KERESÉS search-close

buszbaleset

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "buszbaleset"

Diákokat szállító busz karambolozott, 10 gyerek megsérült

Diákokat szállító szlovák busz karambolozott tegnap este Taktaharkánynál a 37-es úton. A buszon, amely egy autóval ütközött, 40-en voltak, 14-15 éves gyerekek és két kísérőjük. Összesen 13-an sérültek meg: 9 diák, egy kísérő, és az autóban ülők, köztük egy 10 év körüli gyerek. Mindenkit kórházba vittek. A baleset egy nyílegyenes szakaszon történt, még nem tudni, az autó miért sodródott át a busz sávjába.

Veronai buszbaleset: felháborodtak a hozzátartozók

Felháborította a veronai busztragédiában elhunyt diákok hozzátartozóit a per legújabb fejleménye. A baleset okozásával vádolt sofőr ügyvédei most azt próbálják bizonyítani, hogy nem is védencük vezette a buszt, hanem a balesetben elhunyt váltótársa. A több mint 2 éve történt tragédia miatti büntetőper várhatóan ősszel folytatódik Veronában.

„Miért mi? – a deutschlandsbergi buszbaleset túlélői

Túlélők, akiket Deutschlandsberg óta senki sem kérdezett. A tizennyolc halálos áldozatot követelő buszbaleset már húsz éve történt, az először nálunk emlékező túlélők máig keresik a válaszokat, hogy miért ők maradtak itt.

A kocsordi óvoda kerítésének csapódott a moldávokkal teli busz

Utasokkal teli busz csapódott a helyi óvoda kerítésének a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kocsordon. Valószínűleg nem mindenki használt biztonsági övet, mert az ütközésben többen megsérültek az arcukon. Voltak, akiket kórházba kellett szállítani. A buszon 21-en utaztak, moldávok, akik Lengyelországba tartottak. 

Eljárás a mátrai buszbaleset miatt

Lefoglalta a rendőrség a Mátrában balesetet szenvedett buszt, és büntetőeljárást indítottak. Szombaton a Kékestetőre vezető szerpentinen ment fának a turistabusz, a balesetben tizenketten sérültek meg. A buszvezető szerint meghibásodott mindkét fék, ezért szándékosan hajtott a fának, előttük ugyanis egy szakadék volt. A Híradó által megkérdezett szakértő azt mondja, jól döntött a sofőr.

Buszbaleset egy veszélyes úton a Mátrában

12-en megsérültek, amikor fának csapódott egy autóbusz Mátraháza és Kékestető között. A különjáraton negyvenen utaztak, egy embert a tűzoltók emeltek ki a roncsból. A sofőr azt mondta, nem volt fék, így nem tudta megállítani a buszt, ezért inkább a fának kormányozta, mert ha nem ezt teszi szerinte még nagyobb lett volna a baj.

BUSZBALESET: Könnyeivel küszködött a sofőr

12-en megsérültek, amikor fának csapódott egy autóbusz Mátraháza és Kékestető között. A sofőr könnyeivel küszködve mesélte stábunknak, hogyan próbálta elkerülni a nagyobb bajt, mikor észrevette, hogy nem működnek a fékek. Nézze meg a Híradó riportját is a balesetről ITT!

Veronai buszbaleset: nem ment el a sofőr a tárgyalásra

Nem jelent meg a buszsofőr a veronai buszbaleset első tárgyalásán, Olaszországban. Az ügynek öt olasz és egy magyar vádlottja van, de mindegyiküknek csak a védője ment el a tárgyalásra, ők maguk nem. A buszsofőr ügyvédje ráadásul halasztást kért, arra hivatkozott, hogy még csak két napja kérték fel a védelemre, így nem tudott felkészülni. A tárgyalás így december 13-án folytatódik. Sok szülő is odautazott, egyikük Híradónknak arról beszélt, csalódottak, mert a buszsofőr azóta sem kért tőlük bocsánatot.

A sofőrt is börtönnel büntetnék

Akár két év börtön járhat ezentúl, ha egy buszsofőr tuningolt, azaz jogellenesen átalakított járművet vezet, a legszigorúbban az iskolabuszt vezetőket büntetnék. A törvényjavaslatot Czunyiné Bertalan Judit nyújtotta be, indoklása szerint 17 halálos áldozatot követelő veronai tragédia miatt. Az ellenzék szerint igazságtalan, hogy a törvény szigorúbban büntetné a sofőröket, mint azt, aki szabálytalanul átalakított egy buszt.

 

Gyerekek is megsérültek a buszbalesetben

Gyerekek is megsérültek egy buszbalesetben, Csákváron. Egy kocsi nem adott elsőbbséget a busznak, és kikanyarodott elé. Híradónknak nyilatkozott a buszsofőr. Azt mondta: fékezett, de már nem tudta elkerülni az ütközést. 

BUSZBALESET: „Próbáltam elkerülni a lehetetlent”

Heten, köztük gyerekek is megsérültek egy buszbalesetben Csákváron. Reggel egy távolsági járat ütközött egy autóval. A kocsi nem adott elsőbbséget a busznak, és kikanyarodott elé – ekkor karamboloztak. Mindkét jármű az árokba csapódott.

