Életmód

Dániában visszahívtak egy zacskós ételt, mert annyira csípős, hogy az már mérgező

rtl.hurtl.hu

2024. június 12. 15:13

A dán élelmiszerbiztonsági hivatal szerint annyira csípős egy dél-koreai instant ramen, hogy az mérgező, és betiltották árusítását. 

Visszahívta a dán élelmiszerbiztonsági hivatal egy dél-koreai cég három instant zacskós ramenjét, mert szerintük olyan csípős, hogy az már mérgező – jelentette a BBC. A Samyang nevű cég termékeiben a dán hatóság közlése szerint olyan sok kapszaicin (a csípőspaprikát csípősségét okozó vegyület) volt, hogy „akkut mérgezés alakulhat ki a fogyasztóknál”, és arra szólították fel az embereket, hogy dobják ki, vagy vigyék vissza a boltba, ha vásároltak belőlük.

A Samyang a BBC-nek elküldött közleményében közölte, hogy a terméket nem minőségi okokból vonták ki a forgalomból a dán hatóságok, „hanem azért, mert túl csípős”. Hozzátették, hogy a kérdéses termékeket az egész világon árusítják, de ez az első alkalom, hogy ilyen okból kivonásukról döntöttek.

A BBC megemlítette, nem tudni, hogy volt-e egy eset, ami kiváltotta a dán hatóságok vizsgálatát.

Az eset nagy derültségek okozott a csípős ételek kedvelői körében az interneten – írta a BBC. A Reddit egyik ramenes oldalán egy nagy sikert aratott kommentben valaki közölte, hogy „volt egy dán barátom, aki szerint az ízetlen rántott garnéla egy ki őrölt borssal már túl csípős volt”, és hozzátette, „nem lep meg, hogy azt hiszik, ez a ramen méreg”.

Nyitókép: Samyang 

#Életmód#csípős#ramen#zacskós étel#instant#dánia#mérgező#visszahívás

Címlapról ajánljuk