Bulvár

Egy valóra vált álom és Michelle Obama könyve – Tomán Szabina legszebb pillanatai az RTL-en

Hamberger DávidHamberger Dávid

2023. július 5. 17:55

Tomán Szabina a 2. évadban lett a Cápák között című üzleti reality befektetője. Ezalatt nem csak a határozott üzletasszonyt ismerhettük meg, magánéletének részleteibe is beavatta a nézőket.

Az amerikai Shark Tank és a magyar változata, a Cápák között összeköti a keresletet a kínálattal, azaz a Nagyhalakat a Kishalakkal. Évadonként több tucat tehetséges vállalkozó mutatja be találmányait, ötleteit – bízva abban, hogy a befektetők ráharapnak az üzleti lehetőségre. A csapatnak a 2. évadtól kezdve lett Tomán Szabina is oszlopos tagja. Nemrég az Instagramon közzétett bejegyzésében azt írta: „Sokat köszönhetek annak, hogy Cápa lettem.”

Azt is hozzátette:

Elképesztő tempóban éltem az elmúlt években. Úgy érzem, változtatnom kell. A családom, a cégem, a csapatom mindennél fontosabb, nekik szentelem az időm. Egy csendesebb, elvonultabb, nyugodtabb közeg az, ami engem is és őket is a legjobban támogatja.

Tomán Szabina arról is írt: „Csodálatos volt az elmúlt 4 év a többi Cápával, hihetetlenül jó érzés volt megélni, ahogy a műsor népszerűsége és nézettsége évadról évadra nőtt. Hálás vagyok a találkozásokért, a barátságokért, és bízom közös befektetéseink sikerében.”

Ennek apropóján összegyűjtöttük a Cápák között befektetőjének legemlékezetesebb pillanatait. 

Szabina Moldován András és Balogh Petya között ülve csipegetett hétről hétre a pitchekkel tálalt üzleti kínálatból. Így válhatott valóra Tomán Szabina gyerekkori álma, amikor Pocsaji Csilla, a Tebe megálmodója belépett a Cápák között stúdiójába. Nem is volt kérdés, hogy Tomán Szabina szívügyének tekintette a vállalkozást, ugyanis majdnem két évvel később az eredmények magukért beszéltek.


Ebben a négy évben olyan sok élményt szereztek közösen a Cápák, ami abszolút összekovácsolta őket. Az 5. évadban történt például, amikor Szabina kis híján kiszaladt a stúdióból félelmében, vagy amikor Moldován Andrással kötött egy érdekes fogadást. 


A Cápa nem árul zsákbamacskát, pontosan tudni lehet, mit vár a vállalkozóktól, és arra is felhívta a nézők figyelmét, hogy

ez nem egy jótékonysági műsor


Azonban nem csak a profi üzletasszonyt ismerhettük meg. A Fókusz bepillanthatott magánéletébe is. Férjével, Szini Bélával májusban élték át egyik legboldogabb pillanatukat, az esküvőjüket. Bár néhány évvel ezelőtt már megtartották a polgári szertartást, régóta tervezték, hogy isten színe előtt is kimondják a boldogító igent. 126 vendéggel ünnepeltek a nagy napon, amiből a gyerekek, Amira és Szofi is kivették a részüket.


Nagylányával való kapcsolatáról is mesélt korábban a kétgyermekes anyuka.

Megesik, hogy érdes kritikát fogalmaz meg, de sokszor érzem azt is, hogy azért van benne büszkeség is, amiért én vagyok az anyukája. De sosem kérkedik ezzel

fogalmazott az egykori Cápa.

A sikeres üzletasszony úgy véli, nehéz nem mindent megadni a gyerekeinek, de talán nem is kell, ha az életre szeretné nevelni őket.

Az tényleg lehet visszaütő hatással a gyerekek életére, amikor mindent és nagyon könnyen kapnak meg. A világ legnagyobb buktatói elől persze a gyermekemet megpróbálnám óvni, de nem biztos, hogy azzal óvom, hogy a hátteret anyagilag biztosítom, hanem lehet, azzal segítem, ha néha ő is megbotlik és elesik, tanul belőle és feláll

vallotta be a Fókusznak Tomán Szabina.

Csak úgy, mint lányainak, neki is sokat jelentettek a szülei. Erről a Cápák között 2021-es évadában mesélt, Szabó Erika és testvére megható története hallatán.


Tomán Szabina amellett, hogy a kezdő vállalkozásokat segíti, időt szán arra is, hogy ne csak az üzleti, hanem a mindennapi életben szerzett tapasztalatait is átadja. Többek között megosztotta az rtl.hu olvasóival a legfontosabb szokásait, amelyekkel megelőzhető a stressz, az időzavar és a kimerültség. 

Tomán Szabina szívesen sorolta fel könyvespolcának legfontosabb darabjait is. Bár Szabina egy ideig csak gyerekkönyveket forgatott a kezében, kérésünkre felidézte azt az öt könyvet, ami a legnagyobb hatással volt rá. Vannak köztük olyan szerzők, akiknek a podcastjét is előszeretettel hallgatja vezetés közben.

Íme Tomán Szabina könyvajánlója.

Tomán Szabinát elsősorban üzletasszonyként ismerhettük meg az elmúlt években, de az anyaság és család szerepelnek első helyen az életében.


Egy Cápa azonban mindig Cápa marad.

Nyitókép: RTL Sajtóklub

#Bulvár#tomán szabina#anyuka#élet#összefoglaló#cápa#Cápák között

Címlapról ajánljuk