CinemaKlub

Steven Spielberg-et kikészítette a saját filmje

rtl.hurtl.hu

2016. június 29. 13:04

Hiába hoznak sikert és elismertséget egy-egy rendező életében az alkotásai, nem biztos, hogy a filmek forgatása életük kedvenc időszakaként ivódik be az életükbe. Spielberg sem volt ezzel másképp.

Annak ellenére, hogy A cápa volt az első átütő sikere a rendezőnek, az elkészítése eléggé rázósra sikeredett. Egy nemrég szervezett körúton ellátogatott az Universal Studios-ba, ahol újra megleste legemlékezetesebb filmjei forgatási helyszíneit és kellékeit. Nem meglepő módon szembejött vele A cápa kisvárosa is: innen ugyan már hiányzik a híres hajó – ami évekig ott állt –, de Spielberg így is meglepő érzékenységgel gondolt vissza arra az időszakra:

„Évekkel a forgatás befejezése után is sokat jártam ide, hogy túltegyem magam a poszttraumás stresszen. Egyedül birkóztam meg vele, mert sokkoló élmény volt. Órákon át ültem egyedül a hajóban, és remegtem. Remegtek a kezeim.” – mesélte.


A rendező persze – idővel – túllendült a negatív élményen, viszont ez maga után vonta, hogy rengeteg más projektjét is el kellett halasztania. De megérte a szenvedés:

„Ez a film a hátralévő karrieremre szabadságot adott. A siker, ami A cápát övezte esélyt adott, hogy tényleg a saját történeteimet mesélhessem el.”

Azon túl persze, hogy a saját filmje forgatása alatt és után teljesen kikészült, nemrég bevallotta, hogy az újonnan szárnyalásnak indult Marvel-filmek közül melyik a kedvence. Minket nagyon meglepett, de mi sem választhattunk volna jobban. Kattints ide, ha érdekel, mire voksolt!

És persze az Indiana Jones 5-ben is újra közreműködik majd!

Forrás: Entertainment Weekly
Képek: Tumblr

#CinemaKlub#steven spielberg#a cápa#forgatás#stressz#rendező

Címlapról ajánljuk