vettek ki a sütőből – vegyük például az Oscar-díjas Agymanókat.
Az elkövetkező terveik azonban éppen arról árulkodnak, hogy egy időre visszatérnek a múltba és nosztalgiázással kényeztetik majd a nézőket, és főleg a már meglévő sikereiket toldják meg újabb részekkel.

Jelenleg ugyebár a Némó nyomában második része, a 13 év után elkészített Szenilla nyomában hódít a mozikban, és úgy tűnik, az elkövetkező három év is erről szól majd: jön a Verdák harmadik, A Toy Story negyedik és a Hihetetlen család második része. Az egyetlen új sztori a jövőre várható Coco lesz, ami a mexikói halottak napjával foglalkozik majd.


A stúdió elnöke nemrég az Entertainment Weekly-nek nyilatkozott a terveikről, és úgy tűnik, ez a nagy folytatás-mánia is alábbhagy idővel:

„A legtöbb stúdió azonnal ráugrik egy folytatás lehetőségére, amint van egy sikeres filmjük, de a mi modellünk filmkészítő központú. Egészen addig nem készítünk további részeket, amíg az eredeti rendezőjének nincs egy olyan ötlete, amit megvalósítana.” – nyilatkozta Jim Morris.

Sőt, azt is bevallotta, hogy olyan világot továbbépíteni, amit már megalapoztak, sokszor sokkal nehezebb az elvárások miatt. A félelmek ellenére, most mégis belevágtak nem egy ilyen kalandba. Miért? A körülmények hozták így (meg azért jól is tejelnek, na)! Tehát nem arról van szó, hogy a vezetőség elrendelte, hogy most mindenről újabb bőrt lehúzva gazdagodnak tovább, csupán a rendezőknek ebben az irányban volt ihletük, és az elkészült sztorikat bővítették tovább.


De közben már új szelek is fújnak ám, így a 2019-ben érkező Hihetetlen család 2 után azonnal kapunk két eredeti történetet, majd még kettőt. Ezeknek azonban még nincs premierdátumuk.

Hiába az óriási igény a siker sztorik elnyújtására, a Pixar eddig mindig profitált abból, hogy náluk a minőség az első. Az pedig még szimpatikusabbá teszi az egészet, hogy még a feltörekvő tehetségeknek is adnak teret a bizonyításra, ezzel pedig még a rövidfilmek terén is hódítanak.

Mi imádjuk a Pixart! És Ti?

Forrás: Screenrant
Képek: Tumblr

#CinemaKlub#pixar#stúdió#folytatás#verdák#toy story#hihetetlen család 2.

Címlapról ajánljuk