KERESÉS search-close

bulinegyed

38 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bulinegyed"

A megtelt táblát kellene kitenni a budapesti bulinegyed elé?

Három hónap alatt egymillió külföldi fordult meg a hatodik, hetedik kerületben. Miközben kevés a rendőr, elviselhetetlen a zaj és egekben az árak. Mégis mire kíváncsiak a turisták, miért jönnek a magyar fővárosba?

Rejtett kamerával jártunk a bulinegyedben!

A Fókusz stábja rejtett kamerával járt a bulinegyedben, ahol sokak szerint már elszabadult a pokol! Találkoztunk olyan taxis hiénákkal, akik akár több ezer forinttal vágják át az embereket és olyan lakosokkal is, akik csak félve nyilatkoztak arról, hogy lassan piros lámpás negyeddé változik át az otthonuk környéke. A Házon kívül stábja nemrég szintén a bulinegyedben forgatott, ahol olyan drogárusokkal találkozott az RTL stábja, akik kamu anyagot árulnak százezrekért!

Kamudrogok: így lehet százezreket keresni a bulinegyedben pár óra alatt

Megmutatjuk, hogy lehet százezreket keresni a bulinegyedben pár óra alatt. 70-80 forintos befektetésből egy pillanat alatt lehet 20-25 ezer forint, és egy este simán összejöhet pár százezer, nem túl sok munkával. Elég egy kicsit tudni hozzá angolul, és felvásárolni a környék sütőpor- és majoranna készletét. Serdült szilvia elvegyült a háborítatlanul dolgozó kamudrog-árusok között. Lássuk, milyen egy éjszaka a bulinegyedben.

Hogyan működik a kamudrog-biznisz a bulinegyedben?

A Házon kívül stábja annak járt utána, hogyan verik át rendszeresen a turistákat fillérekért vásárolt sütőporral és majorannával. A dílerek 100 forint befektetésével egy pillanat alatt 20-30 ezret, de egy este akár 100 ezreket keresnek. A környékbeli üzletek tulajdonosai évek óta kérik, hogy a hatóságok tegyenek ellenük, de semmi sem történik.

Üvegszilánkok Budapest belvárosában

Üvegszilánkok borítják Budapesten a belváros utcáit a hétvégi bulik után. Egyrészt ez veszélyes a kisgyerekekre, másrészt pedig a kutyatartók azt mondják: kedvenceiknek is gyakran sérüléseket okoz a sok üvegszilánk. Az RTL Híradó a bulinegyed utcáin járva azt tapasztalta, a turisták által gyakran látogatott részeken rend van - annál távolabb azonban, mintha nem is járnának takarítók.

 Elfogták a budapesti bulinegyedben megvert német üzletember támadóit

A biztonsági személyzet tagjai bántalmazták a gyanú szerint azt a német üzletembert, akit még péntek éjjel vertek meg Budapesten a bulinegyedben. A rendőrség elfogta a támadókat, nyomozás indult ellenük. Az egyik legnagyobb német autógyár menedzsere fiait látogatta meg Budapesten, amikor a szórakozóhelyre nem akarták visszaengedni őket. Veszekedni kezdtek az őrökkel, akik a férfi ügyvédje szerint a gyerekekre, majd rá is rátámadtak.

Nem indokolták, miért tiltják ki

Több szórakozóhelyről is elküldték őket roma származásuk miatt - ezt állítja az a lány, aki budapesti bulinegyedben akart egy társasággal beülni valahova még pénteken. Egyik helyen sem indokolták meg, hogy miért nem mehetnek be. Az egyik érintett szórakozóhely vezetője azt mondta, ők senkit nem küldenek el a származása miatt. A történtekről bővebb beszámolót találnak ITT

Spontán koncert az erkélyről

Ismeretlen muzsikusok szórakoztatták egy erkélyről a turistákat néhány napon át a budapesti bulinegyedben. Több videófelvétel is készült róluk, ahogy délutánonként spontán koncertbe kezdtek, az erkély alatt pedig egyre többen várták az örömzenét.

Segítség, bulihely nyílt alattunk!

