Belföld

Orbán Viktor rendet rakat a bulinegyedben

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 15. 10:23

Egy friss kormányhatározatban Orbán Viktor új rendőrőrs létrehozását szorgalmazza a VII. kerületben, a Gozsdu udvar és környékén.

A hvg.hu vette észre, hogy a Magyar Közlöny kedd este megjelent 54. számában megjelent egy kormányhatározat, „Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzetének javításával kapcsolatos feladatokról”.

Az Orbán Viktor által jegyzett, 1142/2024. (V. 14.) számú határozat szerint a kormány megvizsgálta Belső-Erzsébetváros közbiztonsági helyzetét, és arra jutott, hogy a közbiztonsági helyzet kormányzati beavatkozást igényel, „különös figyelemmel a Budapest, VII. kerület Gozsdu udvar és környékén tartott rendezvényekre”.

Mint az a határozatból kiderül, 

a VII. kerület hosszú évek óta csak bulinegyedként emlegetett részében megerősítené a rendőri jelenlétet a kormány.

Nagy Márton, mint az állami vagyonért is felelős nemzetgazdasági miniszter feladatául azt szabták, hogy 

vizsgálja meg egy új rendőrőrs létesítésének lehetőségét Belső-Erzsébetváros területén.

Pintér Sándor belügyminiszter feladata pedig az, hogy a közbiztonság megerősítése céljából „a szükséges rendőri erőt biztosítsa”. A határozat egy hónapot adott a két minisztériumnak a cselekvési terv kidolgozására.

Orbán Viktor rendet rakat a bulinegyedben

Mint arra a hvg.hu cikke is emlékeztet, a kerületi önkormányzat valóban évek óta küzd a külföldi fiatalok által előszeretettel látogatott bulinegyedben a közbiztonsági problémákkal. Februárban például gyilkosság is történt, egy holland nő halálra késelte párját, miután előtte együtt ittak az egyik romkocsmában: 


Azonban az mostanáig nemigazán fordult elő, hogy kormányszinten avatkozzanak be egy pár háztömbre kiterjedő városrész rendőrségi erőforrásainak elosztásába.

Az RTL Fókusz 2020-ban a világjárvány és a kerületi csendrendelet bevezetése után forgatott a Budapesten olcsó szórakozást kereső turisták kedvenc negyedében, akkor úgy tűnt, hogy konszolidálódik az évekkel korábban teljesen elvadult helyzet:


Nyitókép: RTL Fókusz

#Belföld#budapest#vii. kerület#orbán viktor#rendőrség#közbiztonság#bulinegyed

Címlapról ajánljuk