KERESÉS search-close

advent

51 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "advent"

Nem sejtette az adventi tömegszerencsétlenség vádlottja, hogy csúszik az út

Nem sejtette, hogy csúszik az út, ezt mondta a bíróságon az a 45 éves nő, aki a vád szerint a 2016-os adventi tömegszerencsétlenséget okozta. A balesetben öten haltak meg és több mint harmincan megsérültek, amikor egy busz felborult, majd több autó egymásba rohant. A bíróság az ügyben előkészítő ülést tartott, de mivel a nem ismerte be bűnösségét, ítélet sem született.

 

Európa legszebb adventi villamosa lehet a miskolci

Egy éve számolt be róla a Híradó: A miskolci villamos egy cseh internetes szavazáson versenyez 15 európai és még két magyar város mellett. A miskolci az addigi szavazatok alapján toronymagasan vezetett.

Jégpalota lett a miskolci adventi villamosból

Mesebeli jégpalotává alakították idén a miskolci adventi villamost. A feldíszített szerelvény hetedik éve advent első vasárnapjától vízkeresztig jár. A villamos minden évben új külsőt kap. Az ideit egy mesebeli jégpalota ihlette. A közlekedési vállalat munkatársai hónapokig dolgoztak a villamoson, amit teljes egészében kézzel festettek le. Aki szeretne képzeletben még tovább utazni, kattintson IDE!

 CSODÁLATOS: jégpalotává varázsolták a miskolci villamost

A feldíszített miskolci villamos már hetedik éve advent első vasárnapjától vízkeresztig jár. Idén mesebeli jégpalotává alakították át a szerelvényt, még elektromos kandallóval is találkozhatnak az utazók a különleges járaton!

KARÁCSONYI STRESSZ: Így oldjuk a feszültséget!

A pszichológus szerint érdemes előre tervezni.és akár már november közepén elkezdeni a készülődést az ünnepekre. Az is fontos, hogy az emberi kapcsolatainkra összpontosítsunk, és ne az olyan apróságokra, hogy valami éppen rossz szögben áll az asztalnál.

Könyv és játék a sláger


szerző:
2017.12.20. 18:30
Könyv és játék a sláger

Idén a tavalyinál is többet költhetünk a karácsonyra. A Kereskedelmi Szövetség várakozásai szerint 100 milliárd forintért veszünk ajándékokat és ugyanennyit költünk majd az ünnepi ételekre. Ez körülbelül 4 százalékkal több, mint tavaly.

Ételt kaptak a nélkülözők

Ruhát, ünnepi ebédet és kézzel készült mézeskalácsot is osztottak a miskolci hajléktalanszállón, ahol már ma megünnepelték a karácsonyt. Rengetegen álltak sorban, nem csak olyanok, akiknek nincs hol lakniuk, hanem olyanok is, akik nélkülöznek.

Van, akinek csak ez az ajándék

A hét végéig negyvenezer ajándékkal megtöltött cipősdoboz gyűlt össze a baptista szeretetszolgálat adománygyűjtő helyein. 14 éve szereznek így meglepetést nélkülöző gyerekeknek.

Szerdáig érdemes feladni a csomagokat

Legkésőbb szerdáig adja fel a csomagját az, aki szeretné, hogy megérkezzen karácsonyra. Ezt ajánlja a Magyar Posta. A cég szerint ezek a belföldi küldemények legkésőbb péntekig megérkeznek. Aki interneten rendel hazai webáruháztól ajándékot, annak sem szabad már sokat várnia.

 

Rövid lesz az aranyvasárnap

Tájékozódjanak előre, nehogy lemaradjanak a karácsonyi bevásárlásról - erre figyelmeztet a Kereskedelmi Szövetség. Idén ugyanis a szokásostól eltérően alakulhat a nyitvatartás, miután december 24-e vasárnapra esik. Az egyik országos diszkontlánc úgy döntött, idén nem nyit ki 24-én. Vasárnap délután 2- kor mindenkinek be kell majd zárnia a törvény szerint.

Feldíszítették a villamost


szerző:
2017.12.07. 18:49
Feldíszítették a villamost

Karácsonyi díszbe öltöztetett villamoson utazhatnak a miskolciak az adventi időszakban. A feldíszített villamos hatodik éve advent első vasárnapjától egészen vízkeresztig közlekedik.

