Belföld

Nagyméretű hotel épülhet a bulinegyed közepén, a Kazinczy utcában

rtl.hurtl.hu

2022. május 6. 9:02

Az építkezés jelentősen növelheti a környék forgalmát.

Óriáshotel épülhet a Kazinczy utcában, a Táncművészeti Főiskola épületeinek helyén. A projekt hamarosan építési engedélyt kaphat – írja a 24.hu.

A lap szerint az erzsébetvárosi önkormányzat és a befektető közt az egyeztetések véget értek, április elsején pedig a hatósági építési rendszerben feltűnt egy két pinceszinttel, illetve hat emelettel rendelkező szálloda építésiengedély-kérelme.

Az írás alapján a szállodaépítés mögött a Forestay I. Ingatlanfejlesztő Alap állhat, amely a Külgazdasági és Külügyminisztérium egykori ingatlantanácsadójához, Botos Bálinthoz és az építészből ingatlanfejlesztővé vált Németh Péterhez tartozik.

A  hatósági építési engedélyezési rendszerbe feltöltött tervcsomag  publikussá vált lapjai szerint a hotel méreteivel teljes egészében kihasználná a rendelkezésére álló beépítési határokat, sőt, a terület szélén álló, szórakozóhelyként hasznosított ipari épület teljes átépítésével is számol – írja a 24.hu.

Mint megjegyzik, a szűk Kazinczy utca északi szakaszán, valamint a Dob, a Wesselényi és a Király utcákban a szállodavendégek miatt a jármű-, illetve gyalogosforgalom növekedésére lehet számítani, a beépítés pedig a környék nyomasztó zsúfoltságát növelheti tovább.

Nyitókép: MTVA / Róka László

#Belföld#hotel#bulinegyed#kazinczy utca#táncművészeti főiskola

Címlapról ajánljuk