Kedd reggel parázs vita alakult ki a stúdióban a bulinegyedről szóló népszavazás kapcsán a szembenálló felek között, ma pedig dr. Bacskó László ügyvéd mesélt a szórakozóhelyekkel kapcsolatos jogi háttérről.

Heves vita a bulinegyedről!


szerző:
2018.02.20. 07:49
Heves vita a bulinegyedről!

Garai Dóra, az Élhető Erzsébetváros csoport szóvivője, Szabados Tamás VII. kerületi lakos, és Németh Márk, a Bulinegyed Facebook oldal alapítója csapott össze a témában!

Mi a baj a bulinegyeddel?


szerző:
2018.02.20. 07:40
Mi a baj a bulinegyeddel?

Érvénytelen lett a bulinegyedről szóló népszavazás Erzsébetvárosban, mivel túl kevesen mentek el szavazni. Így nem fogják korlátozni a vendéglátóhelyek éjszakai nyitvatartását. Miért baj ez? Garai Dóra az Élhető Erzsébetváros csoport szóvivője válaszol, aki később heves vitába keveredett a bulinegyed támogatóival!

Bulinegyed: érdektelenségbe fulladt népszavazás

Érdektelenségbe fulladt a budapesti bulinegyedről szóló kerületi népszavazás, miután a választásra jogosultak kevesebb, mint 16 százaléka vett részt rajta. Az éjféli bezárásért kampányoló civilek most mégis a szigorítás bejelentését várják.

Népszavazás a bulinegyedről

Rekordalacsony a részvétel a budapesti bulinegyedről szóló kerületi népszavazáson, délután 5 óráig a választásra jogosultak csupán 14%-a adta le voksát - Híradónk információja szerint. Ez dönthetett volna arról, hogy zárjanak be előbb, már éjfélkor az érintett szórakozóhelyek.

 

Mi lesz veled bulinegyed?


szerző:
2018.02.16. 17:50
Mi lesz veled bulinegyed?

Gulyás, fürdők, bulinegyed. Az elmúlt években a VII. kerületi kocsmák és szórakozóhelyek, ha nem is hungarikummá, de budapestikummá váltak, nagyon sok külföldi érkezik a magyar fővárosba, pont emiatt. Ennek lehet most egy tollvonással vége, ha vasárnap érvényes lesz a helyi népszavazás.  De, vajon mit akarhatnak a helyiek?

 

Tartanak a szigorítástól a bulinegyedben

Az is lehet, hogy be kell zárniuk, ha szigorítanak a csendrendeleten - ezt mondták az RTL Híradónak a világ egyik leghíresebb romkocsmájában. A hetedik kerületben működő helyet a vendégek többsége éjszaka keresi fel.

 

Éjfélkor bezáratják a klubokat?

Kötelezően bezáratnák éjfélkor a bulinegyed szórakozóhelyeit – ez is szerepel a negyedre vonatkozó kerületi rendelettervezetben, ami most készült el. Jövő kedden dönt arról a VII. kerületi képviselőtestület, hogy a korai vagy a hajnali zárást engedélyezik. No és arról is, milyen szigorítások várhatók még. Az éjféli zárást civilek is támogatják – a Vengéglátók Ipartestületének elnöke szerint viszont emiatt a turisták egy része elpártolhat Budapesttől, velük együtt pedig a bevétel is csökken.

Kocsmaadó: kevesebb a bevétel

Több százmilliós bevételt terveztek, de ennek csak a töredéke folyt be a fővárosi bulinegyed kocsmáira kivetett adóból - írta meg a 24.hu. Tavaly például 11 milliót szedett be az önkormányzat a szórakozóhelyektől. A cél az volt, hogy ebből a pénzből fizessék a belváros takarítását. Az ott élők szerint most kiderült, nem az adó jelenti a megoldást. Az önkormányzat új rendeleten dolgozik.

Vendéglátósok tiltakoztak

Munkahelyükért tüntettek a budapesti bulinegyedben működő szórakozóhelyek dolgozói és tulajdonosai. Attól félnek, hogy a sorozatos balhék miatt bezárják a szórakozóhelyeket. Szerintük több rendőr kellene, és a környék takarítását össze kellene hangolni a negyed működésével. Az önkormányzat várhatóan szeptemberben rendeletet hoz azért, hogy megszüntessék a lakók és a vendéglátósok közti vitákat.

