Bulvár

III. Károly, Vilmos herceg és Harry herceg kísérik Erzsébet királynő koporsóját Londonban

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 14. 7:37

Úgy látszik, ezeken az eseményeken már részt vehet Meghan Markle is.

A királyhoz csatlakoznak majd a fiai, Vilmos és Harry is, hogy a néhai uralkodó koporsóját a Buckingham-palotától a westminsteri apátságig kísérjék. A II. Erzsébet koporsóját szállító repülőgép a nyugat-londoni RAF Northholt légibázison landolt. A királynő családja a koporsót a Buckingham-palotában kapta meg, ahol egy éjszakán keresztül az egykor könyvtárként szolgáló Bow teremben volt elhelyezve.

Az utolsó repülésre elkísérte az anyját Anna hercegnő is, II. Erzsébet egyetlen lánya. A hercegnő később elmondta, hogy megtiszteltetés és kiváltság volt elkísérni az utolsó útjára az édesanyját.

Érdekesség, hogy a gyászban részt vesz Meghan Markle is, akinek III. Károly korábban megtiltotta, hogy az akkor már nagyon rossz egészségügyi állapotban lévő Erzsébethez siessen a férjével, Harryvel együtt.

Károly a beszámoló szerint közölte fiával, hogy „nem lenne helyes”, ha Meghan megjelenne Balmoralban „egy ilyen szomorú pillanatban”. A telefonbeszélgetésben kiemelte, hogy Vilmos herceg felesége, Katalin hercegné sem utazik oda, és csak a legszűkebb család lesz jelen.

Nyitókép: Pool / Samir Hussein / WireImage

#Bulvár#iii. károly#ii. erzsébet#harry herceg#vilmos herceg#erzsébet királynő

Címlapról ajánljuk