Belföld

Videóra vették, hogy egy magyar rendőr külföldi fiatalokat fenyeget a bulinegyedben

rtl.hurtl.hu

2023. október 31. 17:12

A 444 egyik olvasója rendőrt hívott a rendőrökre.

„Szurkálással” fenyegetett meg egy magyarul nem beszélő csoportot október 18-án hajnalban egy rendőr a bulinegyedben – írja a 444.  A lap egyik olvasója videót készített az esetről, és állítása szerint őt egy ideig még követték a rendőrök, hogy rávegyék, törölje az intézkedésről készült felvételeket.

A lap szerint az eset a budapesti Kazinczy és a Wesselényi utca sarkán történt. Hogy a rendőrök miért állították meg eredetileg a csapatot azt nem tudni, de az olvasó arra lett figyelmes, hogy az eljáró rendőrök egyike „emelt hangon azzal fenyegetőzött, hogy „megszurkálja” őket”. 


Az olvasó ekkor kezdte el rögzíteni az incidenst, és szembesítette vele a rendőrt, hogy azt mondta a férfinak: megszurkálja. „Igen, hogyha nem viselkedik. Látja, mit csinált?” – kérdezett vissza a rendőr, majd kijelentette, hogy szeretné, ha az olvasó letörölné a felvételt, mert ha felhasználja azt, „annak jogi következményei lesznek”. 

Az olvasó ekkor rendőrt hívott a rendőrökre, és az újonnan kiérkezőknek is elmondta, mi történt, majd a rendelkezésükre bocsátotta az általa rögzített videókat.

Ekkorra a megfenyegetettek már távoztak a helyszínről, így a kiérkező rendőrök azt mondták, már nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, és felszólították, hogy menjen haza. El is indult, azonban a fiatalokkal szemben eljáró rendőr és a társa még követték egy ideig, és újra megpróbálták rávenni, hogy törölje a felvételeket.

A lap elérte a BRFK-t, ahonnan annyit válaszoltak, hogy szerintük sem elfogadható a rendőr magatartása, ezért megkeresésük nyomán az ügyben „Budapest rendőrfőkapitánya azonnali vizsgálatot rendelt el”.

Nyitókép: 444

#Belföld#bulinegyed#fenyegetés#rendőrség#külföldi fiatalok#olvasó#Videó#rendőri intézkedés#eljárás#brfk

Címlapról ajánljuk