Az ott lakóknak elegük van a bulinegyedből!

Itt a nyár a féktelen bulik a szombat esti megőrülések, legénybúcsúk időszaka. Ilyenkor csak úgy özönlenek hozzánk a turisták. Van, aki csak szolid városnézésre látogat ide, de akadnak olyanok is, akik bölénycsordákat megszégyenítő módon esténként csapatokba verődve kocsmáról kocsmára járva letarolják a belvárost. Na ezek azok a szenvtelen, önfeledt esték mikor az itt lakók tudatában új értelmet nyer a Szombat esti láz.

Ide kattintva, megézheti a teljes adást!


 

Fókusz 2017-07-13


szerző:
2017.07.13. 19:00
Ellepi a szemét a bulinegyedet

Több zsáknyi szemetet szedtek össze civilek pár óra alatt a budapesti bulinegyedben. A felháborodott környékbeliek az önkormányzat elé vitték a zsákokat. Így akarták felhívni a figyelmet arra, hogy a bulizók katasztrofális állapotokat hagynak maguk után. A lakók állítják: a 7. kerület nem tesz semmit. Kerestük az önkormányzatot is, de adásunkig nem válaszoltak.

Kiborultak a bulinegyedben élők

Drogdílerek, prostituáltak, emberi ürülék, bűz, és hangzavar. Erre panaszkodik az erzsébetvárosi bulinegyedben élők egy része. Azt állítják, hogy hiába fordulnak az önkormányzathoz, egyszerűen lepattannak róla. Ezért tartottak ma sajtótájékoztatót a hivatal előtt. Az erzsébetvárosi polgármester nem nyilatkozott, de sajtófőnöke azt írta, hogy mindent megtesznek, hogy orvosolják az ott élők panaszait.

 

A bulinegyed nem igazán buli az ott lakóknak

Mi tehet valaki, ha hetente háromszor üvöltöznek, verekednek, és kimondhatatlan dolgokat művelnek az ablaka alatt a beton részeg bulizók? A budapesti belváros bulinegyede már évek óta az egyik legkedveltebb magyar turistalátványosság. Csakhogy, ami az ide látogató szomjas vendégeknek móka, az az ott lakóknak hatalmas bosszúság. Miért nincs megoldás és mit mondanak a kocsmatulajdonosok? 

Fókusz Plusz 2016-10-29


szerző:
2016.10.29. 18:50
Már a Fókusz Pluszban a mentorok házában járunk

Mit szólt Caramel amikor Gáspár Laci felkérte mentorsegédnek? A két zenész tíz évig szinte egyáltalán nem kommunikált egymással. Ki miért választotta azt, akit segédnek az X-Faktorban?

 

Üvöltő bulizók, őrjöngő lakók - a bulinegyed árnyoldalai

Mit tehet valaki, ha hetente háromszor üvöltöznek, verekednek az ablaka alatt a beton részeg bulizók? A budapesti belváros bulinegyede évek óta az egyik legkedveltebb magyar turistalátványosság. Csakhogy, ami az ide látogató szomjas vendégeknek móka, az az ott lakóknak hatalmas bosszúság. Miért nincs megoldás, és mit mondanak a kocsmatulajdonosok? Feszült riport a Fókusz pluszban szombat este 18.50-kor!

Humán teszt: ilyen, ha meglőnek gumilövedékkel!

A hétvégén verekedés tört ki egy VII. kerületi szórakozóhelyen: egy 15 fős társaság szólalkozott össze a helyiség biztonsági őreivel, és két lövés is eldördült. Mint kiderült, a támadók gumilövedékes lőfegyvert használtak. Utánanéztünk, milyen szabályok vonatkoznak ezekre az eszközökre!

Verekedés és lövöldözés a bulinegyedben

A bulinegyedben éjjel egy 15 fős társaság verekedett össze a közelben lévő klub biztonsági őreivel. Két lövés is eldördült. Később kiderült, gumilövedékek voltak. Ketten sérültek meg, egyiküket kórházba kellett vinni.

