Műsorújság
RTL Most

Újabb ikonikus alak tér vissza az Indiana Jones 5-ben!

Harrison Ford és Steven Spielberg pipa. Akkor ki lehet a másik elengedhetetlen „kelléke” a folytatásnak, aki már az eddigi részeknek is az egyik legmeghatározóbb embere volt?

Még márciusban felpörögtünk a hírre, hogy zöld utat kapott az ötödik rész, és újra találkozhatunk a sármos régész professzor/kalandor karakterével. Egy ideig persze teljesen tévútra vezetett minket a pletykaáradat: totál abban a hitben voltunk, hogy Chris Pratt – vagy netán Bradley Cooper – alakítja majd Indy-t. Tévedtünk. Spielberg ugyanis kategorikusan kijelentette, hogy egyetlen embert ismer a világon, aki eljátszhatja a szerepet, és az Ford.

Ford pediglen visszatér. Igaz, hogy már lassan a 80-at súrolja, de ő még így is a legjobb. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tavalyi Star Wars, amiben talán élete egyik legkiemelkedőbb alakítását hozta.

Kettő ikon tehát megvan a szent hármasból, de akkor ki lehet a harmadik? Emberek, lehet pezsgőt bontani: John Williams is visszatér! A filmzene miatt tehát már tutira nem kell aggódnunk.

A tavaly decemberben érkező Star Wars-ban is segédkezett visszahozni az ikonikus zenei témákat, melyeket újakkal is feldobott. Most pedig ismét itt a feladat, hogy egy klasszikus franchise újraélesztésében segédkezzen. A nagy visszatérést pedig maga Steven Spielberg jelentette be. Persze, ha komolyabban belegondolunk, nem meglepő húzás ez a készítők részéről, hiszen Williams újra meg újra segített, a már egyszer beindított nagy sorozatok zenéjében. Ráadásul – ahogy azt J.J. Abrams is megmondta –, ha esélyed van rá, hogy a nagy emberrel dolgozz, akkor menj utána!

Meg is tették!


Nagy kutyáról beszélünk amúgy is, aki első ikonikus témáját Spielberg Cápájának alkotta meg, és azóta nincs megállás. 1968 óta 34-szer jelölték Oscar-díjra, melyek közül ötöt tudott aranyszobrocskára váltani (Hegedűs a háztetőn, A cápa, Star Wars, E.T. A földönkívüli, Schindler listája). És ezek csak a legnagyobb kategóriáról mesélnek. Munkássága során több mint 200 alkalommal jelölték, melyek közül 112-szer díjjal is jutalmazták a tehetségét. A legutóbbi Oscaron noha nem nyert Az ébredő Erő megzenésítéséért, de az Indiana Jones 5-tel ez még összejöhet!


Forrás: CinemaBlend
Képek: Tumblr

Hasonló videók

  • Gordon Zsigmond (Kolovratnik Krisztián), a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz. A zsigereiben érzi, hogy ez az ügy más, mint a többi. Nyomozását a minisztérium sem nézi jó szemmel, csak egyetlen segítője van, a fotós Krisztina (Tenki Réka). Gordont azonban hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak Vörös Margóhoz (Dobó Kata) vezetnek, ám hamarosan kiderül, hogy ez még csak a kezdet.

  • Jack Sparrow kapitány (Johnny Depp) és Barbarossa kapitány (Geoffrey Rush) újra hajóra szállnak a gyönyörű, bajkeverő Angelica (Penelope Cruz) társaságában. A különc csapat az ifjúság forrását tűzi ki célul. Csakhogy ezt még eddig senkinek nem sikerült megtalálnia. Hamarosan arra is rá kell jönniük, hogy vetélytársaik is vannak a lehetetlen vállalkozásban. A hírhedt Feketeszakáll (Ian McShane) és boszorkányos lánya szintén a kincs után kutatnak.

  • Háború dúl az emberek és boszorkányok között, akik a világra akarják szabadítani a fekete halált. Boszorkányvadászok harcolnak az ördögi ellenséggel az egész világon, köztük Kaulder (Vin Diesel), akinek sikerül megölnie a boszorkák mindenható királynőjét. Azonban a halála pillanatában a királynő halhatatlansággal átkozza meg Kauldert, ezzel mindörökre elválasztva őt imádott feleségétől és lányától. Mára ő az utolsó boszorkányvadász. Egy pappal és egy boszorkánnyal az oldalán folytatja a törvényen kívüliek vadászatát. Meg kell állítaniuk Belialt (Ólafur Darri Ólafsson), aki fel akarja támasztani a boszorkányok királynőjét, hogy az emberiségre zúdíthassa a fekete halált.

  • Phoenix (Wesley Snipes), Los Angeles legelvetemültebb bűnözője összetűzésbe kerül minden idők legbrutálisabb zsarujával, Spartannal (Sylvester Stallone). Bár a harc döntetlennel ér véget, mindketten Kalifornia kirogenikus börtönébe kerülnek, ahol mélyfagyasztott állapotban várják büntetésük végét. 2032-ben azonban a tökéletesen erőszakmentes társadalomban Phoenix kiszabadul és ismét pokoli időszak köszönt a városra, melynek irányítói rövidesen belátják, csak egy ember képes megfékezni a fékevesztett terminátort: a nála is durvább Pusztító.

  • Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) a kompon történt katasztrófa ügyében nyomoz, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják. Carlin biztos benne, hogy Clair (Paula Patton) halála összefüggésben áll a merénylettel. Váratlanul megkeresik őt egy szigorúan titkos katonai kutatóközpontból, ahol lehetősége nyílik betekinteni a múltba. Doug minden titkolózás ellenére rájön, hogy nemcsak megfigyelheti a múltbéli eseményeket, hanem meg is változtathatja a végkifejletet.

  • Sean Vetter (Vin Diesel) rendőrtiszt partnere segítségével kézre keríti a mexikói drogkartell fejét, akinek a helye nem sokáig marad üresen: Diablo, a könyörtelen szállító kerül a kokain-birodalom élére. Az újdonsült drogbáró azonnal parancsot ad Vetter likvidálására. Az ügynök ugyan megússza a támadást, gyönyörű felesége azonban meghal a tűzharcban. Bosszúra éhesen, mindent feladva Vetter a végső leszámolásra készül...

  • Chris Kyle (Bradley Cooper) az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

  • Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy a fiúból valóban elhivatott vízi mentő váljék.

  • Dave Harken (Kevin Spacey) megalomán marketinges, Dr. Julia Harris (Jennifer Aniston) szexmániás fogorvos, Bobby Pellitt (Colin Farrell) pedig mindent tönkretesz maga körül. Ők hárman a világ legutálatosabb főnökei. Kurt (Jason Sudeikis), Nick (Jason Bateman) és Dale (Charlie Day) a szenvedő alkalmazottak, akik felbérelik Jonest (Jamie Foxx) három piszkos munkára. Jones azonban csak tanácsadóként hajlandó közreműködni, és azt tanácsolja, egymás főnökeit tegyék el láb alól. Az amatőr banda a sorozatokból vett fogásokkal vág neki a feladatnak.

  • Kalifornia lakói mindenre fel vannak készülve, csak erre a katasztrófára nem. Amikor 9-es erősségű földrengés dönti romokba San Franciscót, Ray, a profi pilóta (Dwayne Johnson) és válófélben lévő felesége, Emma (Carla Gugino) vállalják a lehetetlent. Megpróbálják felkutatni és megmenteni a romok között maradt lányukat. De amikor azt hiszik, túl vannak a nehezén, akkor jön csak a java.

Legnézettebb videók