FERIHEGYI BUSZBALESET: A katasztrófavédelem felvételei

A bruátlis ferihegyi buszbaleset képei a karazstrófavédelem szemével. Tegnap későn este egy ukrán rendszámú emeletes autóbusz belerohant a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út egyik magasságkorlátozójába, ami szinte leborotválta a busz tetejét.

BRUTÁLIS: Súlyos buszbaleset a ferihegyi gyorsforgalmin

Tegnap későn este egy ukrán rendszámú emeletes autóbusz belerohant a ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út egyik magasságkorlátozójába, ami szinte leborotválta a busz tetejét. A járművön 48-an utaztak, 8-an súlyosan, 20-an könnyebben sérültek, 4 súlyos sérültet a tűzoltóknak kellett leemelniük az autóbuszról. A buszsofőrt őrizetbe vették.

Veronai buszbaleset: vádat emelet az ügyészség

Vádat emelet a veronai ügyészség hat ember ellen a tavalyi tragikus buszbaleset ügyében. Köztük van a magyar buszsofőr is. Az olasz város bíróságán a per október elején kezdődik majd. A magyar sofőrön kívül a vádlottak között van az A4-es autósztráda két üzemeltető mérnöke, valamint az autópálya tesztelői közül három mérnök.

Veronai baleset – a sofőr és mérnökök is a vádlottak padján

Halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt emelt vádat szerdán az olasz ügyészség, a veronai buszbaleset kapcsán. Erről elsőként a Magyar Idők számolt be. A lap olasz sajtóértesülésekre hivatkozva azt írta, hogy a magyar buszsofőr mellett öt olasz mérnök is a vádlottak padjára kerül. Ők az autópálya karbantartásáért és műszaki átvételéért feleltek. 2017 január 20-án éjfélkor egy magyar diákokat szállító busz szenvedett tragikus balesetet Olaszországban, a helyszínen tizenheten haltak meg.

25 sérült a buszbalesetben

Másfél méter mély árokba borult egy menetrendszerinti busz Székesfehérvárnál. Két embert mentőhelikopter vitt kórházba, és összesen hat súlyos sérült van. 12 órán belül ez már a második buszbaleset volt.

Buszbaleset: elaludt a sofőr

Egy pillanatra elaludt a sofőr, emiatt tarolta le az út menti növényeket egy dunakeszire tartó csuklós busz, amit végül egy kisebb oszlop állított meg csütörtök délelőtt. A buszon tízen utaztak, senki sem sérült meg. Zsámbéknál viszont a 16 utasból 8-at kórházba kellett vinni, miután egy másik busz fának ütközött. Az utasok zúzódásokat szenvedtek.

 

Mindenben segítik a balesetet szenvedett utasokat

Mindenben támogatják a balesetet szenvedett utasokat - ezt mondta annak a vállalatnak az ügyvezetője, amelynek dolgozói szerdán délután buszukkal egy előttük álló kamionba rohantak a 86-os úton. A buszsofőrt mentőhelikopter vitte kórházba, a lábán sérült meg. Az utasok csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. A busztársaság szerint az autóbusz műszakilag hibátlan volt.

Fókusz Plusz 2018-01-20


szerző:
2018.01.20. 18:50
VERONAI BUSZBALESET: Máig nincs felelőse a tragédiának

2017. január 20-a. Pontosan egy év telt el azóta, hogy a Szinyei Merse Pál Gimnázium által évente megszervezett tábor résztvevői hazafelé tartottak a síelésből. A franciaországi sítáborból hazafelé tartó busz Velence és Verona között az A4-es autópályán szenvedett balesetet. 17-en vesztették életüket a buszbalesetben, rájuk ma egy ország emlékezik.

Sokkolta az országot egy éve a veronai buszkatasztrófa

365 nap sem volt elég ahhoz, hogy felocsúdjunk a rémálomból. Pontosan egy év telt el azóta, hogy a Szinyei Merse Pál Gimnázium által évente megszervezett tábor résztvevői hazafelé tartottak a síelésből, de élménybeszámolót már nem tudtak tartani. 17-en vesztették életüket a buszbalesetben, rájuk ma egy ország emlékezik.

Házon kívül 2018-01-03


szerző:
2018.01.03. 22:15

Szakadékba zuhant a busz


szerző:
2018.01.03. 18:20
Szakadékba zuhant a busz

Legkevesebb 48-an meghaltak, amikor egy karambol után a 80 méteres mélybe zuhant egy busz Peruban. Csupán hatan élték túl a szerencsétlenséget, egyiküknek még sikerült leugrania a buszról az ütközés után.

A szembe jövő busznak csapódott

Egy harminc év körüli férfi halt meg, amikor reggel egy menetrend szerinti busznak vágódott a kocsija Fejér megyében. A frontális ütközés akkora erejű volt, hogy a busz lecsúszott az út menti árokba.

