Külföld

„A sikoltozás vérfagyasztó csönddé vált” – felüljáróról zuhant le egy turistabusz Velencében, 21 halott

rtl.hurtl.hu

2023. október 4. 6:55

A sínek mellé zuhant busz a becsapódás után kigyulladt.

Legalább 21 ember, köztük két gyerek meghalt, és többen súlyosan megsérültek, miután lezuhant egy turistabusz kedd este egy felüljáróról Velencében. A busz az első vizsgálatok szerint fékezés nélkül törte át a felüljáró korlátját, majd nagyjából tíz métert zuhant vasúti sínek mellé, majd kigyulladt.

A busz egy kemping felé tartott, amikor az eset történt. A halálos áldozatok között öt ukrán és egy német állampolgár van, valamint a busz olasz sofőrje. A buszon még francia állampolgárok is voltak. Úgy tudni, hogy a balesetnek 18 sérültje van, akik közül öten súlyos állapotban vannak.

Velence polgármestere a közösségi oldalán közölte, hogy a helyszín „apokaliptikus látványt” nyújt. Úgy fogalmazott, „nincsenek szavak” a történtekre. A busz annyira összetört, hogy a tűzoltók csak nagy nehézségek árán tudták kiemelni a holttesteket.

„A sikoltozás vérfagyasztó csönddé vált” - felüljáróról zuhant le egy turistabusz Velencében, 21 halott
Fotó:  Stefano Mazzola/Getty Images

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet. A helyi rendőrség közlése szerint az első vizsgálatok szerint „nem volt nyoma fékezésnek”. Egyes beszámolók szerint a busz gázüzemű volt, villanyvezetékekre zuhant rá, és emiatt gyulladt ki.

Egy szemtanú elmondta, hogy egy csikorgó, fékezéshez hasonló hangot hallott, majd egy puffanást.

Kimentem, füstöt láttam, és emberek sikoltozását hallottam. Amikor odaértem a buszhoz, a sikoltozás vérfagyasztó csönddé vált. Segíteni akartam, de egy barátom és egy rendőrnő megállított, mert a busz kigyulladt, és félő volt, hogy felrobban.


Nyitókép: Olasz tűzoltóság / Vigili del Fuoco/Handout/Anadolu Agency via Getty Images

 

#Külföld#velence#buszbaleset#busz#turistabusz#felüljáró

Címlapról ajánljuk