 

Bödőcs Tibor bízik benne, hogy elnyeri idén a Comet Lajos díjat!

Szavazz kedvencedre a cometlive.hu oldalon vagy az RTL24 applikáción keresztül!

Betlehem – két köbméter fából

Mától látható Európa legnagyobb, templomban épített betleheme. A csaknem 60 négyzetméteres alkotást immár 69. alkalommal a helyiek készítik. A vörsi betlehem messze földön híres, tízezrek mennek el a somogyi faluba, hogy megnézzék. Az alkotás advent első vasárnapjától február másodikáig látható.

 

ÜNNEPI DÍSZBEN: ilyen lett az ország fája

A 16 méter magas ezüst fenyőt egy házaspár ajánlotta fel, ami sajnos szállítás közben megsérült. Így a fa végül egy hatalmas fényhálót kapott, amivel eltakarták a sérült részeket.

 Ünnepi Trabant a körforgalomban

Trabant kapott karácsonyi díszítést Csorna legforgalmasabb pontján egy körforgalom közepén. Ajándékdobozokkal van teli, egy karácsonyfát a tetején állítottak fel, persze karácsonyi fényt is kapott. A különleges dekorációt a városüzemeltető dolgozói találták ki, a Trabantot is ők szerezték be.

 

Ezek a legtrendibb adventi koszorúk idén!

Már csak pár nap és elkezdődik az advent, vasárnap már meg is gyújthatjuk az első gyertyát. A négy gyertya más-más jelentéssel bír: az első a hit, a második a remény, a harmadik az öröm, a negyedik a szeretet. Már a natúrtól a tollasig, mindenféle koszorú közül választhatunk! Végigvettük a legmenőbb ünnepi trendeket!

A Balaton télen is csodás!


szerző:
2017.11.30. 09:00
A Balaton télen is csodás!

Bármilyen hihetetlen augusztus 20. után a Balaton vizét nem engedik le, a Balaton télen is csodás! December 2-án Balatonlellén kerül megrendezésre az I. Balatoni Adventi Gasztro Piknik.

Megnyitotta kapuit az Adventi ünnep a Bazilikánál!

2017. november 24-én ismét megnyitotta kapuit az Európa 10 legjobb karácsonyi vására közé választott „Adventi Ünnep a Bazilikánál”. A budapesti karácsonyi vásár szóvivője, Sárközi Alexandra és Széki Gabriella, az Örökkék cégvezetője járt nálunk.

Sorra nyílnak az adventi vásárok

Már csak négy hét van karácsonyig, így sorra nyílnak az adventi vásárok. Debrecenben óriáskereket állítottak a Fő téren. Szegeden jégszobrász bemutatóval nyílt meg tegnap este a karácsonyi vásár.

Indul a Nagy sütés!


szerző:
2017.11.16. 07:54
Indul a Nagy sütés!

Óriási mézeskalácsszív-sütési akcióval készül adventi adománygyűjtésére az Ökomenikus Segélyszervezet. Pénteken olimpiai bajnokok, sztársportolók, énekesek és műsorvezetők segítségével 1353 darab mézeskalácsszívet készítenek majd az önkéntesek.

Magukat vendégelték meg Vajszlón

A Baranya megyei Vajszlón pedig magukat vendégelték meg a helyiek advent utolsó vasárnapján. Bárki aki arra járt a mise után ingyen ehetett például pörköltet, halászlevet, vagy töltött káposztát. Az ormánsági faluban sokaknak ez volt az igazi ünnep.

Matolcsy: Lesz-e bejgli?


szerző:
2016.12.12. 18:52
Matolcsy: Lesz-e bejgli?

Karácsonyi jókívánságokat ismételgetett a jegybankelnök a Parlamentben, amikor az újságírók kérdezni próbálták. Matolcsy György az RTL tudósítójától például arról érdeklődött, hogy lesz-e bejgli az ünnepek alatt. Az év végi beszámolójában arról beszélt, hogy újabb növekedési fordulat várható, a Quaestor-ügyről pedig azt állította, a sikkasztást valójában a Magyar Nemzeti Bank leplezte le. Az MSZP szerint ez nem igaz, és Matolcsy György személyesen is felelős érte.

