Bulvár

Tarján Zsófi: Orvosi segítségre van szükségem

rtl.hurtl.hu

2022. november 25. 9:54

A Honeybeast énekesnője Dr. Tóth Tamás segítségével vágott bele a fogyókúrába.

Tarján Zsófi, a Honeybeast énekesnője szeptemberben egy TikTok videóban ismerte be: hiába próbálkozott lefogyni különféle praktikákkal – keto diéta, koplalás, fehérjeporok, vegán étrend – orvosi segítség nélkül nem fog tudni megszabadulni a feleslegtől. Bár négy éve már sikerült lefogynia, a járvány beköszönte után ismét felszaladtak rá a plusz kilók a sok stressz és a bizonytalanság miatt.

Most jött el annak az ideje, hogy orvosi segítséget használjak, illetve kérjek

– mondta videójában.


A népszerű énekesnő a Blikknek mesélt arról, hogyan igyekezett megfejteni hízása okát mielőtt szakértőhöz fordult:

Volt, amikor sajnos három napig megfigyeltem, hogy mennyit eszik egy nálam vékonyabb ember. Rájöttem, hogy én nem eszek annyival többet, hogy ekkora különbség legyen köztünk. Az ilyen tapasztalatok miatt gondoltam, hogy orvosi segítségre van szükségem, mert valami az alapjainál van elcsúszva, és ennek a pontos okát én nem fogom tudni megállapítani.

Zsófi a lapnak arról is mesélt, hogy gyerekként diszlexiával, diszgráfiával és diszkalkuliával is küzdött, így neki tanulni is meg kellett tanulnia.

Rá kellett jöjjek, hogyan tudok ezeken a nehézségeken túllépni

– vallotta be az énekesnő, aki problémáit kezdetben az evésbe fojtotta.

A bizonytalanság miatt olyan légüres térben voltam, hogy a hamburger volt a támaszom,és nem saját magam. Amikor helyreállt bennem az egyensúly, és kaptam elismerést a suliban, akkor már nem ettem úgy, mint korábban

– mesélte Zsófi, aki ezután az iskola egyik legjobb tanulója lett.

Az énekesnő harca a testsúlyával felnőttkorában is folytatódott: a koronavírus járvány miatt hosszú hónapokra az otthonába kényszerült, nem voltak fellépései, a bezártság pedig újra előhozta belőle a bizonytalanságot, amit ismét az evéssel próbált orvosolni.

Fogtam magam és inkább megettem egy édességet, mert abban a pillanatban hogy ettem, nem gondoltam arra, hogy ott lóg Damoklész kardja a fejem felett, és elkaszálják az életemet, de leginkább azt a több mint 10 évet, amit eddig beletettem a zenélésbe

– mondta a Honeybeast frontembere, aki nemrég Dr. Tóth Tamás obezitológushoz fordult, hogy a segítségével lefogyjon, és újra jól érezze magát a bőrében és a színpadon.

A színpad egy olyan hely, ahol a maximumot kell kihozni magadból, de ha túlsúlyos vagy, akkor nem tudod. Öt-tíz kiló fölött már baj van a levegővétellel, hogyan osztom be az energiámat, és bár megtanulom ezt úgy kezelni, hogy ebből a közönség keveset vegyen észre, de érzem a túlsúly hátrányát

– nyilatkozta, majd hozzátette, hogy négy éve, amikor soványabb volt, akkor sokkal könnyebb volt lehoznia egy két órás koncertet.

Nyitókép: Gold Record

#Bulvár#tarján zsófi#honeybeast#fogyás#dr. tóth tamás

Címlapról ajánljuk