SPÓROLÁSI TIPPEK

Hogyan ne fázzunk 18 fokos szobában? Ezt mondja a jeges vízben fürdés szerelmese, a belgyógyász és a buddhista tanító

Hogyan ne fázzunk 18 fokos szobában? Ezt mondja a jeges vízben fürdés szerelmese, a belgyógyász és a buddhista tanító

3:13
FókuszJó lehet még az egy éve lefagyasztott hús? Tippek arról, hogyan kell helyesen lefagyasztani az élelmiszereket
2023. január 16. 20:20

Jó lehet még az egy éve lefagyasztott hús? Tippek arról, hogyan kell helyesen lefagyasztani az élelmiszereket

Rengeteg olyan élelmiszer van, ami vígan elpihen addig, amíg fel nem használjuk, és nemcsak a húsról vagy a fagyis dobozban tárolt pörköltről van szó. Hűvösre tehetjük például a reszelt sajtot és a karácsonyi zserbót is. Hogy hogyan lehet ezt jól csinálni, és melyik fagyasztott élelmiszer meddig fogyasztható, az a Fókusz riportjából kiderül. 
3:35
FókuszTudta, hogy a krumpli a mikróban is megpuhul? Így spórolhatunk a rezsivel a konyhában is
2022. november 16. 19:57

Tudta, hogy a krumpli a mikróban is megpuhul? Így spórolhatunk a rezsivel a konyhában is

Talán eszünkbe sem jutott a rezsiárak emelkedése előtt, hogy például a vasárnapi ebéd vagy egy hétköznapi vacsora mennyire pörgeti meg az energiafogyasztásunkat. Pedig van bőven, amin változtathatunk a takarékosság jegyében. A Fókuszban spórolási tippeket és praktikákat mutatunk a Konyhafőnök egykori finalistája, Róka Adrienne és Bartus Marci vlogger segítségével.
6:17
FókuszElég naponta egyszer, langyos vízben zuhanyozni a bőrgyógyász szerint
2022. november 15. 19:54

Elég naponta egyszer, langyos vízben zuhanyozni a bőrgyógyász szerint

Takarékossági, természetvédelmi, környezettudatossági okokból egyre többen mondanak le a mindennapos tisztálkodásról, de a szakember szerint ezzel sincs is semmi baj. A folyamatos mosakodás helyett a gyakoribb mosással tehetünk jót a bőrünkkel: érdemes 3 naponta cserélni a törölközőket és az ágyneműt is. A zuhanyzás ideális időtartama pedig 5-10 perc, kímélő mosakodószerekkel. A bőrgyógyász a forró kádfürdőt egyenesen tiltólistára teszi. De mit szól ehhez Kamarás Norbi és Kabát Peti, akik naponta legalább kétszer a tus alá állnak. A szappanok kedvelőinek sincs túl jó hírünk.
7:52
FókuszIlyen a nagymama-féle spórolós konyha, amire most nagyobb szükségünk lehet, mint valaha
2022. október 18. 22:26

Ilyen a nagymama-féle spórolós konyha, amire most nagyobb szükségünk lehet, mint valaha

A hagyományos magyar konyha spórolós, egészséges és kiadós volt. Most, amikor minden annyira megdrágult, nem árt megtanulni, hogyan használjuk fel az utolsó morzsáig az élelmiszereket, és hogyan főzzünk kevés pénzből finomakat. A Fókusz riportja ehhez nyújt támpontokat Havas Dóra gasztroblogger és Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató segítségével.
7:34
FókuszKöltséghatékony, egy ház árának töredékéből is megépül, és otthonos – miért esküsznek egyre többen a jurtára?
2022. szeptember 7. 21:51

Költséghatékony, egy ház árának töredékéből is megépül, és otthonos – miért esküsznek egyre többen a jurtára?

A világjárvány alatt indult be a jurtaláz, vannak, akik olcsóbb fatüzeléssel is beérik, mások padlófűtéssel és klímával felszerelt luxusjurtában élnek. Ambrus Attila a jég hátán is megélne jurtájában, Varga Viktor is hosszú távra rendezkedett be. Az extravagáns zenész azt mondja, a mostani rezsihelyzetben kimondottan költséghatékony az otthona. 
6:09
FókuszOlcsó és finom tízórai egyszerűen? Havas Dóra tippjeivel semmi sem megy kárba a konyhában
2022. szeptember 7. 20:20

Olcsó és finom tízórai egyszerűen? Havas Dóra tippjeivel semmi sem megy kárba a konyhában

A gazdasági krízishelyzet elérte az iskolai menzákat is, 30-35 százalékkal drágulhat az étkezés a suliban. Eljött az az időszak, amikor tényleg vége a pazarlásnak. Mindent fel kell használnunk, és nem csak a drágulás miatt. Havas Dóra gasztroblogger és kétgyerekes anya a Fókusznak mutatta meg, hogyan lehet finom tízórait vagy uzsonnát varázsolni például szikkadt kenyérből vagy kenyérhéjból, valamint a hétvégi maradékokból.
10:16
FókuszDe hogyan spóroljon, akinek két Ferrarija van? – Így védekeznek az infláció és a válság ellen a gazdagok
2022. augusztus 26. 21:37

De hogyan spóroljon, akinek két Ferrarija van? – Így védekeznek az infláció és a válság ellen a gazdagok

Yvonne Dederick már most elkezdett spórolni az áram- és a gázfogyasztásán, szerinte ilyen időkben amúgy sem szerencsés kérkedni a vagyonnal. Szegedi Fecsó viszont nem tervez drasztikus változásokat az életmódjában. A milliárdosok azt tanácsolják, hogy aki teheti, forgassa meg a pénzét, takarékoskodjon hónapokra előre, vagy képezze magát.
4:59
FókuszHiába az ügyeskedés, a benzin idővel megpimpósodik – a szakértők alternatív ötleteket ajánlanak az üzemanyaghiány megoldására
2022. augusztus 11. 7:11

Hiába az ügyeskedés, a benzin idővel megpimpósodik – a szakértők alternatív ötleteket ajánlanak az üzemanyaghiány megoldására

A hónapok óta tartó üzemanyag-bizonytalanság az emberek mindennapjainak része lett – sokan pánikvásárlásba kezdenek, míg mások mindenféle veszélyes, de főként nem legális trükkökkel próbálják kijátszani a rendszert. Miközben van jó pár pofonegyszerű lépés, amivel az autósok sokat tehetnének az üzemanyaghiány enyhítése érdekében. Annyit már az elején leszögezhetünk, hogy a benzin felhalmozása nincs köztük.