Baleset-bűnügy

Ukrán busz balesete: 25 utast kellett kórházba vinni

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. július 22. 12:40

A Kisvárdánál árokba csapódott ukrán busz balesete miatt a rendőrség büntetőeljárást indított.

Mint aról szombat reggel az rtl.hu is hírt adott, súlyos baleset ért egy ukrán távolsági buszt Kisvárda közelében. A baleset hajnali 2 óra 4 perckor történt, a busz Záhony felé tartott. Az autóbusz a vízelvezető árkon keresztül sodródott le a 4-es főútról.

A buszon több mint ötvenen utaztak. A tűzoltók betörték a busz hátsó ablakát, és a mentőkkel közösen három embert azon keresztül emeltek ki.

A baleset helyszínére 16 mentőegység érkezett, a mentők összesen huszonöt sérültet vittek kórházba, egyikük sincs közvetlen életveszélyben, és gyerek sincs a sérültek között, tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-t.

Győrfi Pál elmondta: a 25 sérült közül 4 ember állapota súlyosabb, esetükben törések és belső sérülések gyanúja merült fel. A könnyebben megsérült 21 ember zúzódásokat, kisebb sérüléseket szenvedett.

A 25 sérültet öt kórházba – Kisvárda, Miskolc, Sátoraljaújhely, Nyíregyháza, Mátészalka egészségügyi intézményeibe – szállították.

Ukrán busz balesete: 25 utast kellett kórházba vinni
Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

A rendőrség szombat kora reggelre fejezte be a tömegszerencsétlenség helyszínelését, az útlezárást 4 óra 30 perckor oldották fel.

A baleset körülményeit a Kisvárdai Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja.

Nyitókép: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

#Baleset-bűnügy#baleset#ukrán#buszbaleset#kisvárda

Címlapról ajánljuk