Baleset-bűnügy

Megrendülten számolt be egy rendőri intézkedésről az RTL egyik nézője, videót is készített

rtl.hurtl.hu

2022. május 9. 14:06

A bulinegyedben vasárnap hajnalban egy francia férfi került konfliktusba egy taxisofőrrel. A szemtanú szerint a rendőrök intézkedése túlzó volt, az intézkedés ellen az érintett külföldi férfi nem tett panaszt.

Megrendülten számolt be egy rendőri intézkedésről az RTL egyik nézője, aki videót is készített az esetről. 

Az Erzsébet körút és a Dob utca sarkán vasárnap reggel a járőrök egy láthatóan ittas, külföldinek látszó férfi ellen intézkedtek. A rendőrök egy taxisofőr hívására mentek oda. Eleinte csak szóváltás volt a felek között, de egy pillanatban, amikor a férfi arrébb akart sétálni – ahogy a fenti videón is látható – nyakon ragadta az egyik rendőr, majd ketten a földre vitték. A videó beküldőjét az háborította fel, hogy a földre vitt férfit a taxis is – ahogy fogalmazott – „megtaposta” hátulról, miközben egy másik civil ruhás férfi a férfi társaságába tartozó, odaszaladó nőt tartotta vissza. 

A már földön ülő, ellenállást látszólag nem tanúsító férfi fejét az egyik rendőr hosszasan lefelé nyomta, mielőtt elvitték a helyszínről, és beültették volna a rendőrautóba.

A francia férfi rácsapott a szélvédőre

Az RTL Híradónak a Budapesti Rendőr-főkapitányság az esetről azt írta, hogy vasárnap reggel 6 óra körül egy taxisofőr kért rendőri intézkedést egy szemtanún keresztül az említett helyszínen. A taxis ugyanis részegsége miatt nem akart elvinni egy külföldi férfi, aki úgy ráütött gépkocsijának szélvédőjére, hogy az berepedt – írták.

A helyszínre érkező járőrök igazoltatták az ott tartózkodókat, de az ittas ember többszöri figyelmeztetés ellenére sem volt hajlandó alávetni magát az intézkedésnek, agresszíven lépett fel a taxisofőrrel szemben, majd el akarta hagyni a helyszínt. A rendőrök a férfit testi kényszert alkalmazva földre vitték, megbilincselték, majd előállították a VII. Kerületi Rendőrkapitányságra.

A 30 éves francia állampolgárt garázdaság és rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki tolmács segítségével. A gyanúsított beismerte és megbánta a bűncselekmény elkövetését.

Az előállított férfi nem élt panasszal. Egy névtelenséget kérő állampolgár telefonos bejelentése alapján az intézkedést a Budapesti Rendőr-főkapitányság kivizsgálja – írták a Híradó érdeklődésére.

 

#Baleset-bűnügy#bulinegyed#igazoltatás#rendőri intézkedés#erzsébet körút#dob utca#szemtanú#taxisofőr#ma

Címlapról ajánljuk