Kovács Katalin marhasteakje héjában sült burgonyával
2017. április 11. 20:40
A zsűri szerint Kati nagyon jól eltalálta az ételt, Rozina különösen szerette a szószt, amit készített. Nézd meg itt a teljes kóstolást!
Marhasteak héjában sült burgonyával, gyömbéres-tejszínes chili mártással
Alapanyagok:
kókuszzsír, fehérbor ecet, hagyma, só, bors, vaj, olaj, jalapeno paprika, chili, gyömbér, tejszín, steak, burgonya
Recept:
Mártás: hagymát kókuszvajon megfuttatunk, majd teszünk hozzá fehérborecetet és kifőzzük belőle. Beletesszük a sütőben megsütött, erejétől megszabadított jalapeno paprikát és a chili paprikát. Ezután reszelünk rá gyömbért. Sózzuk és borsozzuk. Ráöntjük a hús alaplevet, majd összeturmixoljuk. Vajjal és tejszínnel ismételten felfőzzük.
A steakre olajban kérget sütünk, 3 percre sütőbe tesszük, majd 5-6 perc pihentetés után ismételten 3 percre visszarakjuk a sütőbe. A krumplit beirdaljuk, cikkelyeket vágunk bele, majd megsózzuk. Vajat kenünk rá, és sütőbe 180 fokra betesszük 20-25 percre.