Műsorújság
RTL Most

Jöjjön 10 folytatás, amire éveket kellett várnunk!

Vannak filmek, amiket mindenki imád, és így a mozi kasszáknál is jól teljesítenek. Az ilyen alkotásoknál pedig lassan már evidenciának számít, hogy idővel kapnak egy folytatást. De sokszor előfordul, hogy ez tovább tart, mint gondolnánk.

Az elmúlt napokban mindenki a Függetlenség napja – Feltámadás miatt pörgött – persze, kicsit túlzunk, hiszen sok volt a csalódott rajongó. Azonban kár lenne tagadni, hogy 20 év után nagy szám volt, hogy elkészítették a második részt, ráadásul úgy, hogy ilyen időzavar után is rá tudták venni az eredeti szereplők nagy részét, hogy újra szerepeljenek – Will Smith a tiszteletbeli kivétel.

De nem ez az egyetlen olyan alkotás, ami éveken keresztül húzta az agyunkat egy következő rész lehetőségével, akad belőlük bőven!

Most összeszedtük nektek az utóbbi évek legmeghatározóbbjait! Íme, a top 10:

1. Star Wars: Az ébredő Erő

Hiába írtunk róla nemrég, hogy James Cameron picit nekiment a J.J. Abrams rendezésében készült hetedik résznek, tagadhatatlan, hogy számok terén eléggé lenyűgöző filmről beszélhetünk. Nemcsak arra gondolunk, hogy nagyon jól teljesített a mozikban, de a puszta tényre is, hogy 32 évvel az eredeti trilógia befejező része, a Jedi visszatér – és 10 évvel A Sith-ek bosszúja – után született meg.

2. Szenilla nyomában

A Némó nyomában – ami 2003-ban jött ki – folytatása már nem az érzékenylelkű és félénk bohóchalakról szól és a kalandról, hogy a pinduri hal hazatalál-e az apjához, hanem az első rész egyik mellékszereplőjéről, Szenilláról, aki már akkor ellopta a show-t, a laza teknőcökkel együtt. A 13 éves kihagyás azonban egyáltalán nem rontott a sztori minőségén, sőt, nekünk jobban bejött, mint az első rész. Igen, kimondtuk!

3. Jurassic World

Steven Spielbergnek köszönhetően több millió év után újra dinók között kalandozhattunk, ráadásul három alkalommal is. Mindenkinek beleégett a gyerekkorába: nemcsak a legendás embléma és az izgalmas történetek, de John Williams ikonikus zenei témája is. 14 év után – az utolsó Jurassic Park 2001-ben jött ki – viszont újra elmerülhettünk a különös világban, ráadásul egy olyan macsó vezetésével, mint Chris Pratt. A közönség olyannyira örült meg ennek, hogy a következő Jurassic World is érkezik, nem is olyan soká, 2018-ban.

4. Mad Max: A harag útja

Még egy rész, amire olyan sokat kellett várnunk, hogy azt gondolhattuk, sosem készül el. Az előkészületei nem kevés bukkanóba ütköztek, hiszen eredetileg már 1997-ben tervbe vették a folytatást. Ehhez képest röpke 30 évvel az utolsó Mel Gibson-féle rész után sikerült elkészíteni a filmet. George Millernek azonban megérte várni – és nekünk is –, hiszen azon túl, hogy szerettük A harag útját – kifejezetten Charlize Theron Furiósája miatt –, az alkotás számokban is jól teljesített. A Mad Max franchise legtöbbet hozó darabja lett, sőt, a 10 Oscar-jelöléssel az idei év legtöbbet jelölt filmje volt.

5. Indiana Jones és a kristálykoponya királysága

Ez a film 12 év várakozás után érkezett meg, azonban a kritikusok körében nem aratott túlzottan nagy sikert. Viszont, ami nagy szó, hogy Harrison Ford a nagy visszatérők királya lett emiatt (is): nemcsak ebben öltötte magára a híres kalapját, de a J.J. Abrams rendezésében elkészült Az ébredő Erőben is újra bepattant az Ezeréves Sólyomba, mint Han Solo. Sőt, azóta még a Szárnyas fejvadász második részét is bevállalta, amit épp Budapesten forgat Ryan Goslinggal.

Ami pedig az Indiana Jones-szálat illeti, már hivatalos, hogy Spielberg, Ford és John Williams is elvállalta a soron következő részt, ami 2019-ben érkezik.

6. Toy Story 3

Az 1999-ben kiadott második rész után 11 évet kellett várnunk, hogy újra Woody-val és Buzzal haladjunk a végtelenbe. Szerencsére az animációs meséknél nem kell amiatt aggódni, hogy kedvenceink megöregednek, azonban ami a történetet illeti, imádott Andy-jük időközben kinőtt a játszadozásból. A harmadik rész tehát egy apró érzelmi hullámvasút volt mindannyiunknak, de nem kell aggódni, a végére mindenki jó helyre került. Ráadásul 2018-ban ismét találkozhatunk velük!

7. Bridget Jones babát vár

Hát, itt már nem igazán mondhatjuk azt, hogy hősnőnk szingli lenne, hiszen Mr. Darcy-n kívül most már a szexi Patrick Dempsey is a szívéért küzd, és hogy kié a gyerek? Jó lenne tudni. 2001-ben jött az első felvonás, majd 2004-ben a következő, és 12 év után most újabb folytatást kapunk minden szinglik ősanyjáról!

8. Mary Poppins

Igen-igen, mindenki nyugodjon meg: a 2018-ban érkező Poppins, melyben Emily Blunttal találkozhatunk a főszerepben, nem egy remake lesz, hanem az 50(!!!) évvel ezelőtti történet folytatása. Mi bármilyen cameónak örülnénk Julie Andrews-tól, kíváncsian várjuk, hogy az alkotók is megszavazzák-e.

És akkora a végére jöjjön még két film, hogy meglegyen a csoda tízes: az egyik ilyen az Elemi ösztön, ami 1992-ben sokkolta le először a férfiakat – pontosabban Sharon Stone lábmunkája –, majd 14 évvel később jött a második fejezet. Állítólag a férfi főszereplő keresgélése tartott ennyi ideig… bárcsak tovább tartott volna. A másik pedig a Dumb és Dumber, amelyben Jim Carrey és Jeff Daniels is visszatért.

Maradjunk annyiban, néha szerencsésebbek maradtunk volna, ha nem erőltetik az éveken át tartó agonizálást és inkább folytatás nélkül maradunk. Azonban az is igaz, hogy nem egy esetben igazi felüdülés volt újra moziba menni a kedvenceinkkel és hagyni, hogy a múlt, valamint a nosztalgia bekebelezze a szívünket!

Forrás: EW
Képek: Tumblr

Legnézettebb videók