Cápák között

Öt szokás, ami hozzájárult, hogy Tomán Szabina sikeres vállalkozóvá váljon

rtl.hurtl.hu

2022. január 28. 11:27

Aki anya és dolgozó nő, ráadásul sikeres vállalkozó, mindezt pedig egy világjárvány közepén próbálja menedzselni, nincs könnyű helyzetben. Tomán Szabina azonban bevezetett néhány olyan rutint az életébe, amelyek megakadályozzák, hogy kicsússzon a lába alól a talaj. Az üzletasszony meg is osztotta az rtl.hu olvasóival a legfontosabb szokásait, amelyek segítenek elejét venni a stressznek, az időzavarnak és a kimerültségnek.

1. Minden hónapban rászánok egy csendes órát arra, hogy áttekintsem, merre tartok
Hiszem, hogy tervezés nélkül nem lehet élni, miközben tudom, hogy a tervektől mindig eltérünk. Az élet produkál váratlan kihívásokat, de a fő célokat nem tévesztem szem elől. Ez viszont csak akkor működik, ha időről időre ránézek arra, hogy az adott időszakban is a jó irányba haladtam-e. A fókuszáltság rendkívül fontos. Segít abban is, hogy könnyebben mondjak nemet olyan dolgokra, amiket lehet, hogy szívesen csinálnék, de ha nem támogat a cél elérésében, akkor csak időpazarlás.

 

2. Hetente háromszor korábban kelek és sportolok
Pilates, otthoni edzőterem vagy futás. Igazából mindegy. Amikor Szofi, a kislányom még pici volt, erre nem tudtam időt szakítani, és nagyon hiányzott. Most azonban már 4 éves, és a heti három edzésből nem engedek. Tudom, hogy a testmozgás mennyire sokat segít abban, hogy energikus maradjak, és lendületben legyek.

3. Tervezem a napjaimat
Főleg a Cápák között műsornak, illetve a befektetéseknek köszönhetem, hogy fixen vannak napok, amiket adott feladatra, témára, vállalkozásra szánok. Hétfőn délelőtt a Toman Lifestyle központjában kezdek, heti meetingeket tartunk. Minden cégemmel van rendszeres státuszmeeting, ehhez ragaszkodom. Ez cégtől függően heti, kétheti vagy havi rendszerességű. Sokszor csak online, de a fix időpontokhoz szeretem tartani magam. A pénteket szabadon hagytuk, hogy ha bármi bejön váratlanul, akkor tudjunk mit mondani, ne valami mástól vegyük el az időt. Heti feladatlistám van. Ha napi lenne, akkor sokszor lennék elégedetlen, hiszen van, hogy egy-egy nap megcsúszik, másként alakul. Egy héten belül azonban azért meg lehet valósítani azt, amit kigondolunk.

 

4. Mentorok, coachok, szakértők – Az önfejlesztésre szánok időt
Nekem az vált be, hogy egy-egy olyan területtel kapcsolatban, ami nekem kihívás, vagy még hiányterület, bevonok egy segítőt és vele dolgozom ezen. Most egy olyan szakemberrel kezdek idén együttműködni, aki az e-korszaki cégek szervezeti felépítéséhez és a vezetői skillek fejlesztéséhez ért különösen. Emellett nagyon fontos számomra, hogy a csapatomat is segítsem fejlesztéssel, mert tudom, hogy az nekem is mindig segít. Rendszeresen vesszük igénybe coach segítségét, de most a Toman több olyan terméket fejleszt, amivel kapcsolatban brandépítő guruval is rendszeresen konzultálunk. Jó pap holtig tanul – így tartja a mondás. Nekem eddig bejött.

5. Monokróm ruhatár, minimalizálom az öltözködésemmel kapcsolatos döntéseket
Sok helyen lehetett már olvasni, hogy a startupok vezetői farmerben és fekete pólóban járnak. Ezzel könnyítve a helyzetüket reggelente. Nem kell hosszasan problémázni a szekrény előtt, hogy mit is akarnak felvenni. Én a divat világát szeretem. Nem tudnék mindennap ugyanabban járni, de azt megtapasztaltam, hogy milyen könnyedén lehet egy viszonylag szűk színpaletta segítségével öltözködni. Nekem a ruhatáram 99%-ban fehér, szürke és fekete ruhadarabokból áll. Nadrág, póló, blúz, blézer, kényelmes cipő – ezeket viselem. Ez a lezseren elegáns vonal. Kiegészítőkkel tudom emelni a megjelenést, de ezek is mindig ugyanazok. Az öltözködés tud színes és gyönyörködtető lenni, de nekem annál most fontosabb üzleti döntéseket kell meghozni, minthogy azon gondolkodjak reggel, hogy melyik táskába pakoljak át.

#Cápák között#tomán szabina#szokások#siker#vállalkozó#RTL Klub#rtl

Címlapról ajánljuk