Kézilabdások sérültek meg

Kézilabdázók busza borult árokba Somogy megyében. 15-en megsérültek, közülük ketten súlyosan. A Kaposvári Egyetem női kézilabda utánpótlás csapatát szállító busz egy autót előzött, amikor az hirtelen meg akart fordulni, és az árokba lökte a sportolók buszát. A vétkes sofőrnek nem esett baja, ellene tömegszerencsétlenséget okozó közúti veszélyeztetés miatt indult eljárás.

Buszba rohant a vonat


szerző:
2017.10.20. 18:03
Buszba rohant a vonat

Sikoltozva rohantak le az utasok, miután egy vonat a busz hátuljának csapódott egy a vasúti átjáróban Kóny és Enese között. Egy szemtanú szerint nem csukódott le a sorompó, a busz át akart hajtani, ekkor ütközött a hátuljának a vonat. Úgy tudjuk, kilencen utaztak rajta, 3 ember sérült meg a balesetben, kettőt zúzódásokkal vittek kórházba a mentők.

Fókusz 2017-10-17


szerző:
2017.10.17. 17:20
Busz gázolta halálra az idős nőt

Szörnyű baleset Dombóváron, egy 76 éves nőt gázolt el a járdán egy busz délelőtt. A szemtanúk szerint a jármű elindult a szemben lévő megállóból, de közben irányíthatatlanná vált, felugratott a járdára. Az idős asszony nem élte túl a gázolást, a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.

Felfüggesztett a vétkes sofőrnek

3 év felfüggesztett büntetésre ítélték annak az iskolabusznak a sofőrjét, aki még tavaly szeptemberben szenvedett balesetet Geszteréd közelében. A buszon 21 diák sérült meg, közülük kettő életveszélyesen, miután szemből egy mikrobusznak ütköztek. Utóbbiban ketten azonnal meghaltak.

Busszal ütköztek, egy halott

Átment a piroson, halálos baleset lett a vége. Egy autó utasa halt meg Budapesten tegnap délután, amikor a sofőr, aki mellett ült, átment a piroson, majd összeütközött egy BKV busszal. Az áldozat családja sokkot kapott, amikor megtudták, mi történt. Az autó vezetője súlyosan megsérült, az áldozattal együtt a tűzoltók vágták ki a roncsból. A busz egyik utasát is kórházba kellett vinni.

Fókusz 2017-05-24


szerző:
2017.05.24. 17:25

Fókusz 2017-05-16


szerző:
2017.05.16. 17:25
Kamerák rögzítették a tragédiát

Videón a turistabusz tragikus balesete. Egy szembe jövő autós fedélzeti kamerája rögzítette, amikor a szerb busz tegnap nekicsapódott egy karbantartást végző teherautónak az M0-áson. A buszsofőr meghalt, 19-en megsérültek, ketten súlyosan. Úgy tudjuk, az autóúton felszerelt egyik kamerán is látszik a baleset, és a felvételekből az derül ki, hogy a busz fékezés nélkül csapódott a permetezést végző munkások kocsijába.

Megrázó: egy halott, tizenkilenc sérült

Nyolc mentőt, mentőmotorost és mentőhelikoptert is riasztottak a baleset helyszínére. Az egyik utas beszorult az ülések közé, őt a tűzoltók szabadították ki. A buszon szerb turisták utaztak. Az egyik szemtanú az RTL Híradónak azt mondta: a sofőr teljesen érthetetlen módon kétszer is sávot váltott és ezután történt az ütközés.

Ellopták a szobrot a sírjáról

Elloptak egy buszbaleset áldozatának állított szobrot a kőszegi temetőből. A százharminc centis márványszobor körülbelül két és fél millió forintot ér, kedd éjjel vihették el. A tragédia egyik áldozatának, egy tizenkilenc éves lánynak állított emléket. 1999-ben a busz kőszegi iskolásokat vitt sítúrára, ám egy szakadékba zuhant, tizennyolcan haltak meg.

 

BUSZBALESET: helyijárat elé csúszott az autó a nagy szélben

A Bucsu felé tartó Peugeot a havas úton egy heves széllökést miatt megcsúszott, áttért a szemközti sávba, és a szemből érkező autóbusz előtt az árokba csúszott. Ezt a busz után haladó személyautó fedélzeti kamerája is rögzítette. A Szombathely és Bozsok között közlekedő autóbusz jobb első kereke szintén lecsúszott az útról. A balesetben senki nem sérült meg, az autóbuszon a sofőrön kívül hárman utaztak.

Fókusz 2017-03-27


szerző:
2017.03.27. 17:25

Oldalára borult a busz


szerző:
2017.03.26. 18:01
Oldalára borult a busz

Oldalára borult egy busz az M5-ös autópályán, nyolcan megsérültek. A nemzetközi járaton bolgárok utaztak, mindenki maga mászott ki a roncsból. A baleset hajnali két óra körül történt Csongrád megyében, Csengele közelében. Valószínűleg a sofőr figyelmetlensége miatt kötöttek ki a sztráda melletti három méter mély árokban. A buszvezető ellen eljárást indított a rendőrség.