Már árulják a karácsonyfákat

Kinyitottak az első karácsonyfaárusok. Bár azt mondják, a forgalom ilyenkor még nem az igazi, azért vannak, akik szeretnek válogatni és hamar beszerezni az ünnepi fát. A fővárosban hétvégére várják a vásárlói rohamot, Szombathelyen viszont a szemfülesek már előre lefoglalhatták, hogy pontosan milyen fát szeretnének, ezzel is el akarják kerülni a kapkodást.

Kígyózó sorok a boltokban


szerző:
2016.12.04. 18:15
Kígyózó sorok a boltokban

Már bronzvasárnap is megteltek az üzletek. Kígyózó sorok voltak szinte mindenütt. Ez alapján, a Kereskedelmi Szövetség a következő napokban még nagyobb forgalomra számít. Úgy számolnak, az ünnepi menüre és az ajándékokra egyaránt 90 milliárdot költenek a családok. Az általunk megkérdezett vásárlók nagyjából 40-50 ezer forintot szánnak az ünnepre.

Kezdődik az adventi időszak


szerző:
2016.11.27. 18:15
Kezdődik az adventi időszak

November 27-én van advent első vasárnapja. A karácsonyt megelőző hetekben kellene lelkileg is ráhangolódni az ünnepekre. Csakhogy a szakemberek szerint ez egyben az év legstresszesebb időszaka is. Sokan olyan görcsösen akarják a tökéletes karácsonyt, hogy közben teljesen kimerülnek az ünnepi készülődésben. Az életvezetési tanácsadó szerint nem kell mindenkinek megfelelni.

Adventi veszélyek


szerző:
2016.11.25. 18:10
Adventi veszélyek

Autóban hagyott ajándékok, nyitva felejtett táska és farzsebből kilógó telefon. Egyebek mellett ezek csalogatják a tolvajokat. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy az adventi időszakban többször foszthatják ki a figyelmetlen embereket a zsúfolt helyeken. Stábunk egy bevásárlóközpont parkolójában azt látta, sokan valóban a kocsi hátsó ülésén hagyják holmijukat.

Már épül a Vörsi Betlehem

Európa legnagyobb templomi betleheme épül a Somogy megyei Vörsön. Harminc láda mohát és harminc fenyőt is felhasználnak az építéshez. Csaknem hetven éve minden évben elkészítik, és mára már nemzetközi zarándokhellyé vált a vörsi templom. Idén először lengyel zarándokokkal élőláncot formázva avatják fel advent első vasárnapján.

Előzzük meg a karácsonyi lakástüzeket!

Az adventi és karácsonyi időszakban majdnem minden háztartásban különleges szerephez jutnak a gyertyák, csillagszorók és egyéb égő hangulatelemek, amelyek sokszor vezetnek tragédiához, hiszen egy égve felejtett gyertya, akár az egész házat lángba boríthatja. Hogy mire figyeljünk, hogy megelőzzük a karácsonyi lakástüzeket, arról Hajdu Mártont, a katasztrófavédelem szóvivőjét kérdeztük.

Aranyvasárnap: tömeg és stressz


szerző:
2015.12.20. 18:15
Aranyvasárnap: tömeg és stressz

Tömeg és vásárlási láz aranyvasánap. Tele voltak a bevásárlóközpontok az országban, sokan hagyják az utolsó pillanatokra az ajándékok beszerzését. A legtöbben stresszelnek az előkészületek miatt, ami a hangulatukra is kihat.

Elindult a 2-es vonalán a Fényvillamos

3 és fél kilométer ledfüzér 39 ezer 200 égővel: ez díszíti az idei Fényvillamost, amely délután tette meg első útját Budapesten a 2-es vonalán. Mától január 6-ig jár a fővárosban. Miskolcon is elindult az adventi villamos, amelynek különlegessége, hogy az egyik szerelvényben kanapé és látványkandalló is van.

ÜNNEPI DÍSZBEN: Elindult a Fényvillamos

Három és fél kilométer ledfüzér 39 ezer 200 égővel: ez díszíti az idei Fényvillamost, amely délután tette meg első útját Budapesten a 2-es vonalán. Mától január 6-ig jár a fővárosban.

Tízméteres lángoszlop - egy pohár víztől

A riasztások száma december elejétől a napi 15 lakástűz duplája. Erről is beszéltek az 56-osok terén a tűzoltók, akik pénteken tartották a hagyományos advent előtti tűzoltó bemutatót. Egy lakásnak berendezett konténert gyújtottak fel, így mutatták meg a szakemberek, hogy hány perc alatt lesz akkora tűz, amit már nem lehet túlélni.

