Külföld

Károly megtiltotta Harrynek, hogy Meghan Markle-t magával vigye a haldokló II. Erzsébethez

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 10. 12:27

Egyértelművé tette, hogy nem látnák szívesen Harry feleségét Balmoralban.

III. Károly személyesen mondta meg Harry hercegnek, hogy nem viheti magával feleségét, Meghan Markle-t, amikor a herceg csütörtökön Skóciába utazott elbúcsúzni a haldokló II. Erzsébettől – jelentette a Sun

A brit bulvárlap információi szerint III. Károly a haldokló királynő ágya mellől hívta fel az akkor még Londonban lévő fiát, hogy közölje vele, egyedül kell megérkeznie.

Harry és Meghan Markle Londonban volt, amikor az első hírek érkeztek arról, hogy II. Erzsébet egészségügyi állapota jelentősen romlott. A pár a szóvivőjén keresztül tudatta, hogy mindketten a skóciai balmorali kastélyba utaznak a haldokló királynőhöz. Fél órával később azonban szóvivőjük a Daily Mail jellemzése szerint „kétségbeesetten” kezdte el hívogatni az újságírókat, hogy közölje, Harry mégiscsak egyedül fog odautazni.

A Sun információi szerint a terv azután változott, hogy III. Károly felhívta a Frogmore házban lévő Harryt, és közölte vele, hogy feleségét otthon kell hagynia.

Károly nagyon-nagyon egyértelművé tette, hogy Meghant nem látnák szívesen

mondta el a lapnak egy rálátó. Károly a beszámoló szerint közölte fiával, hogy „nem lenne helyes”, ha Meghan megjelenne Balmoralban „egy ilyen szomorú pillanatban”. A telefonbeszélgetésben kiemelte, hogy Vilmos herceg felesége, Katalin hercegné sem utazik oda, és csak a legszűkebb család lesz jelen.

A Mail belső palotai forrásokból úgy értesült, leginkább azért nem tartották helyesnek, hogy Meghan odautazzon, mert a királynő halála bensőséges családi pillanat volt. A királynő halálakor csak fia, Károly és lánya, Anna hercegnő volt jelen. Két másik gyermeke, András és Eduárd hercegek Vilmos herceggel együtt később érkeztek oda. Harrynek egyedül kellet megoldania, hogy odajusson.

Nyitókép: Meghan Markle és Harry herceg. Fotó: Henning Kaiser/picture alliance via Getty Images

 

#Külföld#meghan markle#harry herceg#iii. károly#ii. erzsébet#erzsébet királynő

Címlapról ajánljuk