Módosult tudatállapot a hősöknél

Módosult tudatállapot jelentkezik katasztrófahelyzetben azoknál, akik ilyenkor hősként viselkednek. Ők jellemzően empatikus és nyílt emberek a hétköznapokban. Ezt mondta az RTL Híradónak egy szakpszichológus. A veronai buszbalesetben több túlélő is beszámolt életeket mentő tanárokról és diákokról is. A testneveléstanárt, aki több gyereket is kimentett a lángoló buszból, de saját gyermekeit nem tudta kihozni onnan, a világsajtó is hősként emlegeti.

Fókusz 2017-01-24


szerző:
2017.01.24. 19:00

Fókusz 2017-01-23


szerző:
2017.01.23. 19:00

Fókusz Plusz 2017-01-21


szerző:
2017.01.21. 18:50
Összefogtak a kinti magyarok

A baleset helyszínén volt tudósítónk Litauszky Balázs, aki elmondta, hogy a helyszínen mit látott, milyen nyoma van a balesetnek, mit tapasztalt, hogyan reagáltak az olaszok és az ott élő magyarok a tragédiára.

Gyerekeket szállító busz balesetezett Olaszországban, 16-an meghaltak

Magyar diákok haltak meg egy olaszországi buszbalesetben. 16-an vesztették életüket, 26-an megsérültek, többen életveszélyes állapotban vannak. A budapesti Szinyei Merse Gimnázium diákjai és kísérőik egy franciországi sítáborból tartottak hazafelé.

Menet közben halt meg a sofőr

Menet közben halt meg egy buszvezető a Fejér megyei Bicskén. A járművön gyerekek voltak. A busz elsodort egy kocsit, áthajtott egy árkon, végül egy kerítés fogta meg. Hat gyerek utazott a buszon, ők nem sérültek meg. A sofőr valószínűleg már az ütközés előtt meghalt. A gyerekeket a rendőrségre szállították, onnan vihették őket haza a szüleik.

Zebrán ütötte el a busz


szerző:
2017.01.06. 18:05
Zebrán ütötte el a busz

Zebrán gázolt gyalogost a busz Kecskeméten.  A 61 éves nő hazafelé tartott. Át akart menni az út egyik oldaláról a másikra csütörtök délután, de a sofőr valószínűleg nem vette észre és elütötte. A járókelő a busz alá esett, a tűzoltók emelték ki alóla. Életveszélyes koponyasérüléssel vitték a kecskeméti kórházba. Az állapotáról ma nem adtak tájékoztatást.

Kórházban töltik a karácsonyt

A karácsonyt is a miskolci kórházban tölti az a két nő, akik a szombati buszbalesetben sérültek meg az M3-as autópályán. A tragédiában öten haltak meg, köztük egy kisfiú. Az utazási iroda az elhunytak családjának és a súlyos sérülteknek is felajánlotta, hogy előre fizetnek a biztosítási kárpótlásból. Ezek az utalások már folyamatban vannak. Több család karácsony előtt megkapta a pénzt.

Újabb sérült halt meg

Ötre emelkedett a szombati buszbaleset áldozatainak a száma. Információink szerint egy 41 éves nő halt meg a miskolci kórházban. Válságos állapotban, súlyos fejsérülésekkel szállították át tegnap Egerből, de már nem tudtak rajta segíteni, este meghalt. A tömegszerencsétlenség legfiatalabb áldozata egy 13 éves debreceni fiú. Az iskolájában mécseseket gyújtottak az emlékére.

Már négy halálos áldozata van a buszbalesetnek

Talán egész életükben képtelenek lesznek elfelejteni a szombat éjszakát, azok, akik a bécsi vásárból hazafelé tartó buszon ültek. Hárman azonnal meghaltak, amikor a sofőr megpróbált kikerülni egy megpördülő autót az M3-ason, és felborultak. Mára egy súlyosan sérült nő is életét vesztette.

 

Buszbaleset: már 4 halott

Négyre nőtt az M3-ason történt, szombat éjszakai buszbaleset áldozatainak száma. Vasárnap éjszaka meghalt egy asszony, akit életveszélyes sérülésekkel vittek a miskolci kórházba. Közben az utazást szervező cég közölte: kártérítési előleget fizetnek az áldozatok családjainak. Híradónknak nyilatkozott egy utas, az első sorban ült, így végig látta a balesetet. Megerősítette azt a korábbi információnkat, hogy a buszt egy autó akarta előzni, mielőtt a baleset történt.

Felborult a busz, hárman meghaltak

Hárman meghaltak az M3-as autópályán éjszaka történt tömegszerencsétlenségben. A csúszós úton megpördülhetett egy kocsi, ezután borult fel egy kétszintes busz, majd még tizenegy autó egymásba rohant. Az egyik halálos áldozat egy tizenhárom éves fiú. A balesetben harminhárman sérültek meg, többen életveszélyesen. A Hiradónak több utas is nyilatkozott a szerencsétlenségről. Egyikük azt mondta: az emberek össze-vissza zuhantak, majd aki tudott a betört ablakokon át menekült.

TÚLÉLŐK BESZÁMOLÓJA:

Az M3-son felborult buszon nyolcvanegyen utaztak, hárman meghaltak. Egy fiatal pár a busz felső szintjén utazott. A férfi Bánhegyi Viktor orvos, a tragédia után azonnal segíteni kezdett a mentésben. A nő, Dehenes Dorottya látta, hogy az előttük haladó autó a szalagkorlátnak ütközött, majd érezte azt is, amikor a busznak csapódott.
 