Elstartolt a Sziget Fesztivál


szerző:
2015.08.10. 18:45
Elstartolt a Sziget Fesztivál

Rajongók, akik csak Robbie Williams miatt utazták át a fél világot, és akik szintén miatta már reggel óta szobroznak a nagyszínpad előtt. Idén külföldről a legtöbben Hollandiából jöttek, nekik külön bulinegyed is van a fesztiválon.

Robbanás volt a bulinegyedben


szerző:
2015.08.01. 15:37
Robbanás volt a bulinegyedben

Egy büfé robbant fel péntek este a VII. kerületben. A detonáció miatt a helyiség kigyulladt, több autó is megrongálódott. Az egyiknek lyukat ütött az oldalára egy kirepülő tégla. A tűzoltók három gázpalackot is kihoztak a lángoló büféből. Csodával határos módon senki sem sérült meg a robbanásban. További részletek az RTL Híradóban!

Fókusz 15-07-31


szerző:
2015.07.31. 19:25
Fókusz 15-07-31

Fókusz: Segélykiáltás - Zsófiának 54 hónapja nem szűnik a fájdalma. Egy pogácsába került fadarabot nyelt le. Ki segít neki? Hiányozni fog? - A Szelfi szereplői nem bánták meg, hogy leforgatták az életüket, van, akinek hiányzik a kamera. A legnagyobb alakítások - Kiszel Tünde ismét önmagát alakítja egy klipben. Hogyan sikerült a többi celebet rávenni?

Megnéztük, hogyan pucolják ki Budapest bulinegyedét

Végigjártuk a bulinegyedet, sokadszorra, ám most egy olyan időpontban, amikor csak kevesen látják és azok sem túl élesen. Hajnalban takarítják ugyanis a várost. 2:45-től 9 óráig kerestük a kukákat, locsolókat, seprűket, szemetes zsákokat és figyeltük kik és honnan viszik, vagy éppen nem viszik el a szemetet.

Szemétszemle: Végigjártuk a bulinegyedet az éjszakai tivornya után!

Megcsináltuk! Végigjártuk a bulinegyedet, sokadszorra, ám most egy olyan időpontban, amikor csak kevesen látják és azok sem túl élesen. Hajnalban takarítják ugyanis a várost. 2:45-től 9 óráig kerestük a kukákat, locsolókat, seprűket, szemetes zsákokat és figyeltük kik és honnan viszik, vagy éppen nem viszik el a szemetet.

Ki mit szól a bulinegyedhez?


szerző:
2015.04.30. 18:10
Ki mit szól a bulinegyedhez?

A VII. kerületi Király utca, Dohány utca által határolt parti negyed a legkedveltebb. Van itt minden, mint a moziban.  Egyesek Pókembert megszégyenítő módon hajtanak végre egy telefonfülke-csúcstámadást, mások visszapillantó focival vagy egy spontán útlezárással múlatják az időt, de akadnak olyanok is akik egy Trabanttal laza táncot lejtenek a pesti flaszteren.

Fókusz 15-04-30


szerző:
2015.04.30. 17:55
Fókusz 15-04-30

Fókusz: Anyuka-teszt - A világ legédesebb kísérlete. Vajon szaglással és tapintással felismerik híres anyukájukat a gyerekek? Cumizó trónörökösök - Kibo és Assurka még kézből esznek. Meglátogattuk a felsőlajosi oroszlánkölyköket. Megmenekültek - Egy magyar fotós megrendítő története és felvételei Nepálból. Kiderült, Seherezádé is nemrég tért vissza az országból.

Bulinegyed innen és túl: vajon mit szólnak az ott lakók?

Ha hétvége, akkor buli. Irány a disco, egy koncert, vagy valamelyik romkocsma. Ilyenkor többen nyúlnak a pohár vagy valami más után. Le kell vezetni a héten felgyülemlett feszültséget. Egyesek agyában viszont ilyenkor megy fel a pumpa. Újvári Mihály riportja.

Festékkel az utcára pisilők ellen

Különleges festékkel veszik fel a hamburgiak a harcot azok ellen, akik az utcán végzik el a dolgukat. Olyan burkolattal vonják be a bulinegyed házfalait, amelyik visszaveri a vizeletet. Remélik, így egyre kevesebben könnyítenek magukon az utcán, elviselhetetlen bűzt okozva ezzel.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való