Adventi koszorút készítünk!

Advent első vasárnapja már itt van a nyakunkon, így még pont időben vannak azok, akik szeretnének egyedi, saját készítésű koszorún gyertyát gyújtani advent első vasárnapján. Hogy milyen anyagokkal és díszekkel tehetjük egyedivé, és egyáltalán hogyan kezdjünk hozzá a koszorúkészítéshez, Baer Anikó a bien kreatív bloggere mutatott pár trükköt!

Örültek a vásárlók a nyitott üzleteknek

Bár még nincs advent, tele voltak a nyitva tartó üzletek. Jövő vasárnaptól pedig mindenki kinyithat. Sokan már az ajándékokat is elkezdték beszerezni, idén is sokan keresnek okostelefont és a tévét. A boltok külön karácsonyi akciókat és kedvezményes hiteleket hirdetnek, az állami hírügynökség szerint az ünnepek előtt személyi kölcsönt is többen vesznek fel.

Advent: vasárnap is kinyitnak


szerző:
2015.11.21. 18:20
Advent: vasárnap is kinyitnak

Újra lehet majd vasárnap vásárolni, de csak a karácsony előtti időszakban. A törvény szerint ugyanis az adventi vasárnapokon nem kell bezárni, és még egyet szabadon választhatnak az üzletek, holnap is sok bolt nyitva lesz. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint azért, mert már ilyenkor megnő a forgalom az ünnep miatt. Az általunk megkérdezett vásárlók örülnek, mert az ünnep előtt egyébként is nehéz mindent beszerezni.

Adventi naptár sajátkezűleg

Bár még 5 hét van karácsonyig, az adventi időszak miatt azonban nem lehet elég korán kezdeni a készülődést. Ilyenkor a felnőtteket is körülveszi a gyermeki izgatottság és sokkal szívesebben áll neki mindenki saját kezűleg elkészíteni a díszeket, naptárakat, koszorúkat. Egy kreatív blogger, <span style="font-family:arial,sans-serif; font-size:11pt; mso-ansi-language:HU; mso-bidi-font-family:" times="" new="" roman";="" mso-bidi-language:ar-sa;="" mso-fareast-font-family:"times="" mso-fareast-language:hu"="">Válint Beáta adott tippeket most nekünk, hogy hogyan is álljunk neki

Átlagosan 30 ezret költ egy család

Körül-belül ennyit költenek a magyar családok karácsonykor ajándékokra az általunk megkérdezett elemző szerint. Már advent első vasárnapján is rengetegen vásároltak az ünnepekre, de többségük nem ma kezdte az ajándékok beszerzését.

Adománygyűjtés advent első vasárnapján

Már csak négy hét van karácsonyig, ma kell meggyújtani az első gyertyát az adventi koszorún. Kecskeméten ma ételt osztottak, Budapesten a Deák téren pedig megnyílt a cipősdoboz vár, ahol az adományokat rászoruló gyerekek kapják karácsonyra.

Törzsutas: Ausztria


szerző:
2012.12.23. 12:15
Törzsutas: Ausztria

Törzsutas: Advent Ausztriában. Megnézzük, hogy várják az ünnepeket Linzben, Salzburgban és Grazban.

Elvarázsolt kert a gyerekek mosolyáért

Több kilométernyi fényfüzérrel és karácsonyi figurákkal idén is feldíszítette családi házát és kertjét egy nyugdíjas férfi.

Devecserben is lobog az első adventi gyertya

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke gyújtotta meg az első gyertyát az adventi koszorún Devecserben.

Ég az első gyertya az óriási adventi koszorún

Nagykanizsán rekord méretű adventi koszorút készítettek az általános iskola diákjai.

Előzzük meg a karácsonyfatüzet!

A tüzoltók évente félszáz ilyen esethez vonulnak ki a karácsonyi időszakban.

Adventi kalendárium életnagyságban

A fertőszentmiklósi házak ablakában elevenedik meg az ünnepi naptár.

Életnagyságú adventi kalendárium a kisvárosban

Fertőszentmiklóson a település ablakaiban elevenedik meg az adventi kalendárium.

Bálaszínház adventre a szegedi Dóm téren

A karácsonyig működő színház falai nyolcszáz bála szalmából állnak majd.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való