Lehet, hogy a taxis hibázott

Csaknem 10 éve dolgozott taxisként az a férfi, aki autójával még szombaton busznak ütközött Győrben. A szemtanúk szerint a taxisofőr a piros lámpa ellenére hajtott a kereszteződésbe, a rendőrség azonban ezt nem erősítette meg, még vizsgálják, hogy ki hibázott. Biztonsági kamera is rögzítette a balesetet, a buszvezető félrerántotta a kormányt és a járdára hajtott. A gyalogosok az utolsó pillanatban tudtak elugrani.

Centiken múlott a tragédia


szerző:
2016.12.03. 18:00
Centiken múlott a tragédia

Centimétereken múlt egy tömegszerencsétlenség Győrben. Tíznél is többen várakoztak a zebránál, amikor délelőtt egy busz járdára hajtott, miután egy taxival ütközött. A közeli utazási iroda biztonsági kamerája mindent rögzített. A felvételeken az látszik, hogy a buszsofőr megpróbálja elkerülni az ütközést, félrerántja a kormányt, és letarol egy villanyoszlopot. A buszon hárman sérültek meg, a taxisofőrt életveszélyes állapotban vitték kórházba.

MEGRÁZÓ: Nem sokon múlt a tragédia

Centimétereken múlt, hogy nem ütötte el a zebránál várakozó gyalogosokat az a busz, ami egy taxival ütközött Győrben szombat délelőtt. Tucatnyian várakoztak a zebránál, amikor jobbról a taxis a busz elé hajtott. A sofőr próbálta elkerülni az ütközést és félrerántotta a kormányt, de hiába, összeütköztek.

Vitáznak a buszbaleset okáról

Kielégítő az állapota annak a buszsofőrnek, aki hétfőn járatával egy autószerviz udvarába hajtott, majd kis híján falnak ütközött Pécsen. Bordatörését a pécsi klinikán látták el, de továbbra is kezelésre szorul. Rajta kívül hét utas sérült meg könnyebben, de ők nincsenek kórházban. A szakszervezet szerint kevés pihenőideje volt a sofőrnek, kimerült és ez okozhatta a rosszullétet. A busztársaság ezt cáfolta.

 

Gyerek is megsérült a balesetben

Két busz és egy vonat is karambolozott néhány órás eltéréssel egymástól mindössze néhány kilométerre Vas megyében. A három baleset közül a legsúlyosabban hárman is megsérültek, köztük egy gyerek, aki biztonsági öv nélkül, az anyósülésen utazó felnőtt ölében ült. A buszok és a vonat utasai közül senki sem sérült meg.

 

Tucatnyi halott a buszbalesetben

Tizenhárom ember meghalt és több mint harmincan megsérültek, amikor vasárnap a kaliforniai Palm Beach közelében egy autóbusz hátulról belerohant egy teherautóba. Az áldozatok többsége a busz elejében ült, ami az ütközéstől teljesen összepréselődött. A busz sofőrje is meghalt a karambolban.

Ittas volt az iskolabusz sofőrje


szerző:
2016.10.21. 18:10
Ittas volt az iskolabusz sofőrje

Ittasan vezette a sofőr azt az iskolabuszt, amelyik csütörtök délután hajtott árokba Borsodbótánál. 25 gyerek utazott a buszon, hatan közülük könnyű sérüléseket szenvedtek. A baleset után a sofőr elment a helyszínről, az otthonában fogták el a rendőrök. Úgy tudjuk, a férfi pálinkát és sört is ivott mielőtt a volán mögé ült - ittas vezetés miatt indult ellene eljárás.

Buszbaleset a sztrádán: 8 sérült

Nyolcan megsérültek - közülük ketten súlyosan -, amikor egy szerb busz összeütközött egy német rendszámú autóval, majd átszakította a szalagkorlátot és árokba csapódott. Mindez kedden este történt az M1-es autópályán. A busz vendégmunkásokat vitt volna Németországba. A tűzoltóknak reflektorokra is szükségük volt, hogy a sötétben ki tudják menteni az utasokat. Az autópályát órákra lezárták.

BUSZBALESET AZ AUTÓPÁLYÁN: 8 sérült

Autóbuszba rohant egy személyautó az M1-es autópályán, nyolcan megsérültek. A baleset okát még vizsgálják.

Mi okozhatta a frontális tragédiával végződő ütközést?

Két felnőtt meghalt, két tizenéves fiatalt pedig életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. Nagykálló és Geszteréd között egy gyerekeket és egy munkásokat szállító busz karambolozott hétfőn. Mind a huszonhat gyerek megsérült. A baleset helyszínére kilenc mentőautóval és két mentőhelikopterrel érkezett a segítség.

BALESET: Mentőhelikopterrel szállították a sérültet

Összetört kisbusz az úton. A sofőr fülkéjéből alig maradt valami. Egy busznak csapódott neki az utasokkal teli furgon. Mentőhelikopter vitte el az egyik súlyos sérültet. Öt mentőautó is érkezett a helyszínre. A balesetben kilenc ember sérült meg. Hárman a buszon, hatan a furgonban.

