CSÍPŐS

3:39
FókuszGigacsípős és giganagy: ami pokollá teszi ezt az evőversenyt, az a szósz
2024. június 22. 20:18

Gigacsípős és giganagy: ami pokollá teszi ezt az evőversenyt, az a szósz

Szépen enni ezen a versenyen nem lehet, de itt nem is ezt díjazzák. Ezúttal a rendkívüli csípősség okozza a kihívást a versenyzőknek. A Fókusz bemutatja a gigapcsípős hamburgerevő versenyt, aminek talán nem volt a legjobb az időzítése, hiszen vele egy időben játszott a magyar válogatott Svájc ellen. Most volt a negyedik forduló, és most szerepeltek olyanok, akik soha életükben nem indultak hasonló versenyen.
5:43
FókuszMiért imádják sokan a csípőset, ha szenvednek, amikor eszik?
2021. szeptember 15. 18:04

Miért imádják sokan a csípőset, ha szenvednek, amikor eszik?

A legtöbb chili Dél-Amerikából és Távol-Keletről származik, de érheti csípős meglepetés az Indiába utazókat is. Ott őshonos az úgy nevezett szellem chili, avagy a Bhut Jolokia, a maga egy-másfél milliós scoville értékével. Trinidad és Tobagoba büszkesége pedig a moruga scorpion, ami nem kevesebb, mint kétmilliós a scoville skálán. A Carolin raper után ez a világ második legcsípősebb paprikája.
4:10
FókuszKönnyező férfiakat hagyott maga után az ország legcsípősebb hamburgere
2015. május 18. 17:42

Könnyező férfiakat hagyott maga után az ország legcsípősebb hamburgere

Könnyező férfiakat és nőket hagyott maga után a hétvégén az ország minden bizonnyal legcsípősebb hamburgere. Erősevő versenyt rendeztek a legőrültebb chili függőknek, ahol még a konyhában is olyan szagok terjengtek, mintha könnygázt robbantottak volna. De miért szeretjük ennyire a csípős ételeket, ha utána sírunk, remegünk és félve várjuk a másnapot? Kilyén Tamás riportja.