Romániai buszbaleset: 4-en meghaltak

Busztragédia Romániában, három felnőtt és egy gyerek meghalt, négy gyermeknek válságos az állapota. Egy Aradra tartó néptánccsoport busza borult fel egy Brassóhoz közeli útszakaszon. Összesen huszonhatan sérültek meg, tizenhatan súlyosan. A román hatóságok szerint a baleset egyik oka az volt, hogy a buszban túl sokan voltak.

Nyolc gyerek sérült meg a buszbalesetben

11 ember, köztük nyolc gyerek sérült meg, amikor iskolásokat szállító busz ütközött furgonnal Székesfehérváron. A menetrend szerinti járat sávváltás után ütközött neki az előtte hirtelen lassító furgonnak. Körülbelül 40-en voltak a buszon, köztük egy iskolás csoport, éppen kirándulásra indultak. Volt, akit arccsonttöréssel, mást agyrázkódással szállították kórházba.

Hogyan lehet feldolgozni a feldolgozhatatlant?

A harmincnegyedik áldozatnak érzi magát, tizenhárom évvel a siófoki vonatbaleset után megszólal a mozdony vezetője. A tragédia szabályosan beleégett a retinájába és az emlékeibe. Ő mindent megtett, hogy elkerülje az ütközést, amikor a német turistákat szállító busz sofőrje a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott. De, hogyan tudta feldolgozni a feldolgozhatatlant?

Fókusz 2016-05-09


szerző:
2016.05.09. 17:25
Szurkolók szenvedtek súlyos buszbalesetet

Futballszurkolók sérültek meg, amikor árokba borult a buszuk a Veszprém megyei Noszlop közelében. A gyirmóti csapat drukkerei Zalaegerszegre tartottak, de a jármű egy kanyarban megcsúszott. 11-en sérültek meg, ketten súlyosan. Ők kórházba kerültek, a többieket pótlóbusz vitte tovább.

Fókusz 2016-05-06


szerző:
2016.05.06. 17:25
Barátai haltak meg a buszbalesetben

Aludt a baleset előtt, arra riadt fel, hogy a busz összevissza cikázik az úton. Ezt mondta a vasárnapi spanyol buszbaleset magyar túlélője. A 24 éves fiú a barcelonai magyar konzulnak beszélt a történtekről. Az események nagyon megrázták, a halott diákok között több barátja volt. Közben egyre több részlet derül ki a tragédiáról. Az egyik spanyol lap arról írt: a busz sofőrje a baleset után sokkos állapotban azt mondta a rendőröknek: "Sajnálom, elaludtam."

Magyar sérültje is van a spanyol buszbalesetnek

Magyar sérültje is van annak a tizenhárom halálos áldozatot követelő spanyol buszbalesetnek, amely vasárnap reggel történt Valencia és Barcelona között. A busz ötvenhét külföldi Erasmus-ösztöndíjas diákot szállított. Menet közben kisodródott, és összeütközött egy szembejövő autóval. Több mint negyvenen megsebesültek a balesetben, a magyar sérültet kórházban ápolják, mindkét karja eltört.

Gyerekek haltak meg a buszbalesetekben

Hat gyerek halt meg Franciaország nyugati részén, amikor buszukra egy teherautóról építési törmelék zuhant. A középiskolásokat szállító jármű sofőre és két fiatal megsérült. Szerdán szintén iskolabusszal történt baleset Franciaországban, akkor két gyerek halt meg.

Halálos iskolabusz-baleset Franciaországban

Két tizenöt éves gyerek halt meg abban a buszbalesetben ami szerda reggel történt a kelet-franciaországi Jura hegységben, néhány kilométerre a svájci határtól.

Fókusz 2016-01-18


szerző:
2016.01.18. 18:55

Árokba csúszott a busz


szerző:
2016.01.15. 18:25
Árokba csúszott a busz

Tragikus buszbaleset Japánban. 14-en meghaltak, 27-en megsérültek, amikor árokba csúszott a síelőket szállító jármű. A rendőrség arra gyanakszik, hogy a sofőr figyelmetlensége okozta a balesetet.

Legalább 42-en meghaltak egy franciaországi buszbalesetben

A nyugdíjasokat szállító busz teherautóval ütközött Délnyugat-Franciaországban, Bordeaux közelében reggel fél nyolc körül. 41 utas és a teherautó sofőrje is életét vesztette a helyszínen.

Felborult a busz, 21 sérült a kórházban

Tömegszerencsétlenség az M5-ös autópályán. Egy Szeged felé tartó bolgár busz borult fel hajnalban a csengelei pihenőhely közelében, a sofőr elaludhatott vezetés közben. Több tűzoltóautó és tucatnyi mentő érkezett a balesethez, 21 embert vittek kórházba.

Gyerekeket szállító busz karambolozott

Újabb súlyos buszbaleset Baranyában. Táborozó diákokkal teli autóbusz ütközött egy kamionnal hétfőn késő délután az 57-es úton. A balesetben a buszvezető életveszélyesen, négy gyermek és egy tanár könnyebben megsérült.

Nem szívesen ülnek újra buszra


szerző:
2015.06.24. 18:10
Nem szívesen ülnek újra buszra

Eddig csak filmben látott olyat, mint ami a hétfői buszbalesetnél történt. Az RTL Híradónak nyilatkozott két kamasz fiú, akik azon a járaton utaztak, ami árokba hajtott, majd egy fának ütközött a Baranya megyei Királyegyházánál. Most jöttek ki a kórházból, könnyű sérülésekkel megúszták a balesetet. Azt mondták, a segítségért kiáltozó sérült utasok látványa sokkoló volt és nem szívesen ülnek újra buszra.

Súlyos buszbaleset Baranyában

Hétfőn délután árokba borult egy távolsági busz Baranya megyében. Több mentőautó és mentőhelikopter érkezett a tömegszerencsétlenség helyszínére, ahol 23 sérültet láttak el. Telefonon kapcsoltuk a kórház igazgatóhelyettesét, majd egy ügyvéddel beszélgettünk a sérülteket érintő kártérítésről.

TÖMEGBALESET: Felnyársalta az útszéli fa az árokba borult autóbuszt

A jármű szélvédője kiszakadt, az eleje eltűnt az ütközésben. A busz Pécsről tartott Sellyére, amikor letért az útról. Az árokba hajtott, majd több tíz méterrel később a fa állította meg. A kifordult növény gyökere szétroncsolta a busz oldalát, a törzs darabjai pedig átszúrták járművet.  A buszon 25-en utaztak, többen a roncsba szorultak.

Több gyerek is megsérült a buszbalesetben

Nyílt koponyasérülés, többszörös combcsont és bordatörések. Két életveszélyes, nyolc súlyos és tizenhárom könnyebb sérültje van a hétfő délutáni buszbalesetnek, ami a Baranya megyei Királyegyházánál történt. A sérültek között négy gyermek is van, úgy tudjuk egyiküknek amputálni kellett az egyik kezét.

Előzetes: Nyílt koponyasérülés, többszörös combcsont- és bordatörések

Két életveszélyes, nyolc súlyos és tizenhárom könnyebb sérültje van a hétfő délutáni buszbalesetnek, ami a Baranya megyei Királyegyházánál történt. A sofőrt már kihallgatták. Azt, hogy mit mondott a balesetről, megtudhatják hat órakor az RTL Híradóból.

Súlyos buszbaleset Baranyában


szerző:
2015.06.22. 18:00
Súlyos buszbaleset Baranyában

Több mint 20-an megsérültek, amikor árokba hajtott, majd oldalára borult egy busz Királyegyháza és Gyöngyfa között.

Szántóföldön állt meg az utasokkal teli busz

Menet közben lett rosszul egy busz sofőrje, és nekiment egy szembe jövő autónak. A Vámospércs és Debrecen között közlekedő menetrend szerinti járat vezetője elvesztette uralmát a jármű fölött, az autósnak esélye sem volt elkerülni az ütközést. A busz tele volt utasokkal. Kész csoda, hogy legtöbben csak könnyebb sérüléseket szenvedtek. A mentők végül öt embert szállítottak kórházba, köztük a vétlen autó sofőrjét is.

Nem állt meg a stoptáblánál


szerző:
2015.05.22. 18:10
Nem állt meg a stoptáblánál

Hárman sérültek meg, amikor menetrendszerinti busz és egy autó ütközött péntek délelőtt Győrben. A kocsiban négyen ültek, dolgozni mentek, amikor az egyik kereszteződésnél valószínűleg nem adtak elsőbbséget a busznak, és az oldalról beléjük hajtott. Az autót méterekkel eltolta a kereszteződéstől.

Busznak csapódtak, öten megsérültek

Volánbusznak ütközött egy autó a Borsod megyei Sajószentpéter mellett - a buszon nem sérült meg senki. A kocsiban öten utaztak, közülük négyen súlyos sérüléseket szenvedtek. Egyiküket mentőhelikopterrel vitték kórházba. Mindannyian be voltak kötve, valószínűleg ez mentette meg az életüket. Négyen most is kórházban vannak, az orvosok szerint az állapotuk stabil, nincsenek életveszélyben.

Mikor kapnak kártérítést az egyiptomi buszbaleset károsultjai?

2011-ben, az egyiptomi üdülőövezetből a reptérre tartó busz felborult. A 39 magyar turista közül 11-en haltak meg. Három évvel életük tragédiája után is azért harcolnak a hurghadai buszbaleset túlélői, hogy a lehető legteljesebb életet élhessék, ám a magyar utazási iroda a mai napig nem kártalanította őket. Tegnap azonban a bíróság kimondta, hogy jogtalanul járt el a cég. A legfrissebb fejleményekről és a tárgyalás részleteiről kérdeztük a károsultak ügyvédjét, Dr. Ikanov Gábort.

Még mindig nem kaptak kártérítést a túlélők

2011. november 6-án este az egyik egyiptomi üdülőövezetből a reptérre tartó busz felborult, a 39 magyar turistát szállító jármű balesetében 11-en haltak meg. A történtek az egész országot megrázták.

Még mindig a pénzükre várnak a tragédia túlélői

2011. november 6-án este az egyik egyiptomi üdülőövezetből a reptérre tartó busz felborult, a 39 magyar turistát szállító jármű balesetében 11-en haltak meg. A történtek az egész országot megrázták. Néhány túlélő, pár hónappal később interjút adott nekünk, már akkor abban bíztak, hogy egy esetleges nagyobb összegű kártérítés enyhíthet a problémáikon. Döbbenet, hogy az első kézzel fogható döntés csak most, majdnem három és fél évvel a tragédia után született meg. Ez is még csak reményt, és nem anyagi támogatást jelent. Polgár Géza riportja.

Mi jár a buszbaleset sérültjeinek?

Megcsúszott és árokba borult egy menetrend szerint közlekedő autóbusz péntek reggel. A balesetben két ember súlyosan, nyolc könnyebben megsérült. Felmerül a kérdés, hogy milyen ellátást kaphatnak az utasbiztosítás alapján, amelyre a menetjegy megváltásával jogosultak? Mit tehet ilyenkor, aki nem vett jegyet, vagy több napra is kiesik a munkából a sérülése miatt?

Fennakadt a sínen a busz


szerző:
2014.11.10. 18:05
Fennakadt a sínen a busz

Kidöntötte a vasúti fénysorompókat, majd fennakadt a síneken egy busz kora reggel Tiszaföldvár közelében. A balesetet valószínűleg az okozta, hogy a busz a reggeli ködös időben megcsúszott és a sofőr elvesztette uralmát a jármű fölött.
 

Két busz ütközött, öten megsérültek

Öten megsérültek, amikor összeütközött két busz a Somogy megyei Bábonymegyeren. A két járművön összesen hetvenen utaztak. Az egyik busz majdnem egy háznak is nekirohant, a kerítést kidöntötte.

BUSZBALESET: „Vérben feküdtek az emberek, borzalmas volt”

Egeresi Sándorné vásárolni indult aznap, ő is a busz hátuljában ült. Sebek a lábán, az arcán, a keze felkötve. Eltört a kulcscsontja és a gerince is megsérült. A kórházi ágyán ülve idézte fel a történteket.
 

Buszbaleset: Meghalt a legsúlyosabb sérült

Meghalt a hétfői Tatabánya közelében történt buszbaleset legsúlyosabb sérültje. Vonat és egy helyi busz ütközött, 12-en sérültek meg. A legsúlyosabban egy 61 éves nő, aki leghátul ült a buszon. A baleset pillanatairól az egyik utas mesélt az RTL Híradónak.
 

Előzetes: Egy éve történt a győri kosarasok balesete

Mécsesekkel és virágokkal emlékeztek a győri kosárlabdaklub igazgatójára és vezetőedzőjére, akik ma egy éve vesztették életüket egy buszbalesetben. Pécsett emléktáblát is avattak Fűzy Ákos tiszteletére. A legsúlyosabban Natasa Kovacevic sérült, akinek térdtől lefelé amputálni kellett a bal lábát. Hogy mi történt vele azóta, elmondja hat órakor a Híradóban.

 
 

Fókusz 14-01-27


szerző:
2014.01.27. 19:55
Fókusz 14-01-27

Fókusz: Szívtiprók nyomában - Mi történt az X-Faktor sármos versenyzőivel? Még a hálószobájukba is benéztünk. Maratoni buli - Négyszeres a túljelentkezés. Az idei Jimmy-gálát most sem hagytuk ki. Örök fájdalom - Ma már felnőttek lennének. Szülők, túlélők emlékeztek Deutschlandsbergben, ahol 15 éve 18 magyar diák halt meg a buszbalesetben.

Házon kívül 14-01-08


szerző:
2014.01.08. 23:20
Házon kívül 14-01-08

Házon kívül: Mihály bácsi - Kosárlabda-rajongó lett a tragikus baleset óta. Új év, új élet - Új sorozat, egy család története 2014-ben. Ápolási díj - Mennyi pénzt ér a súlyos lelki és fizikai teher?

Házon kívül 13-11-27


szerző:
2013.11.27. 23:35
Házon kívül 13-11-27

Házon kívül: Natasa Kovacsevics, a 19 éves szerb lány még szeptemberben szenvedett buszbalesetet a győri kosárlabdacsapat tagjaként. A Házon kívül stábja Szerbiában járt, elkísérte a győri csapatot egy barátságos meccsre, amelyet Natasa kedvéért rendeztek. Ott voltunk, amikor a magyar kosaras lányok a baleset óta először találkoztak Natasával, láttuk, hogyan zajlik a rehabilitációja, és ő maga mesélte el, hogy éli az életét a baleset után. Aztán: Napokon át követtük az asszonyverő politikust. Balogh József polgármester, országgyűlési képviselő, szóval minden adott hozzá, hogy tiszteletreméltó politikus legyen. De vajon hogy tudja ellátni ezeket a fontos funkciókat, miután vádat emeltek ellene, és folyamatosak a tüntetések, hogy adja vissza a mandátumát? Vajon mit mond ő maga minderről?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való